IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващите BMW M3 и M4 ще бъдат хибриди

Двата модела ще получат редица технологии от Формула 1

Следващите BMW M3 и M4 ще бъдат хибриди

Концернът BMW няма да се размине с всеобщото увлечение към спортни автомобили с хибридни агрегати и ще оборудва следващото поколение на моделите M3 и M4 именно с такава технология.
Следващите BMW M3 и M4 ще бъдат хибриди
Изданието The Detroit Bureau твърди, че двата автомобила ще запазят редовите си 6-цилиндрови турбо двигатели, но те ще бъдат сериозно модернизирани и това ще позволи увеличаването на максималния въртящ момент с около 100 Нм. Включването на електромотор в системата ще увеличи не само мощността на агрегатите, но и ще промени задвижването.

Сега то е към задната ос, но при следващите поколения ще бъде 4х4, твърди информацията. Двигателят с вътрешно горене ще задвижва задните колела, а електромоторът – предните. Освен това новите M3 и M4 ще бъдат оборудвани със система за рекуперация на кинетичната енергия (KERS), както и с други технологии от Формула 1.

Именно това решение е породило сериозни спорове в ръководството на BMW. Част от топ мениджърите на концерна са на мнение, че допълнителният електромотор и батериите за него ще повишат значително теглото на автомобилите и ще попречат на управляемостта им, пише The Detroit Bureau.

Привържениците на идеята за хибридизация на седана и купето обаче твърдят, че до смяната на поколенията на M3 и M4 концернът ще може да разработи по-леки батерии. Освен това увеличеното тегло ще бъде компенсирано с по-сериозното използване на карбон в каросерията на двата автомобила. За целта в BMW ще използват и опита, който натрупаха в процеса на създаването на двата си екомодела – i3 и i8.

Снимка: BMW

Тагове: bmw m3 bmw m4
0 от 500
  • #24
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Mmm ( преди 8 години )
    И за феновете на японските и най-вече тези на тойота..моля напъваите се в съседната статиа има 1 "красив" сув...какво ми бълвате глупости под тази за истинските автомобили хахаха...
  • #23
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Ммм ( преди 8 години )
    Спора е безмислен..просто си предстсвете автомобилите днес,ако не съществуваше немското автомобилно строене....трудно е нали!
  • #22
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Ку.е ( преди 8 години )
    Хибриден я се стегни,не пиши такива сериозни глупости.Японци,Японци но не си ти когато си ***???Не живееш ли на земята??Значи след 50-те когато Германия се възстановява дори по-бързо от страните които са я победили и една част от учените и се пръскат пп света и продължават да работят в името на еволюцията,според теб и болната ти кутийка на раменете пълна с диоди и батерийки-най-напредналите изостават?
  • #21
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Хибридният ( преди 8 години )
    На японците дължим съвременните батерии, диодните светлини, силова електроника. Немците след 50-те години на миналия век изостават със страшни темпове.
  • #20
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Хибридният ( преди 8 години )
    "Покажи ми учебна програма на немски ВУЗ където се учи този технологичен опит."Питай гугъл, има много, ето ти например лекции от Рейн-вестфалския технически университет в Аахен за:http://***.wzl.rwth-aachen.de/en/080d8d8c949a1ac0c1256f190035d886/pm_i_l9.pdf
  • #19
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Зи хау... ( преди 8 години )
    Мноо кухи леики тук бе???Немеца е ясно че има пръст едно в 50% от технологичната еволюция на човечеството,то и Българи дори имат доста нчучни и технологични постижения които са в пъти по-важни от Японските такива,ако въобще нещо са изобретили тези оризови човечета или поштоянно си патентоват важни изобретения като обратната резба....
  • #18
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Пак с лозунгите.Покажи ми учебна програма на немски ВУЗ където се учи този технологичен опит.
  • #17
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да даааа. Затова Тойота купува двигатели, че и цяла кола от BMW....Не знам досега BMW да са купили нещо от Тойота.Всички знаят, че най голямата ширпотреба в света е Тойота.
  • #16
    0 rate up comment 11 rate down comment
    ммм ( преди 8 години )
    Мноу си прав простако...пълно е с такива като теб за жалост на всякаде...особено тиа който живеете в нета. Я пробвай да напишеш примерно "***" сигурно и за него пише как се готви ,как ае сервира па как се яде...толкова неща пише в нета...,че ако си достатъчно *** може и да ти пробутат всякакви глупсти.. та като си чел толкова много не каза как тойота носи бмв на гръб..ишиаз ще ги хване хахах
  • #15
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ами влез в нета бе тапир аз да не съм ти частен секретар да те посвещавам в тайните на двете компаний.Има доста обстоен материал за двете марки и за бъдещите им проекти.Тук от *** нагоре сте се събрали.