IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Mirai акостира в Европа

Водородният модел има стартова цена от 66 000 евро

Toyota Mirai акостира в Европа

Toyota Mirai акостира в Европа
Първият в света масово произвеждан водороден автомобил Toyota Mirai е вече в Европа, съобщават от японската компания.

Първите бройки от модела пристигнаха от завода в Япония на пристанищата в Бристол, Великобритания и Зеебрюге, Белгия. Официалният старт на продажбите е насрочен за началото на септември.

Първоначално водородната
Toyota Mirai ще се предлага във Великобритания, Германия и Дания, където вече е изградена дилърска и сервизна мрежа за модела. Предвидените за пазара на Великобритания екземпляри са вече изкупени основно от корпоративни клиенти, сочи информацията.
Toyota Mirai акостира в Европа
"Отбелязваме началото на една нова ера на чист транспорт, повратна точка в историята на автомобила. С Mirai и неговата водородна технологията, Toyota работи върху създаването на чиста, безопасна и приятна мобилност за следващите 100 години", отбеляза Карл Шлихт, изпълнителен вицепрезидент Toyota Europe.

През тази година за пазара на Европа са предвидени между 50 и 100 екземпляра от модела
Mirai. Японската компания вече увеличи обема на производство, като се окачва квотата за догодина да бъде поне двойно по-голяма. Цената на водородния автомобил в Германия стартира от  66 000 евро.
Toyota Mirai акостира в Европа
Toyota Mirai се задвижва от електромотор, енергията за който се добива в резултат от химична реакция между кислород и водород. Мощността на мотора е 155 к.с., като позволява ускорение от място до 100 км/час за малко над 9 секунди. Зареждането с водород отнема между 3 и 5 мин., а автономният пробег достига 500 км.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota mirai
0 от 500
  • #22
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Че Мазда какво продава в Европа, та да ги прави тук...бати смешката. Тия със свещ трябва да ги търсиш
  • #21
    9 rate up comment 5 rate down comment
    до: анонимен ( преди 8 години )
    Някой вълнува ли го ти какво ще си купиш и какво не! Както и какво ти харесва и какво не!Хем не ги харесваш японките, хем по цял ден пишеш коментари по статиите за японските коли.Това нормално ли е според теб? Комплекси ли избираш, психични отклонения ли имаш или и двете?По-долу са ти написани конкретни модели и ти се задава въпрос, кои от тях се правят в Европа? За Мазда нищо не каза. Я да видим в Европа кои модели произвеждат! Так, че вземи се спри с тъпотиите си!
  • #20
    3 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    такива са ти познатите с БМВ-та. Моите пък всички са с климатроници и при това бачкащи...Тоя па уникат със здравите японски, ок бе разбрахме че са най-здравите. Стига го повтаряхте, това няма да ме накара да си купя жълт леген.до ядосания:понеже говориш за митата и японската техника. Тойота прави в Турция и АнглияХонда в АнглияСони в СловакияКИА в СловакияЗа останалите не ми се търси и мисли... мита нямаЗа Мурая ми е през ... и без това нямам интерес към такъв кютук
  • #19
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    абе вурст ***, извади екстрементите от устата си и се спри с глупостите! по-големи фанатици от вас вурстовете няма. самите германци казват че няма по здрави от японските коли но вие не вярвате, както не вярвате когата същите ви казват за проблемите при немските коли. смешни сте.
  • #18
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    масово беемветата са без клима. или са базова версия или компресора им е изгорял или има теч от системата и фреона е отишъл във въздуха. на доста познати са така. важното обаче е да са тежкари с баварка.
  • #17
    4 rate up comment 6 rate down comment
    до doc ( преди 8 години )
    Прозорците на беемветата се пускат не защото няма климатик, а за да се чува музиката. ;)
  • #16
    5 rate up comment 16 rate down comment
    Тоя ( преди 8 години )
    хамстер го е проектирала някоя джапанка на литър саке и по време на силно земетресение!
  • #15
    28 rate up comment 13 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Тази кола не е предназначена за ниската класа на малограмотни хейтърчета ,любители на чалгата дънеща от спуснатите прозорци[понеже нямат дори и климатик] на 20 годишните им ръждясали бмвета!Те ще видят такава кола около 2050 година и ще питат-"Тази кола хвърчи ли"?
  • #14
    6 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Уф че е грозно. Направо имам чувстваото, че не искат да го продават това.
  • #13
    8 rate up comment 19 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Biagai s taia jalturska infekciozna diaria