IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota отказа услугите на Apple и Google

Японците избраха марката Telenav за интерфейса на системите си

Toyota отказа услугите на Apple и Google

Компанията Toyota не желае да интегрира в своите мултимедийни комплекси интерфейса на гигантите Apple и Google и ще заложи на сътрудничество със слабоизвестната марка Telenav, съобщава Motor Authority.
Toyota отказа услугите на Apple и Google
В Telenav вече са готови със своя програма са взаимодействие между смартфоните и бордовото оборудване на автомобилите на Toyota. Засега няма подробности какво точно ще предложат на своите клиенти двете компании, но се очаква това да стане ясно при дебюта на Toyota Tacoma по-късно тази година.

Според експерти японците са се отказали от ползване на услугите на Apple и Google, тъй като искат интерфейс, разработен специално за техните модели. Шансовете обаче той да се окаже по-добър от този на двата гиганта са минимални. Нещо повече - насочването към Telenav може дори да отблъсне някои от евентуалните клиенти на Toyota, тъй като те ще предпочетат да работят със системите на утвърдени и добре познати марки.

Сервизите Apple CarPlay и Android Auto, разработени от Apple и Google, са използвани от другите два най-големи автомобини производителя на планетата - General Motors и Volkswagen AG, както и от редица други производители.

Снимка: Apple

 

0 от 500
  • #35
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Едно е НЕЗАКОННО да ти хакнат системата и съвсем друго е ЗАКОННО да ти следят и записват всяка крачка. Нали така!Така, че браво на Тойота за решителната стъпка в тази насока и за това, че не са се пуснали по пързалката, както останалите.Това е още една причина да предпочета Тойота!
  • #34
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това, че не разбирах какво значи ДА ТЕ СЛЕДЯТ не значи, че е нормално. Не само те следят, а и записват къде, в колко часа, с каква скорост и т.н. си ходил. В района, където си ходил ако например е станало престъпление, могат моментално да ти го лепнат. Ако си бизнесмен могат да ти проследят контактите и във всеки един момент да те фалират и още и още. А знаеш ли, че на запад от ГПС-ите инфото с маршрутите и скоростта се дават в полицията и слагат радари на някой определени места?
  • #33
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    В днешно време тази статистика струва мнооого пари. Не са само обичайните маршрути на база които се определят шофьорските навици и се проектират новите автомобили. Внедрявайки нет връзка към компютъра на колата имаш достъп до всичко - параметри на датчици и работа на автомобилите. Така получаваш милиони тестови автомобили и планираш успешно новите. :) Никой няма да се лиши от тази база-данни.
  • #32
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    каво значи следен? следят само престъпниците, само параноиден шизофреник, може да си мисли че някой следи милиарди хора. а ако някой иска да те следи има начини и чрез телефони, компютри, телевизори дори. да не коментираме че ако си им супер важен могат и живи хора да ти пратят да те следят. За това, че яките платформи имат възможност за следене не означава, че трябва да се гърча с някаква *** платформа, още повече, че ако решат пак могат да я хакнат и да те следят.
  • #31
    13 rate up comment 3 rate down comment
    извод ( преди 8 години )
    Накрая излезе, че това на снимката не било Тойота, а после се разбра, че Тойота постъпва повече от мъдро и умно, защото защитава личните данни на потребителите си и не дава на американските корпорации да ги следят и записват.Само злобата остана на немските фенове, както винаги!
  • #30
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Агент 007 ( преди 8 години )
    Храман=гармин
  • #29
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Агент 007 ( преди 8 години )
    Много добро решение на Тойота, че няма да ползват шпионски те ОС на ейпъл и гугъла, които следят и предават данни за всеки потребител на цру. Същото е и с навигации те. Повечето производители ползват тома том или харман, които признаха, че записват данните от пътуванията на всеки потребител и ги предават на полицията и службите за анализ. Тойота си имат своя навигация. Оказва се, че с Тойота ще пътуваш не само най сигурно, спокойно и безпроблемно, но и няма да бъдеш следен. Браво на Тойота.!
  • #28
    17 rate up comment 7 rate down comment
    до анонимния ( преди 8 години )
    абе когато карах А4 не съм го пържил по магистралите с 220 ..почти само градско , до 2000 оборота (TDI) , ама да ти изброявам ли за 5 години (и само около 40,000 км) какви пари съм хвърлил по ремонти... пък и колата се обезцени доста с един Авенсис едва ли щях да имам такива ядове.
  • #27
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И защо да хранят сървърите на епъл и гугъл със статистика, като могат да си я ползват те. Не четете м/у редовете, двойка!! ;)
  • #26
    19 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    чак пък да избера някоя чупеща се барака вместо Тойота заради навигацията.. няма начин!веднъж Тойота- винаги Тойота. от шестте ми коли за 15 години последните 3 са тойоти, следващите - също!