IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota отказа услугите на Apple и Google

Японците избраха марката Telenav за интерфейса на системите си

Toyota отказа услугите на Apple и Google

Компанията Toyota не желае да интегрира в своите мултимедийни комплекси интерфейса на гигантите Apple и Google и ще заложи на сътрудничество със слабоизвестната марка Telenav, съобщава Motor Authority.
Toyota отказа услугите на Apple и Google
В Telenav вече са готови със своя програма са взаимодействие между смартфоните и бордовото оборудване на автомобилите на Toyota. Засега няма подробности какво точно ще предложат на своите клиенти двете компании, но се очаква това да стане ясно при дебюта на Toyota Tacoma по-късно тази година.

Според експерти японците са се отказали от ползване на услугите на Apple и Google, тъй като искат интерфейс, разработен специално за техните модели. Шансовете обаче той да се окаже по-добър от този на двата гиганта са минимални. Нещо повече - насочването към Telenav може дори да отблъсне някои от евентуалните клиенти на Toyota, тъй като те ще предпочетат да работят със системите на утвърдени и добре познати марки.

Сервизите Apple CarPlay и Android Auto, разработени от Apple и Google, са използвани от другите два най-големи автомобини производителя на планетата - General Motors и Volkswagen AG, както и от редица други производители.

Снимка: Apple

 

0 от 500
  • #5
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това на снимката не е Тойота. Като гледам по - вероятно да е Форд с този пияно лак пластмаса. Тойота няма такъв модел с подобен копи и пластмаса.
  • #4
    19 rate up comment 5 rate down comment
    PVC ( преди 8 години )
    Пък много ги разбирате тези пластмаси..
  • #3
    12 rate up comment 31 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тъкмо щях да напиша същото, само като видиш евтината пластмаса на таблото на снимката, щеше да изглежда неподходящо вътре да видиш епъл или андроид. Пък и тези две марки, вероятно искат добри пари за стоките си. Тая никумо неизвестна марка ще продава евтино и вероятно на много по-ниско ниво от гугъл и епъл, но пък ще съотвества чудесно на евтините пластмаси в тойота.
  • #2
    21 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да кажеш, че едновременно интерфейсите и на гугъл и на епъл не стават е много странно. Може да го каже компания която прави нишови модели за големи пари, но не и ширпотребата тойота.Явно друга ще да е причината....
  • #1
    29 rate up comment 40 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Никой не търси високи технологии от тойота. Важното е да е ефтинко и печалбите да са големи. И инфотеймънта им ще е като дървения интериор, тънките ламарини, разпадащите се уплътнения и умрелите двигатели и ск. кутии.Бавно но сигурно се спускат по наклона - алчността не прощава.