IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota отказа услугите на Apple и Google

Японците избраха марката Telenav за интерфейса на системите си

Toyota отказа услугите на Apple и Google

Компанията Toyota не желае да интегрира в своите мултимедийни комплекси интерфейса на гигантите Apple и Google и ще заложи на сътрудничество със слабоизвестната марка Telenav, съобщава Motor Authority.
Toyota отказа услугите на Apple и Google
В Telenav вече са готови със своя програма са взаимодействие между смартфоните и бордовото оборудване на автомобилите на Toyota. Засега няма подробности какво точно ще предложат на своите клиенти двете компании, но се очаква това да стане ясно при дебюта на Toyota Tacoma по-късно тази година.

Според експерти японците са се отказали от ползване на услугите на Apple и Google, тъй като искат интерфейс, разработен специално за техните модели. Шансовете обаче той да се окаже по-добър от този на двата гиганта са минимални. Нещо повече - насочването към Telenav може дори да отблъсне някои от евентуалните клиенти на Toyota, тъй като те ще предпочетат да работят със системите на утвърдени и добре познати марки.

Сервизите Apple CarPlay и Android Auto, разработени от Apple и Google, са използвани от другите два най-големи автомобини производителя на планетата - General Motors и Volkswagen AG, както и от редица други производители.

Снимка: Apple

 

0 от 500
  • #45
    0 rate up comment 0 rate down comment
    EmoXide ( преди 8 години )
    Какво ги бистрите толкова нещата...обикновено подобни резки ходове са дело на маркетолози на компанията. Явно тойота са предпочели да си купят свой разработчик на софтуер за навигация, пред това да преговарят със силни играчи на софтуерния фронт
  • #44
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Че чест им прави на Тойота че са отхвърлили милионите/милиардите на Апъл и Гугъл.
  • #43
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Аре стига се обяснява бе ВАГоне! Първо беше, че нямало кой да следи милиарди хора, после беше, че нямало за какво да ни следят, а сега се оказва, че винаги има следене. Шизофренията ти явно вече е в напреднала форма. Това, че сега си се писал Иван Радев, а после ще си шишарков или тойотко оризарски не те прави по-малък и *** ВАГон.И като има винаги следене според теб, какъв ти е проблема тогава? Тойота са решили да заложат на друга фирма на която условията явно са по-добри. Лошо ли е?
  • #42
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Иван Радев ( преди 8 години )
    следене-мледене винаги има следене! просто не се знае Telenav за кого снася. мислите ли, че гиганти като гугъл и епъл им е кеф като са дали интерфейс за следене към техните устройства? защо си мислете , че малка и световнонеизвестна фирма може да се противопостави на това? мислете мислете
  • #41
    4 rate up comment 0 rate down comment
    123 ( преди 8 години )
    Явно ти си запознат с истинската причина и ще споделиш с нас каква е тя. Между другото, ако си чел статията, би трябвало да си забелязал, че Тойота не са изтъкнали никаква причина, но според теб е трябвало нещо да признават истински.Доста интересно твърдение. Все пак чакам да разбера истинската причина!
  • #40
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Интересна е причината която изтъкват Toyota - ако си бяха признали ситинската причина нямаше толкова да коментираме.
  • #39
    6 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 8 години )
    По темата...да бе да, ще отблъсне купувачите. Те ако искат Apple, ще си купят телефон, а не кола. Все едно някой да твърди, че хората минават на Windows 7 заради Cortana и че ако няма гласово управление, няма да се смени ОС. Всяка кола трябва да си има собствена визия за комуникациите. Това не поречи всеки да си включи смартфона към колата. Това става дори и сега при почти всички по-нови автомобили. Какъв е проблема с Apple и Google, да не сме вързани за тях на командно дишане?
  • #38
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Не-голфър(Не-галфон) ( преди 8 години )
    Само *** коментари и не по темата. А някой ползвал ли е непр. картите на Google за навигация. Има толкова грешки, че накъде повече не знам. Пък и кво се пънете толкова, нали никой тук не кара Тойота, а само Голф 3-ка? Те са избрали когото трябва.
  • #37
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    "абе когато карах А4 не съм го пържил по магистралите с 220 ..почти само градско , до 2000 оборота (TDI)" Е там ти е грешката, дизел не се кара така. А кви ремонти си правил...айде нема нужда
  • #36
    1 rate up comment 3 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Mizeeerrriiiaaa