IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen обнови европейските C5 и C5 Tourer

Седанът и комбито се предлагат с два нови двигателя

Citroen обнови европейските C5 и C5 Tourer

Компанията Citroen започва да предлага на пазара в европа обновените версии на седана C5 и на комбито C5 Tourer, съобщиха от централата на френския производител.
Citroen обнови европейските C5 и C5 Tourer
Промените в дизайна са засегнали броните и решетката на радиатора. Вече се предлагат нови джанти с диаметър 17 и 18 цола, както и допълнителен цвят на каросерията - Moka Brown. В салона има нови кожени седалки, като и информационно-развлекателна система със 7-инчов дисплей.

Гамата двигатели е увеличена с два дизелови агрегата Blue HDI. Те са с обем 2,0 литра, като предлагат съответно 150 и 180 к.с. По-рано същите мотори бяха поставени и на два модела на Peugeot – 308 и 508.
Citroen обнови европейските C5 и C5 Tourer
По-слабият дизел работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия, докато по-мощният – с автоматик със същия брой предавки. И двата нови агрегати отговарят на екологичния стандарт Euro-6.

Версията на Citroen C5 с дизелов двигател със 150 к.с. е оценена на 31 400 евро, докато тази със 180 к.с. стартира от 35 000 евро.

Снимки: Citroen
 

0 от 500
  • #8
    48 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Е на БМВ му е страшен интериорът нали един приятел има тройка друг петица - няма по мизерна сива пластмаса на Земята Сложили там некъф умрел дисплей (добре че го има) и останалото са часовниците със стрелките от 1970-та.Седалките малки твърди напомнят пластмасово столче всичко е доста "дървено".Скъпият модел има пластмасова сива лайсна през цялото табло- в дясно пише бмв.Това ли ти е еталонът за красота?Голфът и астрата имат по хубава пластмаса на таблото ти луд ли си?Само седма серия е на ниво.
  • #7
    53 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    БМВ явно е само в твоя космос, а не в друг. Вземи се качи на С5 и тогава говори глупости! Покарай го да разбереш какво се казва возия! Вътре е с доста прилични материали направен, а дали ти харесва или не е въпрос на вкус. И на мен не ми харесват *** на пътя с беЕмВета, които се мислят за безсмъртни и карат, като луди, но ги търпя, какво да правя.
  • #6
    51 rate up comment 8 rate down comment
    Добре де, ( преди 8 години )
    как може да сравняваш BMW 3 с C5?!Правиш ли изобщо разлика или викаш щом е баварка и е по-евтина значи е по-добра? Специално, ако трябва да избирам между двете бих избрал винаги С5. Трябва ли да ти обяснявам защо или сам ще се сетиш!
  • #5
    45 rate up comment 7 rate down comment
    thebrainless ( преди 8 години )
    Страшен е този Цитрон, красота! И в никъкъв случай не е по-лошо от BMW, виж ако имаха пневматично окачване баварците, може би щеше да е по-различно.
  • #4
    50 rate up comment 3 rate down comment
    до долният ( преди 8 години )
    Всъщност това е най-продаваният ситроен в историята на марката в този клас.През 2012-та година бройката надхвърля 1,2 млн. екземпляра.Разбира се малоумният мениджмънт на фирмата само чака да понатрупа малко пари и бърза с поредният пазарен провал в сегашният случай- С6.Преди тва бяха позакрепили малко положението със не толкова лошите BX/Xantia но мозък пилешки не траят изпукаха всичко със XM който сложи минус пред всяка печалба на другите модели.Сега ще спират C5 щото пускат нов фалит-DS.
  • #3
    50 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Сега на старите версии ще им паднат цените като за разчистват склада от СитроенВ Европата били доста скъпи С5-ците. В БГ стария започва от 41-2 к лв. За малко над 70 к лв (35 к евро) се взима ексклузив В6 дизелВ Германия 3-ка БМВ започва от 30 к евро. После защо не им вървели продажбите. Фен съм на Ситроен, но ако за едни и същи пари взимам БМВ много ще се замисля дали да не е бварката
  • #2
    46 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    и двете.1.6 мотора се предлага само с обикновеното окачване.Всичко над тва със хидроактив.дано успея да си купя преди окончателно да е изчезнал по нашите ширини
  • #1
    46 rate up comment 1 rate down comment
    4иб МайстерА ( преди 8 години )
    А за окачването нищо не пише?Пневматично ли остава или 8 алуминиеви носача :D :D :D