IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Показаха серийната версия на българската суперкола

Модернизираната R1 на Sin Cars обикаля Европа в търсене на клиенти

Показаха серийната версия на българската суперкола

Производителят на суперколи – Sin Cars, който е основан и управляван от българския инженер Росен Даскалов, представи серийната версия на своя модел R1. Прототипът на машината бе показан още през 2013 г., но сега е получил редица подобрения и допълнителни екстри.

Автомобилът е оборудван с 6,2-литров V8 двигател на General Motors, който се поставя на предишното поколение на Chevrolet Corvettе. Мощността на двигателя е 525 к.с., като той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия Graziano. Масата на машината е 1200 кг., което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди.

Серийната версия на R1 разполага с ABS, система против буксуване, регулируемо по електронен път задно антикрило и нова изпускателна система. Промените в интериора са значителни – напълно нови са приборният панел и централната конзола, поставени са различен волан и модернизирана инфо-развлекателна система със сензорен дисплей. Суперколата е получила още спортни седалки Recaro, както и климатична система.

Официалният дебют на машината пред публика ще се състои на автосалона във Франкфурт през септември, но производството на автомобила ще стартира още в края на август. Дотогава R1 ще обикаля градовете на Европа в търсене на потенциални клиенти. В момента машината е на Френската Ривиера.

Снимки: Sin Cars

Тагове: sin cars
0 от 500
  • #5
    30 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Браво - пожелавам успех!Колата изглежда впечатляващо, характеристиките също.И като потръгне бизнеса - елате в да ги правите в България. Офиса може да си остане в англия за да се води английска :)
  • #4
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Един там ( преди 8 години )
    За идеята и реализацията БРАВО !!!Желая Ви МНОГО безаварийни километри, полпозишъни и почетни стълбички !!!Като визия, Дзадницата, нещо не мога да я възприема...Лично мнение афкорс.
  • #3
    48 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Следя внимателно историята на SIN Cars, Росен Даскалов и неговата идея и мечта за пълноценен расов български състезателен автомобил. Жалко, че трябва да се правят нещата в Англия, защото тук сме седма глуха за такъв бизнес, но за сметка на това колата изглежда великолепно, а според представянето на отбора в GT4 сериите, и се чувства така на пистата. Не е лесно за новобранец да печели полпозишъни. Дерзайте момчета! Вие сте страхотен пример за всички в моторните спортове в България!
  • #2
    54 rate up comment 4 rate down comment
    SAMOOEL ( преди 8 години )
    Колата изглежда супер! Характеристиките й също са супер! Дано наистина нещата потръгнат, да се намерят клиенти и да имаме наше производство! Пожелавам успех!!!
  • #1
    61 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ееее, браво! Много красив автомобил с впечатляващи характеристики. Дано се намерят клиенти и да потръгнат нещата! Дано създадем собствено автопроизводство най-после!