IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Показаха серийната версия на българската суперкола

Модернизираната R1 на Sin Cars обикаля Европа в търсене на клиенти

Показаха серийната версия на българската суперкола

Производителят на суперколи – Sin Cars, който е основан и управляван от българския инженер Росен Даскалов, представи серийната версия на своя модел R1. Прототипът на машината бе показан още през 2013 г., но сега е получил редица подобрения и допълнителни екстри.

Автомобилът е оборудван с 6,2-литров V8 двигател на General Motors, който се поставя на предишното поколение на Chevrolet Corvettе. Мощността на двигателя е 525 к.с., като той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия Graziano. Масата на машината е 1200 кг., което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди.

Серийната версия на R1 разполага с ABS, система против буксуване, регулируемо по електронен път задно антикрило и нова изпускателна система. Промените в интериора са значителни – напълно нови са приборният панел и централната конзола, поставени са различен волан и модернизирана инфо-развлекателна система със сензорен дисплей. Суперколата е получила още спортни седалки Recaro, както и климатична система.

Официалният дебют на машината пред публика ще се състои на автосалона във Франкфурт през септември, но производството на автомобила ще стартира още в края на август. Дотогава R1 ще обикаля градовете на Европа в търсене на потенциални клиенти. В момента машината е на Френската Ривиера.

Снимки: Sin Cars

Тагове: sin cars
0 от 500
  • #15
    4 rate up comment 1 rate down comment
    МЕН ( преди 8 години )
    Еййй винаги се намира по някой хейтър, хората направили проттип на българска супер кола с ускорение под 3 сек. до 100 и коментара е "разстоянието от веждата на задния калник до гумата е много голямо".... :)))))
  • #14
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Теглото е наистина впечатляващо, имайки предвид, че самото шаси е от стоманена тръбна констукция. С тези 525кс и въртящият момент на големият V8 е дива работа.
  • #13
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Koi! ( преди 8 години )
    Super!!! Uspex!!! Bravo!!!
  • #12
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Малко ми прилича на Лотус Елис и черните джанти се губят изглеждат ми все едно са 16цолови а другото което неми харесва е , че задния панел има много голямо разстояние от веждата до гумата иначе е по-добре от нищо Българско евала
  • #11
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тези снимки са пред Киа Русе. В петък беше там, тестваха я, и я форсираха вътре вдигната във въздуха. Звука не беше никак зле. Черния мат на живо е убиец.
  • #10
    7 rate up comment 23 rate down comment
    човек ( преди 8 години )
    Това нещо е с някаква какафония на дизайна,със сбирщина от чужди елементи и тези приятели имат наглостта да го пробутват на пазара...Пълна катастрофа!
  • #9
    8 rate up comment 24 rate down comment
    petar ( преди 8 години )
    нищо повече от бледо копие на гумперт:((((
  • #8
    21 rate up comment 1 rate down comment
    К.Т. ( преди 8 години )
    Страхотна е!Поздравления за направеното!!Успех!!
  • #7
    28 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За мен дизайна е малко крещящ, но при супер спортните коли това не винаги е лошо нещо.Вярвам че въпреки неизвестността на марката като кажат, че в машината тупти V8 сърце от напомпан Корвет ще буди уважение.
  • #6
    38 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Браво много се радвам и пожелавам успех