IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen C5 бяга от Европа

Моделът ще се сглобява в Китай и ще се предлага най-вече в Азия

Citroen C5 бяга от Европа

Групата PSA Peugeot-Citroen подготвя замяна на остарялото вече семейство Citroen C5. Изданието Automotive News съобщава, че новият модел на французите ще бъде ориентиран най-вече към пазара в Китай и най-вероятно няма да се предлага в Европа.
Новият Citroen C5 бяга от Европа
„В най-близко време Citroen ще направи кардинално обновяване на цялото семейство C5, като моделите от него ще се сглобяват и продават в Китай, както и в някои други азиатски държави”, признава шефът на Citroen Линда Джонсън.

Основната причина за това решение на компанията е продължаващият спад на продажбите на средноразмерни леки автомобили (най-вече седани) в Европа. С всяка изминала година тези автомобили са измествани от набиращите все по-голяма популярност SUV.

Джонсън разкрива, че през 2014 г. в Европа са продадени едва 17 911 бройки от седана и комбито C5, чието последно поколение излезе още през 2008 г. Това е с 27% по-малко от 2013 г. В същото време интересът към кросовърите и всъдеходите на Стария континент е нараснал с 21%. В момента C5 заема 9-о място по популярност в своя сегмент.

Снимка: Citroen

0 от 500
  • #5
    33 rate up comment 11 rate down comment
    до долният ( преди 8 години )
    По удоволствие от превозването ги превъзхожда,по комфорт и вътрешно пространство.Таванът е по висок автомобилът по-широк и като минеш през дупка не друса като гадна каруца ами плавно се поклаща като лодка.Седалките са значително по меки и удобни.Освен това в завой не се накланя щото окачването е активно.Това нито едно а4 или бмв 3 не го могат.За съжаление хората харесват все по гадняви коли.
  • #4
    12 rate up comment 26 rate down comment
    до долния ( преди 8 години )
    "Но ако гледаме реално, този модел превъзхожда с много неща А4 примерно или дори C-класата и 3ката."И по какво конкретно ги превъзхожда-двигатели,окачване,качество,имидж!?Единственото за което се сещам са дефектите.Мисля,че Ситроен,заедно с Фиат са най-чупливите автомобили във всички класации.Все пак е жалко автомобилите на Ситроен и Пежо да не се продават в Европа за сметка на разни Сонати,Нобири,Оптими,Короли,Авенсиси, Тати и ред подобни ***,от които са много по-добри.
  • #3
    35 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Така е C5 е добър автомобил но тия дето имат пари биха си купили ауди,фолксваген или тойота.Останалите дачия или голф.Втора употреба никой не ги гледа продажбите ама и там важи същото-гол бос ама в ауди или мерцедес.
  • #2
    39 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    C5 е много добър модел и доста недооценен. Ако се замислим реално, това е автомобил с уникално окачване и возия, много екстри и добри модерни двигатели. Пречка е единствено може би факта, че немците са като коне с капаци, а франция и Италия през тези години имаха доста проблеми с икономиките си. Но ако гледаме реално, този модел превъзхожда с много неща А4 примерно или дори C-класата и 3ката.
  • #1
    8 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тия да продължават да правят нелепи и грозни коли, после кросоувърите им бил проблема.