IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi оборудва R8 e-tron с автопилот

Технологиите ще бъдат използвани за първия автономен модел на марката

Audi оборудва R8 e-tron с автопилот

Audi представи на изложението за електроника CES Asia в Шанхай купето R8 e-tron piloted driving – концептуален модел с автопилот, изграден на базата на електрическия R8 e-tron.
Audi оборудва R8 e-tron с автопилот
Прототипът е получил комплекс от сензори, лазерен скенер от нов тип, няколко видеокамери, ултразвукови датчици и радари. Компактният централен компютър обработва информацията, идваща от всички тези устройства и по този начин оформя пълната картина за средата, обкръжаваща автомобила.

Самата машина не е претърпяла технически изменени в задвижването си. Електрическата суперкола разчита на агрегат с 462 к.с. и 920 Нм, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди. Максималната скорост може да бъде ограничена на 210 или на 250 км/ч.

Само с едно зареждане Audi R8 e-tron може да измине около 450 км, като агрегатът му дава възможност за зареждане от източници както с постоянен, така и с променлив ток. Времето за „пълнене” на акумулаторите е около 2 часа.

Част от технологиите на R8 e-tron piloted driving ще бъдат използвани за първия сериен безпилотен модел на Audi. Това ще бъде седанът A8 от следващо поколение, който трябва да дебютира в края на 2016 г.

Снимка: Audi

 

0 от 500
  • #16
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    какви глупости бе йерославе - ти сам си каза че смърдиш в 23 годишно яйце и че хората го мислят за външна тоалетна - що сега се правиш на ударен?
  • #15
    3 rate up comment 5 rate down comment
    trb ( преди 8 години )
    Скучаещите от отдел "продажби" в ТМ ауто пак разпръскват глупоста си :)
  • #14
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    хахахахахаха йерослав е тука - мъжки, преведоха ли ти социалните помощи тоя месец? събра ли вече 200 лева да си купиш булка?
  • #13
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    йерославе - заключваш ли си още яйцето с катинара да не го ползват съселяните ти за външен к****?
  • #12
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    имах предвид че Porsche Cayenne S хибрид е СУВ
  • #11
    1 rate up comment 9 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Швабен зи,много сте се разпасали оризарите нещо.Нямаше ме неколко дни да ви набивам жълтите кратуни и се самозабравихте.Я кажи колко века им трябваха на японците да изкопират от германците реактивния самолет?Швабите пускат в бой Месершмит МЕ 262 през 1944г. и съюзниците са го гледали като *ано дете мама си.Хонда вече 25 години разработват 5 местния си самолет.Я смятай колко копират вече и още не хвръкнал?
  • #10
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе не знам колко им е слаба техниката, Но спайдъра с 800 коня и разход 3 литра, Panamera S E-Hybrid с 415 коня и 3 литра разход, ТОВА Е СУВ а Приус 100 коня и разход 5 литра. Ако на порше им е кофти техниката при техниката на Тойота нещата са тотална трагедия.
  • #9
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да сравняваш продажбите на Порше с тези на Тойота е смехотворно, едното е перфектната кола за много богати ценители, другото произвежда евтини реплики на коли за сиоциално слаби.
  • #8
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Да не говорим че батериите и силовата им електроника са с изцяло азиатски произход. Че немците нещо не я разбират електрониката и това си е. 27 години им трябваха да изкопират Шинкансен. Пълни нещастници. Дай им да си тракат с канцерогенните дизеляци, това им е върха на технологичното достижение. Ха-ха-ха!
  • #7
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Ха-ха, и колко хибриди са продали "изобретателите" на хибрида Порше и Алди? Дали 3 поколения след Приус имат и 1% от продажбите му? Жалка история.