IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi оборудва R8 e-tron с автопилот

Технологиите ще бъдат използвани за първия автономен модел на марката

Audi оборудва R8 e-tron с автопилот

Audi представи на изложението за електроника CES Asia в Шанхай купето R8 e-tron piloted driving – концептуален модел с автопилот, изграден на базата на електрическия R8 e-tron.
Audi оборудва R8 e-tron с автопилот
Прототипът е получил комплекс от сензори, лазерен скенер от нов тип, няколко видеокамери, ултразвукови датчици и радари. Компактният централен компютър обработва информацията, идваща от всички тези устройства и по този начин оформя пълната картина за средата, обкръжаваща автомобила.

Самата машина не е претърпяла технически изменени в задвижването си. Електрическата суперкола разчита на агрегат с 462 к.с. и 920 Нм, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди. Максималната скорост може да бъде ограничена на 210 или на 250 км/ч.

Само с едно зареждане Audi R8 e-tron може да измине около 450 км, като агрегатът му дава възможност за зареждане от източници както с постоянен, така и с променлив ток. Времето за „пълнене” на акумулаторите е около 2 часа.

Част от технологиите на R8 e-tron piloted driving ще бъдат използвани за първия сериен безпилотен модел на Audi. Това ще бъде седанът A8 от следващо поколение, който трябва да дебютира в края на 2016 г.

Снимка: Audi

 

0 от 500
  • #26
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Самата машина не е претърпяла технически изменени в задвижването си. Електрическата суперкола разчита на агрегат с 462 к.с. и 920 НмКъде го този модел с този агрегат да се убедим в характеристиките му.Нали знаете - Око да види, ръка да пипне!R8 e-tron не съществува освен в кратуните на поклонниците на германокитайските еднодневки!Алуди да покажат няколко бройки поне, не картонени макети и компютърни изображения.
  • #25
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    йерославееееее- бегай мий яйцето че пак смърди на л*на вътре!!! и другия път да го заключиш катинара!!!! Ако слушаш като станеш на 14 ше ти купя булка за 200 лева!!!
  • #24
    1 rate up comment 7 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    разбрахме,че хибридите ги е измислил,създал и карал още в началото на 20-ти век дедо ти Фердинанд Порше.Чакам да ми кажеш кога най-после реактивния самолет на Хонда ще литне???Казах ти кога швабите са направили боен реактивен изтребител и са отворили очите на света за новата реактивна ера.Чакам да кажеш кога японци със собствен отбор ще спечелят 24 часово състезание???
  • #23
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Leberknoedel ( преди 8 години )
    Мен лично само ме разсмиваш.
  • #22
    0 rate up comment 4 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "При поляците се среща едно подобно име"Не само при поляците се среща.Разпространено е сред славянските народи,руснаци,чехи,словаци,поляци,украйнци,българи.Не е често срещано,но е славянско име.*** то оризарите от де да знаят,от този ориз дето го рупат по цял ден съвсем са им се изгладили гънките на мозъците.Пиша само от това име,моето собствено,не пиша анонимно,не пиша от други никове.Не ми пука от кухи оризари и не се крия.Тук съм да им правя живота тъмно-жълт.Това заслужават,нищо друго.
  • #21
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Leberknoedel ( преди 8 години )
    Хех, Алди тъкмо са разбрали какво е това цикъл на Аткинсън/Милър, само с 18 годишно закъснение след Тойота, и ще го пускат в новите си двигатели. Сега остава да се научат как да преминават от Аткинсън в Ото на един и същ двигател, но това може да им отнеме следващите 15 години.
  • #20
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    "Но спайдъра с 800 коня и разход 3 литра, Panamera S E-Hybrid с 415 коня и 3 литра разход, ТОВА Е СУВ а Приус 100 коня и разход 5 литра."Хе-хе, само *** с напълно празна кратунка може да повярва на тия данни, че и да ги представя като доказателство в подкрепа каквото и да е различно от собствената и тъпота.Ха-ха-ха!
  • #19
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Абе кухоглави вагонетки, набийте си в кратунките че хибридите на Тойота нямат нищо общо със смешките на Алди. Тойота ползват цикъл на Аткинсън, Никел-метал-хидридни батерии и синергична хибридна система, която съчетава ДВГ и електромоторите като взаимно ги държи при оптимални натоварвания/ефективност. "Хибридите" на Алди са с оловни батерии, напълно независими ДВГ и електромотор като превключването между двете е ръчно, имат еднакъв разход с нехибридните си аналози и са абсолютно безсмислени.
  • #18
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Чета коментарите и се заливам от смях. Това да четеш коментарите на Дошо е все едно да четеш вицове. Писал Ауди копирали от Тойота, Веднага е затапен, че всъщност Ауди са изкарали хибрид преди Тойота. Дошо явно смутен, забравел че вчера пак му го бяха писали както и оня ден, започва да обяснява, че Порше и Ауди не продавали хибриди, и дори пита ако имали от къде да си поръча!! Ще си поръча Дошо Порше хибрид, да да, това едва ли дори си го е позволявал и като мечта. След отново затапващ отговор с няколко модела хибриди на Порше и Ауди, сега вече Дошо е притиснат до стената, пак са го разкрили, че е пълна нула на тема коли и минава в защита, забравя че в предния коментар разтяга лукуми, че нямало хибридни Поршета и Аудита, и пита какви им били продажбите. Това подсеща за оня виц, където питали студента за атомните бомби в Хирошима и Нагасаки и той казал, че имало 200 хиляди жертви, след което му забили въпроса:- Сега ги избройте поименноИначе да сравняваш продажби на на Тойота с тези на Порше е все едно едно да сравняваш продажбите на килограм трюфели с продажбите на килограм слънчоглед. И след тази поредна затапка, и 1 час умуване, Дошо и изкача с йерославе ти ли си? ох, ще ми се пукне смешката хорааа.
  • #17
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това име Йерослав сега ли си го измисли? Ти Дошо си толкова зле, че дори и едно нормално име не можеш да напишеш.Такова име едва ли съществува. При поляците се среща едно подобно име, но се пише Ярослав а не йерослав. Или си го чул по телевизора, но не знаеш как да го напишеш ха ха ха.