IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi оборудва R8 e-tron с автопилот

Технологиите ще бъдат използвани за първия автономен модел на марката

Audi оборудва R8 e-tron с автопилот

Audi представи на изложението за електроника CES Asia в Шанхай купето R8 e-tron piloted driving – концептуален модел с автопилот, изграден на базата на електрическия R8 e-tron.
Audi оборудва R8 e-tron с автопилот
Прототипът е получил комплекс от сензори, лазерен скенер от нов тип, няколко видеокамери, ултразвукови датчици и радари. Компактният централен компютър обработва информацията, идваща от всички тези устройства и по този начин оформя пълната картина за средата, обкръжаваща автомобила.

Самата машина не е претърпяла технически изменени в задвижването си. Електрическата суперкола разчита на агрегат с 462 к.с. и 920 Нм, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди. Максималната скорост може да бъде ограничена на 210 или на 250 км/ч.

Само с едно зареждане Audi R8 e-tron може да измине около 450 км, като агрегатът му дава възможност за зареждане от източници както с постоянен, така и с променлив ток. Времето за „пълнене” на акумулаторите е около 2 часа.

Част от технологиите на R8 e-tron piloted driving ще бъдат използвани за първия сериен безпилотен модел на Audi. Това ще бъде седанът A8 от следващо поколение, който трябва да дебютира в края на 2016 г.

Снимка: Audi

 

0 от 500
  • #36
    11 rate up comment 1 rate down comment
    до: долния анонимен ( преди 8 години )
    Не само в София,а и на Балканите няма да намериш хобрид на ВАГ.Ей ги феновете се изпокриха и не казват къде ги продават.Защо ли така?В Германия е пак същото,но все пак можеш да караш след седмица чакане.Отиваш в някое голямо представителство в голяма град(в малките предимно дизели има,дори бензинови трябва да чакаш да докарат или ти казват,че те са същите като дизелите)и се записваш за тест драйв.Ако имаш късмет след седмица може да пробваш колата.Това са немските хибриди.
  • #35
    0 rate up comment 9 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "дори е имало серийно производство на електромобили в Англия"Я дай някакви данни за този,който е произвеждал серийно електромобили през първите 10 години на 20 век,че ми стана интересно.Ако не докажеш с факти написаното ще стане малко като вица,който разправяхте миналата седмица,че японски коли спечелиха 24 часа на Нурбургринг,като първата зае почетното 9-то място,а втората престижното 14-то.Чакам.Ама да не стане като с въпроса за самолета на Хонда и за победата на Ле Ман.
  • #34
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Auto ( преди 8 години )
    Приус е един от най-надеждните автомобили в света, както като нов, така и в категорията до 10 години, и то според американски, германски и какви ли още не класации!Когато от Ауди се доближат до Приус с конвенционалните си *** до такъв показател, то може би чак тогава ще са готови и с пускането на реален хибрид, който и да се купува, а не просто ей така, за имидж! До тогава от Тойота най-вероятно ще са минали почти изцяло на водородно-електрически такива!
  • #33
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Някой, ако ми покаже къде в София продават хибрид на ВАГ в официално представителство на фирмите го водя където каже и яде и пие за моя сметка цяла вечер. Трябва да го има в наличност и да направя тест драйв естествено. Чакам да чуя къде има.
  • #32
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Нев ( преди 8 години )
    Поредния прототип на Ауди (Ваген) със съмнителни характеристики, (на хартия само) който никога няма да види бял свят и серийно производство! Въобще чудя се, освен кухи германски фенчета надишали се с нафта и сажди, дали има сериозни хора, които наистина да приемат подобни партенки за реалност? :)Колкото до сражнението с Приус...ами докато едните продадоха на 5 милиона бройки по света досега, другите са още на ниво прототип, картинки, и " Ще има..." и "Ще направим...". Айде няма нужда!
  • #31
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    йерославе - тоя е-тром излиза от 2000 година - вече 15 години станаха! то не бяха реклами, то не бяха филми, то не беше пропаганда и плюване по конглокенцията. всичко видяхме за тея години, с изключение на вмирисаното ауди е-трон.
  • #30
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дошо, това, че ти не знаеш че е-трон съществува не на картонан макет а на истиски модел, си е нещо нормално, аз не се сещам някога да си знаел нещо. Ако беше прочел статията щеше да обърнеш внимание на "Audi представи на изложението за електроника CES Asia в Шанхай купето R8 e-tron piloted driving концептуален модел с автопилот, изграден на базата на електрическия R8 e-tron." това не е картонен модел а работещ прототип. А самия R8 e-tron бе представен в началото на месец март. Ама кой да чете.
  • #29
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    йерославееее- недей да философстваш, че съселяните ни оср*ха цялото яйце! взимай маркуча й мий!!!! и другия път като ползваш яйцето по нужда го заключвай после с катинара!!!
  • #28
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Чета коментарите и се заливам от смях. Това да четеш коментарите на Дошо е все едно да четеш вицове. Писал Ауди копирали от Тойота, Веднага е затапен, че всъщност Ауди са изкарали хибрид преди Тойота. Дошо явно смутен, забравел че вчера пак му го бяха писали както и оня ден, започва да обяснява, че Порше и Ауди не продавали хибриди, и дори пита ако имали от къде да си поръча!! Ще си поръча Дошо Порше хибрид, да да, това едва ли дори си го е позволявал и като мечта. След отново затапващ отговор с няколко модела хибриди на Порше и Ауди, сега вече Дошо е притиснат до стената, пак са го разкрили, че е пълна нула на тема коли и минава в защита, забравя че в предния коментар разтяга лукуми, че нямало хибридни Поршета и Аудита, и пита какви им били продажбите. Това подсеща за оня виц, където питали студента за атомните бомби в Хирошима и Нагасаки и той казал, че имало 200 хиляди жертви, след което му забили въпроса:- Сега ги избройте поименноИначе да сравняваш продажби на на Тойота с тези на Порше е все едно едно да сравняваш продажбите на килограм трюфели с продажбите на килограм слънчоглед. И след тази поредна затапка, и 1 час умуване, Дошо и изкача с йерославе ти ли си? ох, ще ми се пукне смешката хорааа.
  • #27
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Не знам ти какво си разбрал, че гледам разбирането не ти е силната страна, но дедо ти Фердо Порче по сегашните стандарти е направил електромобил с удължен пробег. Разбира се, елетромобила му не е бил нищо особено за времето си когато дори е имало серийно производство на електромобили в Англия, и съответно скоропостижно е потеглил в небитието на автомобилната история. Сега разни пропагандатори да го изкарат голямо постижение, но това едва ли промен фактите че е пълен провал.