IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota и Mazda станаха партньори

Двете компании подписаха споразумение за сътрудничество

Toyota и Mazda станаха партньори

Toyota и Mazda подписаха договор за дългосрочно сътрудничество, който предвижда обмяна на технологии и опит в различни области.
Toyota и Mazda станаха партньори
Президентът на Toyota Акио Тойода (вляво) и президентът на Mazda  Масамичи Когай при подписването на договора. Снимка: Toyota / Mazda 

Toyota и Mazda ще сформират съвместна комисия, която ще трябва да прецени как да бъдат използвани най-добре силните страни на всяка от компаниите. Тя ще се съсредоточи върху различни области, включително модерни системи за задвижване и технологии за безопасност, сочи съобщението от японските производители.

Информацията не е особено конкретна, но по-рано Ройтерс съобщи, че споразумението между Toyota и Mazda предвижда разработване на нови двигатели, предназначени за напълно нова гама екологични автомобили.

Очаква се Mazda да получи достъп до водородната технология на Toyota, както и до хибридните plug-in двигатели на най-големия производител. От своя страна Mazda ще предостави совите бензинови и дизелови двигатели от семейство SkyActiv.

Подробна информация се очаква да бъде изнесена в идните месеци.


 

Тагове: toyota
0 от 500