IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Само два модела покриха новия краш-тест на Euro NCAP

Пет звезди от изпитанията заработиха Suzuki Vitara и Renault Espace

Само два модела покриха новия краш-тест на Euro NCAP

Европейската организация за провеждане на независими краш-тестове Euro NCAP организира поредните изпитания на нови автомобили. През тях преминаха 7 модела, като само два от тях получиха максимална оценка - 5 звезди.
Само два модела покриха новия краш-тест на Euro NCAP
През януари Euro NCAP започна да тества автомобилите по нови изисквания. Организацията въведе допълнителен тест, при който машината се подлага на фронтален удар в бетонен блок с пълно припокриване, като манекенът в колата е изработен от по-крехки материали.

След промяната по 5 звезди заслужиха единствено Suzuki Vitara и Renault Espace. При японския кросовър защитата на възрастните пасажери е 89%, на децата - 85, на пешеходците - 76, а на електронните асистенти - 75. Резултатите при френския миниван са съответно 82, 89, 70 и 80%.

Другите два автомобила, тествани през този месец, са Mazda2 и Fiat 500X, които са заслужили по 4 звезди от Euro NCAP. Японският модел има 86% защита на възрастни, 78 на деца, 84 на пешеходци, но електронните му асистенти получават само 64%. Италианската машина е постигнала резултати съответно 86, 85, 74 и 64%.

От организацията обявиха, че в края на февруари на същия тест са били подложени още 3 модела - купето Audi TT, както и товарните Renault Trafic и Opel Vivaro. Те също взимат само по 4 звезди. Резултатите на TT са 81% за защита на възрастни пътници, 68 на деца, 82 на пешеходци и 64 на системите за сигурност.

При Trafic и Vivaro процентите са еднакви, като най-зле е защитата на пасажерите - 52%.  Те обаче получават най-високи оценки за предпазване на децата - 91%, докато тази на пешеходците е 53%. Електроните асистенти са оценени на 57%.

Снимка: Euro NCAP

 

0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 22 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    На тестовете всички бараки печелят по 4 или 5 звезди.Обаче на пътя в реална обстановка е малко по-различно.След челен удар в седлови влекач МАН въздушните възглавници на спечелилия 5 звезди са се надули,а хората в петзвездната кола са почти като живи.И парчетията от колата не могат да ги съберат 2 бригади часовникари от Ролекс за 2 месеца.Щото са с по 4 и 5 звезди.