IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Mirai се задвижва с изпражнения

Японците представиха един от начините за добив на водород (Видео)

Toyota Mirai се задвижва с изпражнения

Toyota Mirai се задвижва с фекалии
Снимка: YouTube

Водородните коли вече не са само във фантазиите на хората, те са реален продукт, предлаган на пазара. Според мнозина обаче тези коли са "bullshit" (пълна глупост), а японската компания Toyota е съгласна с това.

Поясняваме, в Америка изразът "bullshit" се използва за определяне на някаква глупост, но буквално се превежда като "изпражнения на бик". А кравешкият тор е именно един от начините за добив на водород, с който се задвижва новата Toyota Mirai.

"Караме си по пътя, задвижвани от фекалии", казва героят от видеото. А това е само един начините за добив на водород. С поредица от такива забавни клипове японската компания цели да популяризира водородните автомобили.

"Ние поставяме водорода в светлината на прожекторите, тъй като той има изключителен потенциал като източник на възобновяеми горива. Това е началото на пътя за водородните коли, но ние сме убедени в техния успех и правим една дългосрочна инвестиция в бъдещето", сочи информацията.
Toyota Mirai се задвижва с фекалии
Серийният Mirai. Снимкa: Toyota

Първият сериен автомобил с водородна клетка на Toyota бе показан през миналата година, като вече се предлага на редица пазари. Автомобилът се задвижва от електромотор, енергията за който се добива в резултат от химична реакция между кислород и водород. Мощността на мотора е 155 к.с., ускорението от място до 100 км/час става за малко над 9 секунди, а доускорението от 25 до 40 км/час отнема 3 сек. С напълно зареден резервоар с водород моделът може да измине 485 км. Самото зареждане отнема между 3 и 5 мин.

Цената на Toyota Mirai в САЩ е 57 500 долара, а на Стария континент се очаква да стартира от около 48 000 евро. Първият екземпляр от модела бе предоставен на премиера на Япония Шиндзо Абе.

 



Видео: YouTube / Toyota USA

 

Тагове: toyota mirai
0 от 500
  • #8
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ако започнем да акаме навсякъде като немците ще умрем като овце без история.
  • #7
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Принципно и на дизел може да се сложи газ, ни има икономически ефект, ако караш наистина страшно много или караш камион или автобус.
  • #6
    23 rate up comment 14 rate down comment
    Леберкньодл ( преди 9 години )
    Ето как се очертава бъдещето: немците нагъват вурстове и бира, бълват огромни количества екскременти, а японците произвеждат от тях екологично чист транспорт. Разбира се, на немците ще им е забранено да произвеждат автомобили, защото доказано могат само да правят канцерогенници, пък и са далеч по-ефективни в производството на екскременти отколкото в производството на автомобили. С една дума - симбиоза.
  • #5
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Дизьел палар, брато ( преди 9 години )
    Ае дизилчито нов внос си е най- доброто. Жалко, че не може да му се слага газова, че да е пулен рахата.
  • #4
    26 rate up comment 9 rate down comment
    Кашона ( преди 9 години )
    Абе, като сте такива разбирачи, я кажете що карате само разни таратайки на по 20 години? Разбрах, че Тойота Мирай е ***, но не разбрах как определяте собствените си раздрънкани кочини.
  • #3
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дошо бегай с кофата да гребеш от външния ви *** от миризливото "гориво". Вече всичко се нарежда, стана ясно защо сънуваш *** навсякъде, стана ясно и защо ти викат миризмата. Ей народната мъдрост е наистина велика. От години са те прозряли какъв си.
  • #2
    23 rate up comment 8 rate down comment
    до долните ( преди 9 години )
    Булшит е канцерогенния дизел бе момчетииииииии! Тва нещо трови децата ни, айде вие сте отписани, като ни чете човек вненията
  • #1
    16 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    То се знае, че Тойота произвежда ***, само не стана ясно, защо дошо си мисли че и останалите марки са като тойотите. Както винаги логиката на Дошо е АНТИЛОГИКА. Дошо Един ден ако си купиш Тойота, гледай да има тоалетна чиния вместо предна седалка, да може директно да се изхождаш в движение и така да си зареждаш резервоара на Тойотата с "гориво".