IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри новата си глобална платформа TNGA

Половината от моделите на марката ще се възползват от тази архитектура

Toyota разкри новата си глобална платформа TNGA

Японският автомобилен гигант Toyota представи новата си глобална платформа, чието използване ще започне още тази година.
Toyota разкри новата си глобална платформа TNGA
Архитектурата е наречена TNGA (Toyota New Global Architecture), като ще оптимизира динамиката и цялостното представяне на автомобилите на марката, сочи информацията.

Платформата използва по-компактни и по-леки компоненти, като също така предоставя по-нисък център на тежестта. Благодарение на това изградените на TNGA машини ще демонтират увеличена с около 15% динамика и в същото време ще бъдат с цели 25% по-икономични.

TNGA е разработена с цел да бъде използвана и за хибриди автомобили, като при тях също ще достави увеличена динамика и намален разход на гориво и електроенергия.
Toyota разкри новата си глобална платформа TNGA
Не на последно място архитектурата ще позволи съкращаване на времето за разработка и производство на нови модели, като също така ще намали необходимите затова инвестиции.

Около половината от автомобилите на Toyota през 2020 година ще бъдат изграждани на тази платформа, сочи информацията. Първият автомобил, който ще използва TNGA, е седан със средни размери, който японската компания ще по-късно тази година.

В Toyota работят усилено и върху създаването на още две нови платформи - една за малки и големи коли с предно предаване и една за автомобили със задно задвижване. 

Снимки: Toyota

Тагове: tnga
0 от 500
  • #26
    29 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Честно казано тази платформа изглежда много по-добре от дизайна на последния Auris и RAV4...:))) Може най-после да намерят правилният път в дизайна.
  • #25
    25 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ами смешно е,да. Купуват проблемните дизели на БМВ и маслодните ментета на Субару. Последните ги съдят в САЩ с Хонда точно заради проблемни двигатели.
  • #24
    31 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да си го кажем, с право си правят кудош с Тойота. Опитват се да се мерят със сериозните марки, но самите те не си вярват. Не само, че купуват двигатели от други, всичко им е "куц кон".
  • #23
    29 rate up comment 4 rate down comment
    до Леберкньодл ( преди 9 години )
    Доше,на това не са му сложили калници само да не ги изгризеш преди да са измислили покрива!А твоя стар,стар Сивик с двигател от още по-стара Астра има ли калници или и с тях приключи!
  • #22
    32 rate up comment 10 rate down comment
    Вретимир ( преди 9 години )
    мухахаха оризарите гледат от фолцваген ама оше неса дорасли да пройзвеждат das ***
  • #21
    31 rate up comment 15 rate down comment
    Леберкьодл ( преди 9 години )
    Ех, вагончета глуповати.. Тойота използва глобални платформи от много, много време. Разликата с ВАГ обаче е че Тойота не ползват една и съща платформа за модел със спортни претенции като Алди ТТ и баничарка като Кади. На такава върховна идиотия са способни само вуртвагените. Му-ха-ха-ха!
  • #20
    31 rate up comment 10 rate down comment
    Къде е ДОШОООО? ( преди 9 години )
    Къде е фена на оризарските легени да не се наака от коментарите?
  • #19
    28 rate up comment 16 rate down comment
    Wow ( преди 9 години )
    Това ще е поредната пръчка на оризарите!
  • #18
    35 rate up comment 15 rate down comment
    AssBanger ( преди 9 години )
    "...а бензинови двигатели от другите смешници, Субару. "...................................Ти симпатяга колко си далеч от действителността, щом наричаш бензиновите мотори на Субару смешни. Живей, ***!
  • #17
    36 rate up comment 9 rate down comment
    tatzo ( преди 9 години )
    Някой яко се гаври с Toyota тук. Сърбил им е попарата. Но го прави с факти и на място. Интелигентно и гадничко.