IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои марки още ще си тръгнат от Русия?

Suzuki, Cherry, Citroen, Peugeot и Honda вероятно ще последват General Motors

Кои марки още ще си тръгнат от Русия?

Поне още 5 автомобилни марки вероятно ще напуснат пазара в Русия заради икономическите проблеми на страната. Така те ще последват General Motors и Sang Yong Motor, които вече обявиха, че закриват своите предприятия в страната.
Кои марки още ще си тръгнат от Русия?
Заводът на Volkswagen в Калуга. Снимка: Ройтерс 

Според руски медии Suzuki, Cherry, Citroen, Peugeot и Honda са следващите компании, които не виждат смисъл да продават коли и да инвестират в един от най-големите пазари на планетата, който през последните месеци се сви до рекордно ниски нива.

Продажбите на Suzuki са спаднали със 73% в сравнение с миналата година. Същото намаление отчитат и китайците от Cherry. При Peugeot и Citroen резултатите са направо катастрофални - едва 800 коли за първите 2 месеца, както и при Honda, която за януари и февруари на 2015 г. отчете само 636 продажби.

Според експерти подобни резултати обричат марките на голям пазар, какъвто е руският. Някои от тях са на мнение, че Ford също ще се оттегли. Компанията вдигна цените на своите модели с 23%, в резултат на което нейните продажби паднаха със 70% през тази година. На всичко отгоре Ford има и два завода на територията на страната.

Според друго издание - "Московски комсомолец", проблемите в автомобилния бранш на Русия тепърва ще се задълбочават. Доказателство за това са зачестилите спирания на производството в заводите, собственост на големи западни компании. Този на Ford не работи от 16 март заради стачка, докато в предприятието на Renault работния процес бе прекратен за близо месец - от 16 февруари до 10 март. Заводът в Калуга, където се сглобяват моделите на Citroёn и Mitsubishi, спря дейността си за периода 24 февруари - 9 март.

Проблеми имаше и в двете предприятия на Volkswagen в Русия. В Нижни Новгородод, където е съсредоточено производството на Volkswagen и Skoda, от началото на март до края на април е въведена 4-дневна работна седмица. А в Калуга е спряно сглобяването на Audi Q5, Q7 и А7.

 

0 от 500
  • #28
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Achtung ( преди 9 години )
    БВП се мери по номинална стойност и по покупателна способност на населението. Опел се оттеглиха защото не са конглокентни. При положение, че Хюндай и Киа продават по над 12 хиляди коли всяка за Февруари, а Опел е продал 912 коли, проблема не е само в спадащия пазар, а и в самите GM
  • #27
    19 rate up comment 7 rate down comment
    до Архангел ( преди 9 години )
    Всичко, което си казал, е грешно!1. Основната добавена стойност на маратонките е в САЩ - там са ноу-хауто, дизайнерските центрове, изследванията, рекламата... В Китай е само ръкоделието и кашонирането за 5$.БВП в $ е ТОЧНАТА мярка за БВП на държавите!2.Автопаркът в Русия е с по-стари коли от нашия. Също така степента на моторизация в Русия е по-ниска: 200 и нещо коли на 1000 души - а у нас 400/1000 (развитие страни към 600/1000)
  • #26
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Арханге-ле според тебе важно ли е че сградата на завода ще остане в Русия като няма производство и не се плащат заплати? Как пък всичките русофили нямате капка мозък - от водката ли е незнам?
  • #25
    10 rate up comment 9 rate down comment
    раптор ( преди 9 години )
    И до доя индивид дето иска да му се говори в реалности - родата ми живее в най-бедната част на Русия (Юго-западна)! Обикновенни хора! Те живеят МНОГО по-добре и достойно отколкото през 2000та например!
  • #24
    11 rate up comment 13 rate down comment
    Архангел ( преди 9 години )
    Колкото до настоящия пасквил - това е поредна ПРОПАГАНДНА статия на ройтерс, препечатана от нашите мъпети. То така става "изтегляне" от пазара! Ами заводите? Тях как ще си ги изтеглят? Айде, холан....моуим ви....
  • #23
    2 rate up comment 10 rate down comment
    раптор ( преди 9 години )
    Какво я пак бе ***? Какво не разбра?!?! С приравнена покупателна способност съм написал! Този термин ако не ти е ясен се гръмни! Това са данни, които може да намерите НАВСЯКЪДЕ! И се обърках относно след германия... трябваше да кажа малко преди германия!
  • #22
    10 rate up comment 8 rate down comment
    raptor ( преди 9 години )
    Тя подигравката беше от страна на ЕС! Саботажи, след саботажи! Толкова руски проекти са саботирани и то преди конфликта в Украйна! Пък вие си въобразявайте, че се намирате зад някаква завеса и този път нещата ще се развият като миналия... НЯМА ДА СТАНЕ поради доста фактори! :)
  • #21
    10 rate up comment 11 rate down comment
    до бъчваря ( преди 9 години )
    "Рано или късно нефта ще се стабилизира, рублата също"Те вече се стабилизираха! Рублата падна наполовина, а петролът няма да мине 60 долара никога повече.
  • #20
    12 rate up comment 15 rate down comment
    Архангел ( преди 9 години )
    Маратонки, произведени в Китай /че къде другаде :)/ струват на производителя 5 $. Ерго - в БВП на Китай влизат 5$! После тези маратонки се продават в САЩ за 200 $ и в БВП на САЩ влизат 200 $! Така се смята БВП! Затова е смешен критерий, в който още вярват само "образованите" в западни и други икономически университети. Не я гледайте Русия! Тя е голяма и силна. Гледайте нас, че съвсем я докарахме до под кривата круша! В Русия и автопарка е от нови коли, а не като тук - от таралясници и кадилници!
  • #19
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Архангел ( преди 9 години )
    Ех, момчета, момчета...пак пишете глупости :) ! Какъв БВП? За какво е критерий той? Не ставайте смешни!