IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои марки още ще си тръгнат от Русия?

Suzuki, Cherry, Citroen, Peugeot и Honda вероятно ще последват General Motors

Кои марки още ще си тръгнат от Русия?

Поне още 5 автомобилни марки вероятно ще напуснат пазара в Русия заради икономическите проблеми на страната. Така те ще последват General Motors и Sang Yong Motor, които вече обявиха, че закриват своите предприятия в страната.
Кои марки още ще си тръгнат от Русия?
Заводът на Volkswagen в Калуга. Снимка: Ройтерс 

Според руски медии Suzuki, Cherry, Citroen, Peugeot и Honda са следващите компании, които не виждат смисъл да продават коли и да инвестират в един от най-големите пазари на планетата, който през последните месеци се сви до рекордно ниски нива.

Продажбите на Suzuki са спаднали със 73% в сравнение с миналата година. Същото намаление отчитат и китайците от Cherry. При Peugeot и Citroen резултатите са направо катастрофални - едва 800 коли за първите 2 месеца, както и при Honda, която за януари и февруари на 2015 г. отчете само 636 продажби.

Според експерти подобни резултати обричат марките на голям пазар, какъвто е руският. Някои от тях са на мнение, че Ford също ще се оттегли. Компанията вдигна цените на своите модели с 23%, в резултат на което нейните продажби паднаха със 70% през тази година. На всичко отгоре Ford има и два завода на територията на страната.

Според друго издание - "Московски комсомолец", проблемите в автомобилния бранш на Русия тепърва ще се задълбочават. Доказателство за това са зачестилите спирания на производството в заводите, собственост на големи западни компании. Този на Ford не работи от 16 март заради стачка, докато в предприятието на Renault работния процес бе прекратен за близо месец - от 16 февруари до 10 март. Заводът в Калуга, където се сглобяват моделите на Citroёn и Mitsubishi, спря дейността си за периода 24 февруари - 9 март.

Проблеми имаше и в двете предприятия на Volkswagen в Русия. В Нижни Новгородод, където е съсредоточено производството на Volkswagen и Skoda, от началото на март до края на април е въведена 4-дневна работна седмица. А в Калуга е спряно сглобяването на Audi Q5, Q7 и А7.

 

0 от 500
  • #38
    21 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Те и по-заможните Руснаци си тръгват от Русия и отиват да живеят в "покварения" запад, та автопроизводителите ли няма? Нормално нещо, което се случва за пореден път в историята на Русия. След като избират все разни комплексирани диктатори да са им "вождовете" така ще е. Ама иначе по-голям шувинист от руснака в сферата на външната политика няма. Може да няма здрав чорап или хляб, ама врещи, че е руснак и били най-великия народ... Мъка.. мъка.. направо човешка драма си е тва.
  • #37
    15 rate up comment 15 rate down comment
    архангел до песимист ( преди 9 години )
    за оръжието на ИД - виж, момче, 1/5 от всичкото дългоцевно стрелково оръжие по света е АК във всичките му модификации! Предполага се, че има над 70 млн. бройки произведени! За сведение - М16 е произведен в 10 млн. бройки. И не казавай на друго място, че Русия въоръжава ИД, юе ще ти се смеят! Всички знаят, че ИД е отдел на цру, само ти не знаеш.....
  • #36
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Архангел ( преди 9 години )
    Е - щом смяташ Турция и ИД за едно и също, аз нямам какво да добавя - видимо е, че си доста "начетен" :)
  • #35
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Monitor ( преди 9 години )
    Rapptore, Русия беше на 9-то място след Бразилия по БВП преди да се срине рублата преди 3 месеца. След поевтиняването на рублата с близо 50% отиде на 16 място след Мексико!!!
  • #34
    22 rate up comment 20 rate down comment
    Архангел ( преди 9 години )
    ....дори и в началото на 4 век Рим е бил столица на света с над 1 млн. жители. Всички са вярвали, че това никога няма да СЕ ПРОМЕНИ! А само след век по улиците му са обикаляли диви прасета, а населението е било под 20 000 души - бандити, старци и инвалиди на доизживяване! Западна европа е в края на този век. Лошото е, че ние сме и пред друга заплаха - тази от югоизток - ислямистите! И, като мразите Русия, кой ще ни спаси от исляма? Франция ли? ИЛИ сащ? Кой? Пак ще е Русия, колкото и да лаете....
  • #33
    6 rate up comment 6 rate down comment
    раптор до Гената ( преди 9 години )
    Лъжите няма да ги коментирам! Ще коментирам прогнозката ти - тази лудория я пробутват такива "специалисти" като тебе още от 90те, ама нещо не се сбъдва бе маааму стара! Препоръчвам ти да бъдеш по-неутрален, защото несбъднатите апокалиптични прогнози се превръщат във вътрешна злоба, защото накрая излиза, че не си мислил обективно а просто си желал на някой злото! :)
  • #32
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Архангел ( преди 9 години )
    ....и още нещо - в Русия за последните 5 години 1 нова продадена кола се е падала на 50-60 души средно, а у нас - на 350 - 400! Докато тук мафията продължава да толерира вноса на варели и дръгели от ЕС - така ще е. Защото всичко ни е сбъркано - и данъци и екология и пътища и упраляващи - най-вече!
  • #31
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Илко ( преди 9 години )
    Руският пазар на нови коли е 100 пъти по-голям от българският(преди спадът беше 150). Русия има 7 пъти повече население от България! Кой твърди , че в РФ се карат по-стари коли от в България?
  • #30
    16 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това че в Русия се карат повече нови коли не променя факта, че е скапана държава. Ние сме по-скапана но поне тенденцията е да гоним европейския стандарт докато потъващие кораб Русия тепърва ще става много по-зле.
  • #29
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Архангел ( преди 9 години )
    Не ми се спори с никого тук. Знам, че БГ пийпъл разбира от всичко - и от коли и от политика и от жени и от бвп. Обаче в Русия карат повече нови коли. На 1000 души там се падат 350 автомобила, при средна възраст 12 години, а тук - около 400, но при средна възраст 17 години! Това е положението