IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои марки още ще си тръгнат от Русия?

Suzuki, Cherry, Citroen, Peugeot и Honda вероятно ще последват General Motors

Кои марки още ще си тръгнат от Русия?

Поне още 5 автомобилни марки вероятно ще напуснат пазара в Русия заради икономическите проблеми на страната. Така те ще последват General Motors и Sang Yong Motor, които вече обявиха, че закриват своите предприятия в страната.
Кои марки още ще си тръгнат от Русия?
Заводът на Volkswagen в Калуга. Снимка: Ройтерс 

Според руски медии Suzuki, Cherry, Citroen, Peugeot и Honda са следващите компании, които не виждат смисъл да продават коли и да инвестират в един от най-големите пазари на планетата, който през последните месеци се сви до рекордно ниски нива.

Продажбите на Suzuki са спаднали със 73% в сравнение с миналата година. Същото намаление отчитат и китайците от Cherry. При Peugeot и Citroen резултатите са направо катастрофални - едва 800 коли за първите 2 месеца, както и при Honda, която за януари и февруари на 2015 г. отчете само 636 продажби.

Според експерти подобни резултати обричат марките на голям пазар, какъвто е руският. Някои от тях са на мнение, че Ford също ще се оттегли. Компанията вдигна цените на своите модели с 23%, в резултат на което нейните продажби паднаха със 70% през тази година. На всичко отгоре Ford има и два завода на територията на страната.

Според друго издание - "Московски комсомолец", проблемите в автомобилния бранш на Русия тепърва ще се задълбочават. Доказателство за това са зачестилите спирания на производството в заводите, собственост на големи западни компании. Този на Ford не работи от 16 март заради стачка, докато в предприятието на Renault работния процес бе прекратен за близо месец - от 16 февруари до 10 март. Заводът в Калуга, където се сглобяват моделите на Citroёn и Mitsubishi, спря дейността си за периода 24 февруари - 9 март.

Проблеми имаше и в двете предприятия на Volkswagen в Русия. В Нижни Новгородод, където е съсредоточено производството на Volkswagen и Skoda, от началото на март до края на април е въведена 4-дневна работна седмица. А в Калуга е спряно сглобяването на Audi Q5, Q7 и А7.

 

0 от 500
  • #58
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хахаха, каруцарят даже и за каруцар не става :)
  • #57
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ника "каруцар" ти отива страшно много. Не те знам дали караш каруци, но по акъл и манталитет го докарваш. Ако имаше мозък в главата, нямаше да се радваш толкова, че една милитаризирана държава, съществуваща само заради воденето на войни и правеща се на световен господар, контролира природните ресурси. Тази държава има най-големите заеми в света и на всичкото отгоре смуче каквото може. Ако някой се противопостави им спретват революция, война, конфликт със съседи, за да могат да получат своето...
  • #56
    1 rate up comment 5 rate down comment
    karutsar ( преди 9 години )
    Аааа рашъните са бита карта и още как.До сега модерният свят ги търпеше заради петрола и природният газ ,но вече е ясно че не са фактор нито по предлагане на петрол (САЩ ги удари в земята и вече контролира пазара на петрол)нито по природен газ(днес се появи информация че Норвегия може да измести Русия по доставки на природен газ в Европа)Модерният свят няма нужда от Русия.Много голям го вадеха но от 01.04.15г си отменят ембаргото за внос от ЕС на храни защото започнаха да огладняват.
  • #55
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тази игра на карти не ти е много ясна. Рашъните никога до сега не са били бита карта.
  • #54
    4 rate up comment 5 rate down comment
    karutsar ( преди 9 години )
    Рашъните са бита карта.
  • #53
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    От всичко печелят американците. Те много добре осъзнават, че добрите отношения между Русия и Европа както и между Русия и Китай ще напрявят от Америка глуха световна провинция. Затова са всичките тези санкции, високи цени на петрола и т.н. Не знам защо тъпите европейци не го осъзнават..
  • #52
    6 rate up comment 2 rate down comment
    ! ( преди 9 години )
    Виждам нова рецесия в световен план. Не може да съм инвестирал милиарди за завод който да захранва този пазар и да реша да го затворя. Преди няколко години автомобилните компании искаха пари от правителствата заради кризата, скоро пак ще поискат но това не е бездънна яма да им дават милиарди. Русия губи заради безработните в тези заводи, освен заплатите им отделно и данъци които плащат. Виждам как вместо да си помагаме по света,се настройваме за война въпреки че милиарди хора не печелят от това
  • #51
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Нас и украинците много ни обичат хАмериканците. Самоне знам как така силно ни заобичаха, след като изтребиха ииндианците, заробиха ***, хвърляха атомни бомби над градове с мирно население, подпалиха цяла държава с ***, но си тръгнаха наакани от там, смъкваха правителства, бомбандираха с обеднен уран и какво ли още не! Как така тези хора изведнъж ни заобичаха така силно? Редно е хората, които така настървено плюят по Русия да отговорят!
  • #50
    7 rate up comment 5 rate down comment
    до: Илко ( преди 9 години )
    Виждам, че главата много не те слуша. Тези глупости, дето ги пишеш, нямат нищо общо с истината. Соросоидната и еврогейската пропаганда, явно доста добре ти е загладила мозъчето, ако случайно го имаш.
  • #49
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Гадни, мръсни *** фашистко капиталистическа *** - действат обединено като глутница срещу една изстрадала страна !!! А на тези дето им симпатизират ще им кажа, че те и тях е..т по същия начин само, че не са ни нанесли такъв удар само защото им лижем г..зовете от 25 години и си траем - та няма за какво да се захванат и с нас, че съвсем да ни обезкостят, то и без това не е останало много от България !!!Не се радвайте на чуждото нещастие, което съвсем не ни е толково чуждо, а се замислете!!!