IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Създателят на Fisker Karma направи специален Aston Martin

Модификацията Thunderbolt представлява доработен Vanquish

Създателят на Fisker Karma направи специален Aston Martin

През последните години Хенрик Фискер се изявява като предприемач, а не като талантлив дизайнер, какъвто е в същност. В крайна сметка създателят на Fisker Karma реши да се завърне към основната си дейност и направи специална версия на Aston Martin Vanquish.
Създателят на Fisker Karma направи специален Aston Martin
Британската марка не е чужда на Фискер, тъй като в продължение на няколко години той бе неин главен дизайнер. Новото му творение е концептуален модел, който носи името Thunderbolt. Любопитното е, че дизайнерът няма участие в оригиналния Vanquish, тъй като напуска Aston Martin преди създаването на този модел.

По време на работата си над автомобила Фискер променя голяма част от елементите на каросерията с нови, които са направени от карбон и са с различна форма. Променени са покривът и задните светлини, а също така и интериора, където е намерено място за 11-инчов дисплей.
Създателят на Fisker Karma направи специален Aston Martin
На какви доработки е бил подложен двигателят на Aston Martin Vanquish Thunderbolt не съобщава, но най-вероятно машината е оборудвана с познатия V12 с мощност 576 к.с. С него стандартният Vanquish ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди. Очаква се Thunderbolt да го прави по-бързо, тъй като е с олекотена каросерия.
Създателят на Fisker Karma направи специален Aston Martin
Това е поредният нов проект на Фискер, който в края на миналата година съвместно с фирмата Galpin Auto Sport направи концептуалния Ford Mustang GT Rocket. Именно компанията Galpin, която е дилър на Ford за САЩ, ще прави и ще продава Aston Martin Vanquish Thunderbolt, като поръчки за автомобила вече се приемат.

Снимки: Galpin Auto Sport

Тагове: aston martin thunderbolt
0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Уличен дрифтър ( преди 9 години )
    Прав си за плазмата, но вероятно като екстра ще може и без нея!:)
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Добри ( преди 9 години )
    Хубаво ама само не ми харесва тоя телевизор на таблото. Грозно, като някъв гурел стои там само да ти отвлича вниманието. Ама нали е модерно... И Мерцедес и БМВ ги гледам и те налепили същите таблети на всички си модели, голяма грозотия, направо като го видя тоя екран и ми идва да го изкъртя. Поне да ги бяха направили да се прибират в таблото тия екрани.