IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda представя върхова Octavia в Женева

Моделът разполага със сериен диференциал XDS+

Skoda представя върхова Octavia в Женева

Върхова версия на новата Octavia ще покаже чешката компания Skoda на предстоящото изложение в Женева. Специалният модел носи името Octavia RS 230 и ще бъде наличен на пазара от началото на месец юни.
Skoda представя върхова Octavia в Женева
Както подсказа името, новата Octavia RS 230 разполага с мощност от 230 к.с., или с 10 к.с. повече от бензиновата Octavia RS.

Благодарение на доработения 2,0-литров турбо-двигател специалната Octavia ускорява от място до 100 км/час с 0,1 сек. по-бързо от стандартния RS - за 6,7 сек. Максималната скорост е увеличена минимално до 250 км/час.

Основна новост в модела, както и в цялата гама на Skoda, е предлаганият серийно преден диференциал с електронна блокировка XDS+. Той позволява по-добро поведение на колата, особено при взимането на завои.
Skoda представя върхова Octavia в Женева
Най-бързата Octavia е получила също допълнителни елементи от карбон, уникални джанти и спортен интериор.

Информация за цените и тиража на Octavia RS 230 ще бъде изнесена в Женева. Продажбите на модела стартират в началото на юни.

0 от 500
  • #18
    3 rate up comment 7 rate down comment
    кръчмар Петко ( преди 9 години )
    Сашко,спри с лъжите моето момче! Теб, като гледам колко ти е багажа в никой шоурум няма да те пуснат. Дори и на Дачия. Иначе добре ти работи фантазията, но лъжите ти са прекалено елементарни. Ще ти кажа само, че едно от основните задължения на всеки един дилър е да убеди клиента в качествата на неговият продукт и да му го презентира по възможно най-добър начин. В това отношение ФВ са царе и няма клиент, който да влезе при тях и да не почнат да го убеждават и лъжат.Абе ти да не си бил в кръчмата
  • #17
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    След зюпера октата е втората грешна крачка към *** с 4 нули, наречен алуди!
  • #16
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Идеална е Шкодичката, много добра са я докарали на вид! Като имаме и предвид, че и като цяло са здрави, можем да кажем, че е доста добър автомобил за парите си!
  • #15
    3 rate up comment 7 rate down comment
    все повече прилича н ( преди 9 години )
    ефтино аУди, но досадно и проблемно като всички Аудита
  • #14
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Сашо Иванов ( преди 9 години )
    Както ми беше казал един дилър на Фолксваген преди известно време - няма да те убеждавам да си купуваш Фолксваген! Ако имаш по-добра оферта от Опел или Форд, купи си автомобил от тях! Но си купи немски автомобил. Тойотите са хубави, но японски. Турски и английски да си нямаш на главата.Накрая си купих Опел Астра.Но ми харесва откровеността на човека, който не започна да ме убеждава колко извънземен автомобил е този, който предлага, и как всички останали марки са ***!
  • #13
    5 rate up comment 5 rate down comment
    до doc ( преди 9 години )
    Кой,кой *** ще си вземе Корола,а,doc,кой ***?
  • #12
    7 rate up comment 1 rate down comment
    1.9 TDI ( преди 9 години )
    Ква музика, кви джанти?! Вие купували ли сте си нов автомобил някога?Голфът идва с 8 колони базово и с блокаж на диференциала, който за първи път се слага базово в базова версия на малък автомобил.Съмнявам се човек, който дава 30 бона да гледа музиката и джантите!Рапида е много добър автомобил, просто колегата има предвид, че с идентични двигатели не е много обосновано да се взема Рапид за сано 1000 лева по-малко.Ако говорим за базовия Рапид за 20 бона - няма по-добър за тия пари!
  • #11
    9 rate up comment 0 rate down comment
    до бъчваря ( преди 9 години )
    Да, единствената разлика в цените са именно джантите, Голфа за тези пари идва със стоманени джанти. Това едва ли е голям проблем за повечето хора, които така или иначе си купуват още един чифт джанти за другия чифт гуми. Лети джанти за летните гуми, стоманените за зимните!То едва ли е и от голямо значение дали автомобил за 28 хиляди лева е с лети джанти! Едва ли има нормален човек, който си взема Голф или Рапид за гъзария, а не защото ще му върши работа!
  • #10
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Бучи, ми семи си Поло за 28 с бас каса тогава. ;) Кво му плащаш - платформата на въшка, возия на лагерта количка и изолация с асфалт. Ама па как яко ще ти кънти главата, а ;)
  • #9
    1 rate up comment 14 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    @Есовец, не съм гледал ценовите листи, но когато се купува нова кола, се избира и по екстри. Понякога дори една по-добра музика може да е достатъчна да наклони везната към даден модел. Съмнява ме тоя Гоуф да е оборудван колкото Рапид-а. Преди няколко години даваха на промоция Гоуф 6 ( заека) със стоманени джанти на същите пари. Е, благодаря. Точно пък Гоуф без лята джанта.