IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda представя върхова Octavia в Женева

Моделът разполага със сериен диференциал XDS+

Skoda представя върхова Octavia в Женева

Върхова версия на новата Octavia ще покаже чешката компания Skoda на предстоящото изложение в Женева. Специалният модел носи името Octavia RS 230 и ще бъде наличен на пазара от началото на месец юни.
Skoda представя върхова Octavia в Женева
Както подсказа името, новата Octavia RS 230 разполага с мощност от 230 к.с., или с 10 к.с. повече от бензиновата Octavia RS.

Благодарение на доработения 2,0-литров турбо-двигател специалната Octavia ускорява от място до 100 км/час с 0,1 сек. по-бързо от стандартния RS - за 6,7 сек. Максималната скорост е увеличена минимално до 250 км/час.

Основна новост в модела, както и в цялата гама на Skoda, е предлаганият серийно преден диференциал с електронна блокировка XDS+. Той позволява по-добро поведение на колата, особено при взимането на завои.
Skoda представя върхова Octavia в Женева
Най-бързата Octavia е получила също допълнителни елементи от карбон, уникални джанти и спортен интериор.

Информация за цените и тиража на Octavia RS 230 ще бъде изнесена в Женева. Продажбите на модела стартират в началото на юни.

0 от 500
  • #8
    18 rate up comment 22 rate down comment
    браво! ( преди 9 години )
    Всякякви Сивици и Короли могат само да и "дишат" ауспуха!Кой,кой *** ще си купи Авенсис,Акорд,Сивик или особено Корола при наличието на Суперб!
  • #7
    13 rate up comment 3 rate down comment
    ... До Есовец ( преди 9 години )
    Напълно съм съгласен.Също така Рапида не е на новата платформа, с предно окачване на Фабия/Поло и задно окачване на старата Октавия... Като цяло кола от по-нисък клас спрямо Голфа. Но да се има предвид и че Голфа е с промоционални цени...
  • #6
    25 rate up comment 2 rate down comment
    Есовец ( преди 9 години )
    Шкода Рапид с двигател 86 коня и климатроник - 26 хиляди лева.Фолксваген Голф със същия двигател и климатроник - 27 хиляди лева.Шкода май не е толкова бюджетно предложение, каквото беше преди 5 години.
  • #5
    2 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    230 коня върхов модел!? Тея от ФВ здраво ги ограничават и им подхвълят само дребни трохи, но въпреки това Шкода е най-добрата и изгодна марка в концерна. Все пак да спомена, че базовия модел на тази шкода с почти никакви екстри започва с цени 31 000 евро. В АБ го писаха и имаше сравнение с Гоуф и Ауди.
  • #4
    9 rate up comment 24 rate down comment
    112 ( преди 9 години )
    Нали знаеш човек кат се напъне след като е ял развалена храна какво произвежда :)На ваг не им трябва да се напъват и го правят. Не ми се мисли ако ще се напъват
  • #3
    16 rate up comment 14 rate down comment
    112 ( преди 9 години )
    Със сигурност има *** от вейрон. Това им харесвам на ваг колите. Купуваш най евтината марка, получаваш качество от най добрите брандове в историята!
  • #2
    23 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Красавица!
  • #1
    25 rate up comment 8 rate down comment
    Хм.."уникат&quo ( преди 9 години )
    Да са бяха понапънали още малко 4х4 да и сложат.