IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda представя върхова Octavia в Женева

Моделът разполага със сериен диференциал XDS+

Skoda представя върхова Octavia в Женева

Върхова версия на новата Octavia ще покаже чешката компания Skoda на предстоящото изложение в Женева. Специалният модел носи името Octavia RS 230 и ще бъде наличен на пазара от началото на месец юни.
Skoda представя върхова Octavia в Женева
Както подсказа името, новата Octavia RS 230 разполага с мощност от 230 к.с., или с 10 к.с. повече от бензиновата Octavia RS.

Благодарение на доработения 2,0-литров турбо-двигател специалната Octavia ускорява от място до 100 км/час с 0,1 сек. по-бързо от стандартния RS - за 6,7 сек. Максималната скорост е увеличена минимално до 250 км/час.

Основна новост в модела, както и в цялата гама на Skoda, е предлаганият серийно преден диференциал с електронна блокировка XDS+. Той позволява по-добро поведение на колата, особено при взимането на завои.
Skoda представя върхова Octavia в Женева
Най-бързата Octavia е получила също допълнителни елементи от карбон, уникални джанти и спортен интериор.

Информация за цените и тиража на Octavia RS 230 ще бъде изнесена в Женева. Продажбите на модела стартират в началото на юни.

0 от 500
  • #28
    0 rate up comment 0 rate down comment
    БК до Есовец ( преди 9 години )
    Двигателчето превръща точно този Голф в смещка, като го доближава до недвижимата собственост. Карам БМВ 530д /04/.
  • #27
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Това ше мачка оризарките ,за тези пари няма такава оризарка
  • #26
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Пламен Октавията ( преди 9 години )
    Коментирайте си Тойота и Фолксваген в други теми, това е статия за Шкода и за един прекрасен автомобил - RS230!
  • #25
    3 rate up comment 0 rate down comment
    1.9 TDI до кръчмаря ( преди 9 години )
    Петкооо, Петкооо! Цял живот с това ще си останеш, със злобата срещу Фолксваген! Да, фен съм на Фолксваген, но никога няма да тръгна да плюя срещу Тойота, защото има хора всякакви - Тойота също е добър производител! Но да тръгнеш да обсъждаш Фолксваген, при положение, че най-вероятно не можеш да си позволиш какъвто и да било нов автомобил, а коментираш като хейтър, карайки някоя 20 годишна бричка....е, сори пич, ама излагаш се!
  • #24
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Сашо Иванов до Петко ( преди 9 години )
    Петко, колко нови автомобили си купувал през живота си? Бях набелязал Аурис, Голф, Астра, Мазда 3, Фокус и Хюндай i30 - автомобили от един клас! Когато даваш близо 30 хиляди лева за автомобил, е по-разумно да обиколиш няколко дни, вместо да избираш само между Фолксваген и Тойота! Както виждаш смених марката - бях сигурен, че не искам френски автомобил! В резултат на моето "безмислено ходене по шоурумите", получих отстъпка от 3 хиляди лева, под формата на допълнителни екстри в автомобила!
  • #23
    2 rate up comment 3 rate down comment
    кръчмаря Петко ( преди 9 години )
    Сашко, да не си говорил с портиера бе дете и той да е гледал, как по-бързо да те разкара, като те прати при конkуренцията, а те от своя страна са те подхвърляли, като пинг-понг! И кво викаш, обиколил си шоурумовете, за да си намериш кола. Аз все си мислех, че там се отива след, като вече си набелязал какво евентуално да купиш и само дооглеждаш и преценяш. Абе разхождало ти се е, оплакнал си окото и накра си отишъл на Горублене да видиш как е положението с новия внос.
  • #22
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тодоре,тези %-ти от къде ги изкара бе?Да не си някоя социологическа агенция или корабът *** ги диктува?Я виж какви глупости си сътворил и съчинил!Сашко,шоурумовете и аз съм ги обикалял моето момче и не за първи път купувам нова кола.Всеки лъже,маже и зарибява.Ако не е така то представителите на марките и служителите,трябва да ги уволнят.От тях просто няма нужда,щом не привличат клиенти.Друг е въпроса,че трябва да си доста ограничен,за да разчиташ на това,което ти казват служителите.
  • #21
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Есовец до бай Коста ( преди 9 години )
    Бай Коста, новите автомобили се купуват от официалните представители на марката, а не от карс.бг. Отвори сайта на Фолксваген, дай нови автомобили на склад и ще видиш, че най-евтиния Голф е с цена 27040 лева.Не знам дали чисто нов Голф е смешка, но ми е интересно ти какъв автомобил караш в такъв случай!
  • #20
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Сашо Иванов до Петко ( преди 9 години )
    Споделям мнение от месец юни 2014 година! Обиколих шоурумите на Фолксваген, Опел, Форд, Тойота, Мазда и Хюндай! Навсякъде хората бяха възпитани, никъде не са ме лъгали - посочиха ми добрите и не толкова добрите страни на автомобилите си! Просто това ми направи впечатление, че във Фолксваген ми препоръчаха да видя и другите немски марки, защото видяха, че се колебая /не съм Голфаджия или Тойотаджия, стария ми автомобил беше Пежо 307/! В крайна сметка се спрях на Опел Астра и не съжалявам!
  • #19
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Бай Коста ( преди 9 години )
    Момчета, тук послъгвате май. Преди малко проверих в Карс-а. Най-евтиният Голф е 31195 кинта. Не че ще купя тази смешка за толкоз пари.