IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Skoda Superb излезе на сцената

Флагманът на чехите ще се предлага с избор от 8 двигателя

Новата Skoda Superb излезе на сцената

На специално събитие в Прага компанията Skoda представи официално новото поколение на флагмана си Superb. Продажбите на автомобила ще стартират през юни тази година, а публичната премиера ще се състои в Женева.
Новата Skoda Superb излезе на сцената
Изпълнителният директор на компанията Винфрид Валанд и главният дизайнер Йозеф Кабан при премиерата на модела

Автомобилът е изгладен на удължена версия на платформата на Volkswagen – MQB, като е пораснал на размери, но е по-лек със 75 кг. от своя предшественик. Междуосието при новата Skoda Superb е увеличено с 80 мм, благодарение на което салонът е станал значително по-просторен.

От Skoda съобщават, че пространството в зоната на коленете на водача и на пасажера до него е увеличено с 39 мм, а за возещите се отзад пътници то е с 69 мм по-голямо. Височината на салона е 980 мм, като мястото за краката на задните пасажери сега е цели два пъти пъти по-голямо в сравнение с конкурентите в сегмента. Второто поколение на Superb предлага багажник с обем 625 литра, което е с 30 литра повече от предишната версия.

Промените в дизайна придават на Superb по-стилен и по-премиален външен вид. Седанът е получил по-тясна решетка на радиатора и предлагани като опция би-ксенон фарове със светодиодни секции на дневните светлини. А също така и релефен капак и по-къса предница.
Новата Skoda Superb излезе на сцената
В оборудването на флагмана на чехите са включени 4 информационно-развлекателни системи, една от които е съвместима с Apple CarPlay и Android Auto, система за загряване на седалките, панорамен стъклен покрив, тризонов климатик, аудиосистема Canton и др.

При Superb също е на линия технологията Simply Clever, предлагаща цели 29 различни решения в интериора. Сред тях са поставки за два таблета на задните седалки, USB-портове, светодиодно осветление в салона, чадъри в предните врати, допълнителни ниши за съхраняване на предмети и др.

Сред системите за безопасност при модела налице са електронен асистент за контрол на устойчивостта, адаптивен круз-контрол с автоматично спиране, асистент за движение в задръстване, система за поддържане на посоката на движение, система за контрол на налягането в гумите, система за следене на „мъртвите“ зони, система Crew Protect Assist, която минимализира щетите при евентуален сблъсък, както и система Emergency Assist, позволяваща на автомобила да спре, ако усети, че шофьорът е уморен и губи контрол върху управлението.

Под капака на новия Superb могат да поставени цели 8 нови турбо-двигателя - 5 бензинови и 3 дизелови, които са оборудвани със система Start-stop и със система за рекуперация на кинетичната енергия. Всички мотори отговарят на стандарта Euro-6.

Бензиновите агрегати развиват между 125 и 280 к.с., а дизеловите между 120 и 190 к.с. Всички двигатели без базовия бензинов могат да работят в комбинация с новата автоматична трансмисия с два съединителя, а четирите най-мощни мотора се комбинират със система за задвижване на четирите колела.

Най-икономичната версия на новата Skoda Superb е получила добавка GreenLine към името си, като е оборудвана с 1.6-литров дизел със 120 к.с. Тя харчи едва 3.7 л/100 км, като нивото на вредни емисии при нея е 95 гр/км СО2.

Автомобилът е с преработено окачване – McPherson отпред и многоточково независимо отзад. За подобряване на управляемостта на машината тя е оборудвана и със система за блокировка на диференциала XDS+.

Снимки: Skoda
 

 

 

Тагове: skoda superb
0 от 500
  • #25
    11 rate up comment 5 rate down comment
    до скръц-скръц ( преди 9 години )
    Голф 6 е с меки пластмаси...Интересно кое скърца...вероятно нещо в главата ти!
  • #24
    6 rate up comment 5 rate down comment
    скръц-троп на рено ( преди 9 години )
    скръц-скръц споделя опита си от рено-бангиите, които почват да скърцат и тропат още на поточната линия в Мароко.
  • #23
    8 rate up comment 9 rate down comment
    doc ( преди 9 години )
    Класацията за най-скъпи марки за 2014г. на престижната ИНТЕРБРАНД показва ,че Тойота е точно с 30 МИЛИАРДА долара по-скъпа марка от vw[42милиарда долара срещу 13 милиарда],облъчено българче
  • #22
    6 rate up comment 11 rate down comment
    doc ( преди 9 години )
    Карам само ТОйОТИ!Toyota the best brand in the world.Образовай се малко!
  • #21
    6 rate up comment 9 rate down comment
    до скръц-скръц ( преди 9 години )
    Не мина. Нищо, поне опита. Другия път си измисли нещо по-умно.
  • #20
    11 rate up comment 15 rate down comment
    doc ( преди 9 години )
    "***" в БГ дал господ, слава Богу.Тези "***" са щастливци,че не са се сблъсквали със сурогати на ВАГ
  • #19
    27 rate up comment 16 rate down comment
    пак питам? ( преди 9 години )
    Кой ***,при наличието на подобен автомобил,ще сиу купи Тойота Авенсис или Хонда Акорд/за Корола и Сивик даже не може и да става дума/.Кой,кой ***?
  • #18
    23 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Като се сетя стария модел , колко просторна беше, тази ще е направо като лимузина по-горен клас. Не знам на вашите познати шкодите дали скърцат, но моята направи вече 5г. и абсолютно нищо не скърца, а е Фабия . Отличен автомобил с малко слабости и повече силни страни. Ако тръгна по-натам да си купувам нов автомобил,то едва ли ще се чудя дълго,от коя марка да е. Просто най-доброто съотношение цена/кола е при Шкода.
  • #17
    19 rate up comment 24 rate down comment
    скръц-скръц ( преди 9 години )
    Голяма кола с много обем. Ако някой реши да се излъжес ВАГ то Шкода са най на сметка, но пък с тази скапана техника е за никъде. За 1-2 г. като се разтрака цялата, само обема вътре ще ти остане. Нали ги гледам познати и приятели, които се набутаха как им дрънчат и скърцат колите. Уж нови, а са толкова зле. Имам чувството, че таблата им нарочно ги правят да скърцат след няколко хил. км. Познат си купи преди време нов Голф 6. Е нема такова чудо. Скърца яко,а той усилва музиката да не чува скръцане
  • #16
    23 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "Кой колко продаде в Европа през януари"Skoda-43 020; Тойота-45 786Смятахте че следващите месеци са ги минали. Скъпи били Шкодите, а? Скъпи са защото са хубави.