IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi поставя ударение на водородните автомобили

Компанията е закупила пакет патентовани технологии за горивни клетки

Audi поставя ударение на водородните автомобили

Audi слага сериозно ударение върху водородните автомобили, става ясно от съобщение на германската компания, в което се казва, че производителят е придобил "пакет от патенти", свързани с технологията на горивните клетки.
Audi слага ударение върху водородните автомобили
Прототипът A7 h-tron quattro. Снимка: Audi

Патентите са били закупени от компанията Ballard Power Systems, но цената на сделката не се посочва. Става ясно обаче, че придобитите технологии ще използват от всички марки на Volkswagen Group.

"Audi придоби тези стратегически важни патенти за цялата група и ще ги предостави на всички марки", казва техническият директор на компанията д-р Улрих Хакенберг. "По този начин ние си осигурихме решаваща експертиза, която ще даде нов тласък в по-нататъшното развитие на системите с горивни клетки" добавя той.

Подробности за въпросните нови технологии не се съобщават. Вероятно обаче те ще бъдат използвани за усъвършенстване и пускане на пазара на настоящите прототипи с горивни клетки на Audi.

Последният такъв автомобил компанията показа преди няколко месеца. Той е базиран на модела A7, ускорява от място до 100 км/час за 7,9 сек. и има автономен пробег от 500 км.


 

0 от 500
  • #17
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Както се вижда Ауди са имали водороден А7 с в пъти по добри показатели от комичната Тойота, която е с технологията от КИА между другото! Хората купуват нови патенти, явно искат да свалят 1скорението на 5 сек. и пробега на 1000км. все пак това е Ауди и нямат право да се подиграват на хората. Виж Тойота още не знае как да направи *** на газта и спирачката, тръгнала коли да продава. За това я съдят милионите и клиенти и и налагат милиарди долари глоби, за некачествена продукция.
  • #16
    11 rate up comment 2 rate down comment
    до долния ( преди 9 години )
    Колега, що се нервиш, не ти ли се струва, че тая им простотия им съсипва живота - вечно да се опитват да се оправдавам за собствената им простотия, що ти трябва да ровиш из кочините?? ;)
  • #15
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Ауто ( преди 9 години )
    Още една статия, в подкрепа на хегемонията на Ауди в...създаването на прототипи, проекти, които не виждат реална пазарна реализация, и технологи, дето ги пазят по зорко от пражителството на САЩ документите за извънземните един господ знае защо (най-вероятно защото нямат такива) :) Купили патенти от канадците, и сега вече санали големи! АМи нали трябва да направят поточни лини да ги прозвеждат тия технологи, то не е само права, и мерак!
  • #14
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това, че продажбите на селската фирма растели, теб какво те топли бе ***! Акции ли имаш или, като си купуваш кола питаш кой най-много продава. Тъпата ти логика само в селската кръчма след третета парцуца може да хване дикиш сред останалите .При нормални хора не върви. Ок, казваш продажбите им се покачвали. А качеството, кога ще го вдигнат? Кога ще спрат да продават напудрени и замаскирани Гоуфове на космическа цена, представяйки ги за премиум? Кога!?А в технологиите са инвалиди пълни
  • #13
    16 rate up comment 5 rate down comment
    рЪстеЖ? ( преди 9 години )
    рЪстат значи, а? И защо си мислиш, че мен ме боли кой продава повече коли? Аз съм си направил избора в момента и съм доволен, скоро живот и здраве пак ще избирам и така...Дано има все по-голяма конглокенция и на този фронт, мен лично само това ме интересува като потребител, заслепените фенчета са си мътят глупостите.
  • #12
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Вие си лайте и грачете, продажбите на ВАГ ръстат и застигат тези на Тойота, скоро ще ги минат , тогава какво ще си мислите че е смешно, просто се чудя
  • #11
    16 rate up comment 12 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    И каква стана тя с великите изобретатели немците? Пак опряха до копиране на чужди технологии. Тоя прототип дето бил толкова по-бърз от Тойота Мирай обаче е практически без багажник - там е голямата батерия. А ако няма голяма батерия няма как да е бърз, защото горивната клетка на Балард е с малка мощност. Само тенекиите са на Алди в тоя прототип. Цена не се споменава, сигурно към милион. Направо ще разбият пазара, смешниците..
  • #10
    17 rate up comment 15 rate down comment
    антиВурст ( преди 9 години )
    Я да чуя, кой от кого копира! Значи немските копировачи, продължават да копират и купуват патенти, а кухата немска каска-фен на немското тук си знае неговото, че немците всичко измислят, правят и другитекопират от тях. Ех кухарник ***, чети не между редовете, а написаното и не си фантазирай! Сега немската пропаганда, разчитаща на глупавите, неукуте, необразованите с къса памет селяни ще им промие мозачетата и ще ги убеди, че пак ввурстоветеса по-по-най. Само, че в копирането от други...
  • #9
    18 rate up comment 15 rate down comment
    Ауто ( преди 9 години )
    Мдааа, за сетен път се убеждавам, че наистина НЯКОЙ фенове на германските коли си живеят в някакъв собствен АУДИ/ВАГ свят! Реалностите обаче са други...
  • #8
    17 rate up comment 16 rate down comment
    водород ( преди 9 години )
    Ся ко стана? Как така са купили патенти? Нали те са измислили всичко? Има някаква грешка сигурно. Другото сигурно е, че сега вече Ауди автоматично става най-добрият мега-премиум приозводител на водородни коли - всички други са назад, нищо че Ауди още събират патенти и "експертиза". Нищо против Ауди/VAG, лека темичка за тролчетата.