IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi поставя ударение на водородните автомобили

Компанията е закупила пакет патентовани технологии за горивни клетки

Audi поставя ударение на водородните автомобили

Audi слага сериозно ударение върху водородните автомобили, става ясно от съобщение на германската компания, в което се казва, че производителят е придобил "пакет от патенти", свързани с технологията на горивните клетки.
Audi слага ударение върху водородните автомобили
Прототипът A7 h-tron quattro. Снимка: Audi

Патентите са били закупени от компанията Ballard Power Systems, но цената на сделката не се посочва. Става ясно обаче, че придобитите технологии ще използват от всички марки на Volkswagen Group.

"Audi придоби тези стратегически важни патенти за цялата група и ще ги предостави на всички марки", казва техническият директор на компанията д-р Улрих Хакенберг. "По този начин ние си осигурихме решаваща експертиза, която ще даде нов тласък в по-нататъшното развитие на системите с горивни клетки" добавя той.

Подробности за въпросните нови технологии не се съобщават. Вероятно обаче те ще бъдат използвани за усъвършенстване и пускане на пазара на настоящите прототипи с горивни клетки на Audi.

Последният такъв автомобил компанията показа преди няколко месеца. Той е базиран на модела A7, ускорява от място до 100 км/час за 7,9 сек. и има автономен пробег от 500 км.


 

0 от 500
  • #27
    13 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз в тази статия не прочетох за нищо японско ?! Разберете,че японците докато стигнат до тук, са копирали, гледали ,копирали , мани мани, а когато се решат на нещо оригинално , продукта е толкова грозен, че се налага да хвърлят цялото си познание в електрониката, за да направят даден автомобил привлекателен. На ауди не им се налага, хората ги харесват от пръв поглед...
  • #26
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Нев до b.b ( преди 9 години )
    То не че купувайки патентите от канадците Ауди не декларират също колко са изостанали от конглокенцията, но поне не ползват директно такива от пряката конглокенция в лицето на Тойота, защото това е доста унизително за германеца! Само че реалностите са такива, де се вика Welcome to the future, Her Wurst! :)
  • #25
    17 rate up comment 11 rate down comment
    Нев до b.b ( преди 9 години )
    "Нали всичко свързано с водородните клетки беше измислено от Тойота, защо Ауди КУПУВАТ от други!? И то канадци, дори не са японци! ;) Въпреки, че Тойота предоставя техните патенти безплатно."Ти как си представяш гордия Хер Вурст да започне да използва патентовани технологии от Тойота за собствените си автомобили? Нали това е все едно да признае, колко са безпомощни и назад в развитието на подобни технологи, и как нямат друг избор, за да не изпаднат съвсем от влака!
  • #24
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Subarufan ( преди 9 години )
    Заради това ще уважават БМВ и Мерц, а Ауди/ВАГ ще са презрени, и винаги на опашката като псевдо премиум, защото са с големи претенции, изразяващи се разбира се с високи цени, а покритието им е съмнително, да не казвам почти никакво го няма!
  • #23
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Subarufan ( преди 9 години )
    Забелязали ли сте, че само Ауди и ВАГ все се бият по-гърдите, как имали такъв прототип с такива извънземни технолгии, как щели да направят това, че и онова, направо революция в автомобилостроенето един вид и накрая след години тръбене, и аха да го видим в производство невероятния проект, и или се отказват, или ни пускат поредния канцерогенен дизел, дето горял колкото моторче! Да сте чули подобни изхвърлания от БМВ или Мерц? Не, те правят и пускат на пазара без излишни фанфари и заря!
  • #22
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Ауто ( преди 9 години )
    Тойота пусна наскоро над 5600 собственни патента на водородния си автомобил за свободно ползване от света! Как стана така, че никой не им оспорва правото на тези технологи, като са взели от някой друг?!? Май само ти плиткоумен шебек си знаеш!Едните, Тойота, измислят, внедряват, поризвеждат и ПРОДАВАТ на реалния пазар и бутат развитието на технологиите в световен машаб, а другите, Ауди, купуват патенти, бият се в гърдите колко велики биле, и хвърлят прах в очите на заблудените им фенове!
  • #21
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Ауто ( преди 9 години )
    "Както се вижда Ауди са имали водороден А7 с в пъти по добри показатели от комичната Тойота,"- Аз виждам един съмнителен портотип на Ауди на КАртика, който никой друг нито е чувал, нито е видял! Както повечето им "велики" проекти, от който до сега само нафтовата печка ТДИ сме видели на практика!"...по добри показатели от комичната Тойота, която е с технологията от КИА между другото!"- Между другото, КИА никога не е произвеждала вдородни автомобили!!!
  • #20
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    *** е прилежен последовател на Гьобелс - още си мисли че една лъжа повторена 100 пъти не може да не стане истина. Това обаче води единствено до допълнително затъпяване на вече доста тъпата ВАГончеста тиква. Е, важното е да се поставят рекорди.
  • #19
    7 rate up comment 9 rate down comment
    до ВАГонетката ( преди 9 години )
    Абе беден кърджалийски кавал - кде си тръгнал бе ***?!?!
  • #18
    19 rate up comment 7 rate down comment
    b.b. ( преди 9 години )
    Като чета коментарите, виждам че повечето от коментиращите не са прочели статията, но бързат да коментират. "Патентите са били закупени от компанията Ballard Power Systems..."Нали всичко свързано с водородните клетки беше измислено от Тойота, защо Ауди КУПУВАТ от други!? И то канадци, дори не са японци! ;) Въпреки, че Тойота предоставя техните патенти безплатно.