IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi поставя ударение на водородните автомобили

Компанията е закупила пакет патентовани технологии за горивни клетки

Audi поставя ударение на водородните автомобили

Audi слага сериозно ударение върху водородните автомобили, става ясно от съобщение на германската компания, в което се казва, че производителят е придобил "пакет от патенти", свързани с технологията на горивните клетки.
Audi слага ударение върху водородните автомобили
Прототипът A7 h-tron quattro. Снимка: Audi

Патентите са били закупени от компанията Ballard Power Systems, но цената на сделката не се посочва. Става ясно обаче, че придобитите технологии ще използват от всички марки на Volkswagen Group.

"Audi придоби тези стратегически важни патенти за цялата група и ще ги предостави на всички марки", казва техническият директор на компанията д-р Улрих Хакенберг. "По този начин ние си осигурихме решаваща експертиза, която ще даде нов тласък в по-нататъшното развитие на системите с горивни клетки" добавя той.

Подробности за въпросните нови технологии не се съобщават. Вероятно обаче те ще бъдат използвани за усъвършенстване и пускане на пазара на настоящите прототипи с горивни клетки на Audi.

Последният такъв автомобил компанията показа преди няколко месеца. Той е базиран на модела A7, ускорява от място до 100 км/час за 7,9 сек. и има автономен пробег от 500 км.


 

0 от 500
  • #37
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Хаха ( преди 9 години )
    Чухте ли последната новина, Ауди щели да сложат ударението на производство на осветителни тела за дома и бита! Очаква се и да пуснат специална супер иновативна, ама такава, каквато никой не е пускал да сега на пазара коледна украса за елхички! СЪщо така, и специална светеща украса на емблемата на Ауди за външен ***! :)
  • #36
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Ауто ( преди 9 години )
    "Както се вижда Ауди са имали водороден А7 с в пъти по добри показатели от комичната Тойота,"- Аз виждам един съмнителен портотип на Ауди на КАртика, който никой друг нито е чувал, нито е видял! Както повечето им "велики" проекти, от който до сега само нафтовата печка ТДИ сме видели на практика!"...по добри показатели от комичната Тойота, която е с технологията от КИА между другото!"- Между другото, КИА никога не е произвеждала вдородни автомобили!!!
  • #35
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Както се вижда Ауди са имали водороден А7 с в пъти по добри показатели от комичната Тойота, която е с технологията от КИА между другото! Хората купуват нови патенти, явно искат да свалят 1скорението на 5 сек. и пробега на 1000км. все пак това е Ауди и нямат право да се подиграват на хората. Виж Тойота още не знае как да направи *** на газта и спирачката, тръгнала коли да продава. За това я съдят милионите и клиенти и и налагат милиарди долари глоби, за некачествена продукция.
  • #34
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Абе тия къде се бутат при големите, да си правят там дизелчетата и украски за елхички и да се радват на фалшивата лепенка "премиум"!
  • #33
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тези убитаци, видяха на къде задуха вятъра и започнаха с гръмките заглавия на какво щели да слагат ударение. До сега слагаха ударение на допотопните канцерогенници, а сега ще почват да слагат ударение на манипулациите и пропагандата в което са най-добри. Другите правят, разработват, внедряват, произвеждат и продават, а те само на медиен шум и концепти разчитат. А производство кога!
  • #32
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Audi ( преди 9 години )
    Красота!!!
  • #31
    15 rate up comment 3 rate down comment
    До много преди ( преди 9 години )
    Амиго ти сега да не се разплачеш, че любимото ти Ауди го няма сред фирмите, които движат автомобилните технологи на бъдещето? Нали все пак са премиум, поне в БГ-то, та не се разтройвай толкова! Между другото, нито Отто, НИто Ванкел, нито Дизел са имали нещо общо с Ауди, подобно на другите фирми, по същия начин и тоз псевдо премиум се ползва от тъй наречените патенти на тези изобретатели. И между другото, това са технолгии от миналия век, в новия, технологиите идват от Япония и САЩ, не от Ауди.
  • #30
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Audi: "С техника към напредък!"Хехе, и къде им е техниката в случая, уууупс, чакай малко, май сме поизостанали от технологиите на бъдещето, като толкова дълго се съсредоточавахме да правим съвършенния канцерогенен ТДИ дизел и най-добрата коледна украса! Ама нищо де, сега ще вземем от канадците, те са добри хора, а след някоя друга година, ще кажем че това е било дългогдишен наш секретен проект! Милите фенчета пак ще се радват, а ние все така ще си продаваме "прмиумите"! Номера до сега минаваше
  • #29
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Мдааааа ( преди 9 години )
    Както и при хибридните технологи, така и при автомобилите с водордни горивни клетки се очертава Тойота, в чатност и Хонда, пак да са движещата сила на реалния пазар, а Ауди/Ваг ще се копират пак технологии, и тахните фенчета ще ги утешават подсмърчайки, как германците биле измислили всичко! :)
  • #28
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ми те кво друго могат да направят освен да купят нещо наготово? Няма да го измислят я! от де толкос акъл при ХмАуди и Вагенщайн