IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Представиха най-бързото Porsche Cayman

Модификацията e получила допълнителни 45 к.с.

Представиха най-бързото Porsche Cayman

От Porsche официално обявиха, че нямат намерение да се разделят с традицията да правят „радикални спортни коли с две врати“. Последното доказателство за това е представената в централата на компанията в Цуфенхаузен модификация на модела Cayman, която е получила допълнителни 45 к.с.
Представиха най-бързото Porsche Cayman
Новата версия на Porsche Cayman с добавка GT4 разчита на 3.8-литров бензинов мотор с мощност 385 к.с. За сравнение най-силната модификация на модела до момента - GTS, разполага с 340 к.с. С механична скоростна кутия новият вариант ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.4 секунди, докато Cayman GTS с пакет Sport + прави същото за 4.7 секунди.

Максималната скорост на Cayman GT4 e 295 км/ч. Автомобилът е получил пренастроено окачване с намален с 30 мм просвет, а също така и по-мощни спирачни механизми, заимствани от най-екстремната версия на Porsche 911. Всичко това помогна на машината да завърти една обиколна на Северната дъга на „Нюрбургринг“ за 7 минути и 40 секунди. Подобен резултат записаха и суперколи като Mercedes-Benz SLS AMG и Lamborghini Murcielago LP640.

Промените във външността на новата версия на Cayman са засегнали най-вече аеродинамиката. Увеличени са въздухозаборниците и задната броня, а освен това колата е получила и фиксирано антикрило, както и нови седалки и спортен волан.

Продажбите на Porsche Cayman GT4 в Европа ще стартират през пролетта на цени от 85 779 евро. В САЩ автомобилът е оценен на 84 600 долара.

Снимки: Porsche

 

 

Тагове: porsche cayman gt4
0 от 500
  • #8
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    45-те коня са от наденичките,които е похапнал немския водач,изпуснати под формата на газ.
  • #7
    23 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Порше е най-надеждния автомобил във всички класации, за такива над 10г. Мнението на Дошо е един ненужен ***, Дошо е пълен леймър и страда от силна липса на внимание и чувство за естетика и качество, Дошо е простъо един индивид,който не само ни диша въздуха, но и успява да дразни със съществуването си. Дошо , ти си упорит като провинциалист в София ,голяма гад си...
  • #6
    34 rate up comment 1 rate down comment
    Един там ( преди 9 години )
    Убаво де, всеки харесва различни марки и модели алтомобиле. Въпрос на вкус, така да се каже. Ама не мога да разбера, плюенето по "другите" марки ...Аз съм фен (и притежател) на Алфа Ромео, но как да кажа, че това Проше не е хубава кола ?????И красива и върви, както си му е реда...На съответната цена(разбира се)...Ако някой успява да изкара някой лев от "коментари" - разбирам, ама да плюеш "ей така" ...Що ???
  • #5
    5 rate up comment 19 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Той е успял, всички го очакват дрън, дрън, но тази вечер той няма да дойде защото цял ден е бил в сервиза и е изморен.СОЦваген Дас трошляк
  • #4
    5 rate up comment 20 rate down comment
    нововнос ( преди 9 години )
    А от компанията-мащеха, успоредно с това ще извадят нов модел ултра-спортен репатрак, за да може собствениците на Строше да не губят от споретното изживяване докато ги возят към сервиза. За пореден път.
  • #3
    13 rate up comment 3 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    само една PDK може да се иска в повече - програмирана да НЕ прави даун-шифт сама, а само от пилота
  • #2
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Продължавай да мечтаеш, псевдо-докторе, продължавай.
  • #1
    21 rate up comment 5 rate down comment
    RRE S3 ( преди 9 години )
    Neznam dali moje da se iska pove4e ot edna kola ME4TA