IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Представиха най-бързото Porsche Cayman

Модификацията e получила допълнителни 45 к.с.

Представиха най-бързото Porsche Cayman

От Porsche официално обявиха, че нямат намерение да се разделят с традицията да правят „радикални спортни коли с две врати“. Последното доказателство за това е представената в централата на компанията в Цуфенхаузен модификация на модела Cayman, която е получила допълнителни 45 к.с.
Представиха най-бързото Porsche Cayman
Новата версия на Porsche Cayman с добавка GT4 разчита на 3.8-литров бензинов мотор с мощност 385 к.с. За сравнение най-силната модификация на модела до момента - GTS, разполага с 340 к.с. С механична скоростна кутия новият вариант ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.4 секунди, докато Cayman GTS с пакет Sport + прави същото за 4.7 секунди.

Максималната скорост на Cayman GT4 e 295 км/ч. Автомобилът е получил пренастроено окачване с намален с 30 мм просвет, а също така и по-мощни спирачни механизми, заимствани от най-екстремната версия на Porsche 911. Всичко това помогна на машината да завърти една обиколна на Северната дъга на „Нюрбургринг“ за 7 минути и 40 секунди. Подобен резултат записаха и суперколи като Mercedes-Benz SLS AMG и Lamborghini Murcielago LP640.

Промените във външността на новата версия на Cayman са засегнали най-вече аеродинамиката. Увеличени са въздухозаборниците и задната броня, а освен това колата е получила и фиксирано антикрило, както и нови седалки и спортен волан.

Продажбите на Porsche Cayman GT4 в Европа ще стартират през пролетта на цени от 85 779 евро. В САЩ автомобилът е оценен на 84 600 долара.

Снимки: Porsche

 

 

Тагове: porsche cayman gt4
0 от 500
  • #18
    4 rate up comment 2 rate down comment
    trex ( преди 9 години )
    Хем брутален, хем не толкова скъп като GT3. Новия крал в квартала на малките.
  • #17
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ферари е много над тоя автомобил.
  • #16
    5 rate up comment 1 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 9 години )
    До Един там:'Щото ако ги питаш и те не знаят. :) Т'ва са хора без работа, по цял ден се чудят к'ва простотия да измислят и с кого да се заядат. И аз харесвам основно японки, обаче в същото време съм запален фен на Мерцедес (и притежател като теб), това не ми пречи обаче да съм притежател и на старо БМВ...Съшо така и собственик на две японски ракети... :)Колата е супер стига сте се пенили! Дизайна много ми харесва а и 100% ще е супер на пистата.Само скоростите малко не са както трябва.: /
  • #15
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Джокера ( преди 9 години )
    Дошо е *** на заплата в Ахкомедията, това вече на всички е ясно, иначе кара 30 годишно Ауди 80 ! Работата му е да дразни за да има повече коментари!Парите не са самоцел, с тях Доши си купува кИфтета!
  • #14
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дошо маслионката пак се изказва :Д
  • #13
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Няма най - бързо Порше.
  • #12
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Малкият смелчага долу раздава правосъдие...Иначе автомобила е хубав. За ограничена таргет група, обаче.
  • #11
    11 rate up comment 2 rate down comment
    някой ( преди 9 години )
    му сравняваше времето с онзи пластмасов леген без климатик,хидравлика и дръжки на вратите 4С!
  • #10
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "Порше е най-надеждния автомобил във всички класации, за такива над 10г. "Това за надежността е малко вече в раздела легенди и история! Бяха надежни преди Порше, но от както взеха от Ваген да си мислят, че да направиш спортна кола е същото като да пуснеш поредната баничарка и взеха да се месят, Порше дръпна доста назад. Не си спомням друг автомобил, на който да му сменят целия двигател поради дефекти и самозаплаване, а скоро ще правят и акция за дефектни компоненти на шасито и окачването!
  • #9
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Много ме кефите когато си мислите, че си говорите под каквато и да е форма с Дошо. Най ми е забавно когато започнете да приписвате авторските права на всеки един пост, който не ви кефи именно на Дошо. Вас ви е хванала пълна параноя, трябва да ви кажа, което говори за това колко слабоумни сте. Пък въздуха, който Дошо ви диша не е ваш, нито света се върти около вас. Той си дава мнението, както го правите и вие. Да, Дошо често не е прав, но също така и вие не сте всеки път когато пристрастно плюете