IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota е лидер по иновации в бранша

За 5 години японците са регистрирали 7000 патента

Toyota е лидер по иновации в бранша

Компанията Thomson Reuters публикува резултатите от свое изследване на патентната активност на различните автомобилни производители. Оказва се, че патентите, получени в бранша до юли 2014 г. са почти 12 000. Проучването обхваща периода от 2009 г., когато тяхната бройка е била едва 2000.
Toyota е лидер по иновации в бранша
Лидер по получени патенти за този период (2009-2014) е компанията Toyota, която е регистрирала повече от 7000 иновации. Само за новости в областта на производството на двигатели японците са взели 3700 патента.

В областта за разработка на системи, които да подпомагат водача, лидер е компанията Bosch с 200 патента. Те са за технологии като система за автоматично разпознаване на пътните знаци, система за автоматично спиране, както и система, откриваща обекти край пътя, когато те са извън зоната за видимост на водача.

Най-много технологии, свързани с икономия на гориво, са патентовали корейският Hyundai и американските GM и Ford. Освен това именно Hyundai е най-бързо развиваща се компания по количество получени патенти. През 2010 г. тя е взела около 500, а през 2013 бройката надхвърля 1200.

Като цяло иновациите за безопасност на автомобилите, патентовани през 2009 г., са малко под 1000, докато през 2013 г. надвишават 2500. Любопитното е, че в областта на навигациите и управлението на автомобилите броят на патентите през целия период си остава на едно и също ниво.

Снимка: Toyota

 

0 от 500
  • #21
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Лидера ( преди 9 години )
    Тойота е лидер и затова БМВ се лепнаха за тях да прилапат някоя технология.
  • #20
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "Напити поне една дума под материалчето за Митсубиши- 2 дни стои и няма кой дори да го "наплюе"!"На умряло куче нож ли ще вадим. Те Митсубиши и без това берат душа
  • #19
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    вагенския фен ще получи масиран инфаркт след тая статия хаххахааха!!!! тая Тойота няма прошка бате - направо ги прави смешни герман-китайските варели хахахаха!!!
  • #18
    2 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    По последна информация Тойота е патентовала имената "Recall", "Call Away", "Give Back" и "Send Back" за бъдещите си модели.
  • #17
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Японци и корейци пат ( преди 9 години )
    Напити поне една дума под материалчето за Митсубиши- 2 дни стои и няма кой дори да го "наплюе"!
  • #16
    3 rate up comment 14 rate down comment
    водещи в какво !? ( преди 9 години )
    И в какво Тойота,ГМ и Хюндай са водещи!Освен в сервизни акции и *** дизайн.Единствените свестни машини на Тойота са LC 71,74 и 120,а при тях иновации няма. Има само стар и здрав ДИЗЕЛОВ двигател,рама и твърди мостове/на 120 само един/.
  • #15
    6 rate up comment 12 rate down comment
    и после? ( преди 9 години )
    "Отценката на АБ за колата беше "пълно разочарование""Хайде сега цитирай пак АБ,кой автомобил е на първо място по качество и надеждност във същите тези тестове! Не се ли казва и той Ауди. Или когато резултатите за Ауди са лоши,всичко е ОК,когато обаче побеждават другите и са на 1-во място - журалистите са платени!
  • #14
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    трифирс, май много си блял в университета и ако случайно си успял да го избуташ то това говори много зле за образователната ни система. това че приложението не било възможно извън япония ти ли го измисли или го прочете някъде. лъжите за тойотата на *** сме ги чували много пъти. всеки път обаче все различни неща са се били уж развалили. дори и тук лъжеш. в единия пост ппишеш, едно, а после други неща. нали за 120хил.км само съединител беше а после и др. имало хахах ти си неспасяем случай...
  • #13
    4 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В цяла Япония тече масова сервизна акция. Привикват всиочки Тойоти в сервизите, изкупуват си ги обратно. Ще ги претопяват и ще ги правят на голфове. Стария Тойода сънувал рулетка, на сутринта се събудил облян в пот и взел решението на живота си.
  • #12
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Те Ауди и във фаровете ги няма никакви. БМВ ги изпревариха и пуснаха първи лазерните без много шум, а Ауди няколко години преди това тръбяха какви фарове щели да пущат. Накрая гризнаха дървото. В последния АБ на продължителния тест на А3 една от многото слабости се оказаха точно фаровете. Пропускат вода и горят, като свещи. Отценката на АБ за колата беше "пълно разочарование"