IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

EC забрани продажбите на Lada

Причината е, че руските автомобили не отговарят на технически изисквания

EC забрани продажбите на Lada

Новите модели на Lada няма да могат да се продават в държавите от ЕС заради несъответствия с влезлите в сила през миналата година технически изисквания. Това съобщи в. „Известия“, който се позовава на официалния дистрибутор на АвтоВАЗ в Германия – компанията Lada Automobile GmbH.
EC забрани продажбите на Lada
Lada Granta. Снимка: АвтоВАЗ

„Имаме проблеми с регистрацията на нови автомобили – призна представител на Lada Automobile GmbH. – За да може да те да бъдат редовни, трябва да имат датчици за налягане в гумите в серийното си оборудване. С такива моделите на Lada не разполагат, но производителят ни съобщи, че работи върху проблема и скоро ще го разреши.“

Новото изискване е влязло в сила на 1 ноември 2014 г., но съответният документ – постановление R64 на Европейската икономическа комисия към ООН, е бил приет още през 2010 г. А за проекта на ЕС е било известно дори още по-рано.

Освен това в АвтоВАЗ ще трябва да решат и още един проблем, за да може техните автомобили да отговарят на европейското законодателство. Това е с климатичните системи руско производство, които също не съответстват на техническите норми на ЕС.

В момента компанията Lada Automobile GmbH продава в Германия всъдехода Taiga 4x4 (познат и като Niva) на цена от 11 490 евро, седана Granta (от 8300 евро), както и хечбекът Kalina (от 8900 евро). За миналата година на пазара в страната са реализирани общо 5561 автомобила Lada, като лидер е Taiga 4x4.

През ноември АвтоВАЗ обяви, че планира да възобнови износа на автомобили в Швеция. Руснаците смятат да продават в скандинавската страна моделите Granta, Kalina и Largus.

 

 

Тагове: lada
0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    и при мен се сменя целия датчик а не батерията, незнам ти за какви датчици говориш за каква кола и модел
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    до анонимния с мнението за датчиците;в голяма гршка си явно си слушал пак някои които няма и затова ги плюе аз защо го нямам тоя проблем и батериите не държът 1-2 години а около 5-6 поне моите са на толкова в момента
  • #5
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Какви бмв-та 3-ки бе ***. твоята трошка от коя година е? ако беше нова щеше да знаеш какъв **** е да имаш датчици за налягането в гумите. колата ми е среден клас, а ме товарят с една камара пари за тази "екстра" всяка година нови батерии, гумаджията, като маха гумата за да сложиш батерии и невнимава и закачи датчика и аре за нов датчик 80+лева.неоригиналните не винаги системата ги разпознава. плащаш и да ти махат балансират и слагат гумата заради тъпите датчици. пълна тъпня, но ти не го знаеш.
  • #4
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В Берлин и Мюнхен съм виждал таксита Лада Калина. Имам снимки дори. Направих ги, защото в БГ едва ли някой ще повярва. Виждал съм доста запазени Жигулите, Лада 1500,Лада Нива обаче са най-много, които съм видял. Явно има хора, които ги карат. Най-голям майтап беше, като видях ЗАЗ. Е не можах да повярвам. В БГ от много години не съм вижал в движение, а този беше наточен с лети джанти, металик идр. шукарии.
  • #3
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    БМВ-та 3-ки от 1991 година нали се продават! Карайте такива!
  • #2
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    С тези датчици за налягането на гумите е голяма простотия. Непрекъснато дават грешка. Зимата все ниско налягане отчита. Стои колата в гаража, където температурата не пада под 10гр.(котела на парното ми е отдолу), излизам, а навън - 10гр.примерно.След няколко мин. почва да пищи, че налягането е ниско в някоя гума, а то се оказва нормално.Лятото същата работа, но с обратен знак. Батериите на датчиците издържат 1-2 г.Самите датчици,често отказват или софтуера не ги разпознава, ако не са оригинални
  • #1
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    еееее не беше нужно , те толкова и продават :)