IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda няма да пуска заместник на Accord

Популярният европейски модел на марката ще бъде спрян тази година

Honda няма да пуска заместник на Accord

Honda няма да пуска заместник на Accord
Европейският Accord. Снимка: Honda

Honda спира продажбите на модела Accord в Европа и няма намерение да участва занапред в този пазарен сегмент, съобщава Automotive News Europe.

Решението на японците е провокирано от намаляващите продажби в сегмента, който е доминиран от автомобилите на германските производители на премиум машини.

"Безсмислено е да участваме в сегмент, в който дори най-популярните играчи, като Volkswagen Passat и Ford Mondeo, губят позиции срещу премиум предложенията BMW 3-Series и Mercedes C-Class", споделя пред изданието Леон Бранан, ръководител на британското подразделение на Honda.

Honda въвежда Accord на европейските пазари през 1977 година, а през 1992 започва да го произвежда в завода си в Суиндън, Англия. След 2000 година станалият популярен със своята надеждност модел отново започва да се произвежда в Япония. Скъпата йена и транспортните разходи не позволяват на Honda да се бори успешно с по-достъпните като цена европейски предложения.

Така се стига до 2014 година, когато европейският Accord реализира пореден спад в продажбите си - с цели 19% до едва 3453 продажби, сочат данните на JATO Dynamics.

Общите продажби на марката е Европа през годината достигат 133 268 (спад с 5%), калкулирайки пазарен дял от 1%, става ясно от статистиката на ACEA.

За настоящата година обаче японците предвиждат ръст в продажбите си на континента, подпомогнат от новото поколение на кросовъра HR-V, който ще бъде наличен от пролетта. Също през тази година ще бъде пуснат и обновеният CR-V, който е най-добре продаваната машина на марката в Европа.

Тагове: honda accord
0 от 500
  • #44
    9 rate up comment 4 rate down comment
    doc ( преди 9 години )
    Na Honda i tryabva dobur menindgmunt kato pri Toyota i togava neshtata shte trugnat nagore.Acord ne zaslugava tazi sudba!
  • #43
    0 rate up comment 9 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Дори базовите модели на Форд Таурус и Шевролет Малибу са по-скъпи от Акорд.Само Киа Оптима и Хюндай Соната са по-евтини от Акорда.Това е в САЩ.В Европа и в България нещата са ясни.
  • #42
    0 rate up comment 9 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Правилно,User,затова пиша проверени неща.Honda Accord sedan LX 185-hp (SAE Net), 2.4-Liter, 16-Valve, DOHC i-VTEC 4-Cylinder Engine 6-Speed Manual Transmission -$22,105.Toyota Camry LE 2.5-Liter 4-Cylinder 6-Speed Automatic-$22,970Хондата е с ръчни скорости,но при Камри няма ръчка,само автомати са.И двата модела са базови.
  • #41
    26 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    За екстрите в акорда няма какво да говоря, влизаш в сайта им и гледаш, какво няма? Има обдухване на седалките, което при пасат го няма има какво ли не... ама на посерковците тука им е малко и "имало екстри в пасата дето от хонда не ги били чували" . Взимам един Legend с 3.5 двигател и 4x4 и ела ме питай какво нямам в него ... пък вие карайте немските легени и гледайте жално докато си чакате колите от сервиза.
  • #40
    27 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Избора на пасата от двигатели 7 броя били се свежда до това дали ще трябва да отидеш за основен ремонт в сервиза на 50 000 или на 80 000 км. Толкова скапани двигатели трудно се правят, докато хондата може да има 4 двигателя, ама и 4тирите ти изкарват 200 000 км. без да им се обръща каквото и да било внимание!
  • #39
    27 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Майко щом има хора, които взимат пасат 2.0 tdi вместо акорд нов значи света не върви на добре.Пасата този двигател му е мега спънат и пълен с дефекти, за тия пари ти дават спартанско оборудване, докато акорда е пълен с екстри. За здравината и надеждността няма да говорим. 2.2 дизела на хонда харчи по-малко, а върви повече от тоя 2.0 тди. Просто място за сравнение няма, ама кво да ви обяснявам, като вие нито една от двете не сте карали. Карайте ги и сами ще усетите разликата в полза на Акорда!
  • #38
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Ganq ( преди 9 години )
    Очакваше се... Този модел трябваше да го обновят преди 2год. Пък и в Европа е трудно. Тук всяка основна държава си има собствено производство и е нормално то е да е най-популярно в страната. И аз да бях французин макар и да не обичам френски коли щях да си карам рендака или пък ако съм в Италия фиатчето. За мое съжаление Хонда се ориентира към малки джипчета. Там печалбата е по-голяма пък и хората гледам ги предпочитат. Друго си е да гледаш от високо :).
  • #37
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо до Дошо ( преди 9 години )
    А така ако не стане дай адрес и три имена аз ще дойда да свършим работа.
  • #36
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Това вече не е живот! Спират любимите ми модели, всички се бъзикат с мене, затова отивам в банята да си напрая едно сепуко и край!
  • #35
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Atanas ( преди 9 години )
    ....по кротко,в Европа Акорд е Acura TSX в щатите,а цени хонда срещу аглока...много е голяма разликата,не като качество.