IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Европейската Honda CR-V с разход 4,9 л/100 км

Моделът вече предлага 1,6-литров дизел със 160 к.с. и 9-степенна автоматична трансмисия

Европейската Honda CR-V с разход 4,9 л/100 км

Японският производител Honda разкри допълнителна информация и нови снимки за обновената европейска версия на кросовъра CR-V, чиято премиера се състоя през есента в Париж.
Европейската Honda CR-V с разход 4,9 л/100 км
Безспорно най-интересната новост при модела е дизеловият i-DTEC двигател. Той има четири цилиндъра и обем от 1,6 литра, като генерира 160 к.с. и 350 Нм. Агрегатът се предлага стандартно със система за задвижване на четирите колела, а изборът на трансмисия е между базовата ръчна с 6 предавки и новата автоматична с 9 степени.

От Honda посочват, че новият двигател предлага най-доброто съотношение между мощност и разход на гориво в своя сегмент. И подкрепят твърдението си с официалните данни за потреблението на модела.

Версията на CR-V със 160 к.с., ръчна кутия и 4WD изразходва средно по 4,9 л./100 км. Моделът с 9-степенна автоматична трансмисия, 160 к.с. и 4WD харчи с 0,2 литра повече.

Налична е и по-икономична версия. Моделът с по-умерената версия на този мотор, развиваща 120 к.с., има среден разход от 4,4 л/100 км. Този модел има предно задвижване и се предлага с ръчна кутия.

От Honda очакват, че около 60% от поръчките на обновения CR-V в Европа ще бъдат за модели с дизелов мотор. Наличен ще бъде обаче и познатият бензинов мотор с обем 2,0 литра и мощност 155 к.с. Той се предлага с предно или 4WD задвижване, както и с избор между ръчна или автоматична скоростна кутия - старата с 5-степени. Средното потребление на бензиновите версии е между 7,2 и 7,5 л/100 км.

Освен нов двигател, обновеният CR-V демонстрира също така по-уверено поведение на пътя, сочи информацията. Моделът има разширени с 15 мм предна и задна следи, както и различни компоненти на окачването. Воланът е станал по-директен и отзивчив, а шумът в кабината е редуциран с 8%.

Новост в модела и е системата Intelligent Adaptive Cruise Control, за която писахме наскоро. В Honda я наричат "интелектуален автопилот", като тя може не само да поддържа безопасна дистанция спрямо движещия се отпред автомобил или останалите транспортни средства, движещи се в съседните платна, но и да предвижда опасността от евентуален сблъсък. И своевременно да се намеси за неговото предотвратяване.

Снимки: Honda

Тагове: honda cr-v i-dtec
0 от 500
  • #47
    0 rate up comment 1 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Долния коментар го написах преди да вляза в профила си.Публикувам го отново с името,за да няма излишни спорове"Дай да видим ТЮФ, Декра, Адак, АБ ....които се занимават с коли какво казват."Това не съм го писал аз,нали???Написал го е някой Анонимен,може да си ти,може и да е друг.Много сте Анонимните,трудно се хваща кой какво е написал.Може и "новия фнос" да е виновен.Споменах по-надолу,че тъста ми имаше проблеми с ЦРВ от Италия.Ама все пак говорим за Хонда,не за Жигули,Фауве или Форд,нали.
  • #46
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "Дай да видим ТЮФ, Декра, Адак, АБ ....които се занимават с коли какво казват."Това не съм го писал аз,нали???Написал го е някой Анонимен,може да си ти,може и да е друг.Много сте Анонимните,трудно се хваща кой какво е написал.Може и "новия фнос" да е виновен.Споменах по-надолу,че тъста ми имаше проблеми с ЦРВ от Италия.Ама все пак говорим за Хонда,не за Жигули,Фауве или Форд,нали.
  • #45
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Някъде прочете ли, че ТЮФ, Декра, Адак, АБ са меродавни??? Кажи Яренце, прочете ли го или си го изфантазира? Понякога от няма как признават и някоя японска кола за здрава, но само понякога. Ако това за теб е меродавност, здраве да е! За теб обаче най-меродавното е да влезеш в български форум и да гледаш кой какви оплаквания има. Това явно ти е критерият. А случайно да ти е светнало нещо в хралупата, че в повечето случай с такива проблеми става дума за нов внос. Сещай се...
  • #44
    2 rate up comment 7 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Анонимчо,поне ми напиши името правилно,толкова ли е трудно???И от кога феновете на Хонда започнахте да признавате ТЮФ, Декра, Адак, АБ за меродавни???Нали уж само Ауди и Фауве подкрепяха???А когато някой ви посочи истинските проблеми от реалния ви форум с реални мнения на хората обръщате другата страна на плочата.Значи в Хонда клуб България всички проблемни мнения са на луди,или на за коли на по 15-20 години,или от менте масло,а в Адак,Тюв и АБ всичко е точно.Интересна работа се получава,а,хехех
  • #43
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ярослвчо, стига с тези форуми бе моето дете! Дай реално да ги видим нещата! Във форума мога да си направя 20 регистрации и да бълвам теми с проблеми, колкото си искам. Дай да видим ТЮФ, Декра, Адак, АБ и която друга фирма, медия или агенция които се занимават с коли какво казват. Аз до сега проблемни Хонди не съм чувал да има, а особено пък двигателите им са най-здравите, които се правят. Доказано многократно от различни независими агенции, а не като теб от форуми.
  • #42
    3 rate up comment 8 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Има ги и такива,като теб и още 9-10,крайни "ултраси",както им казват.И при нас в Ауди клуб БГ и във Фауве клуб,навсякъде ги има.Ама най-големите сектанти са в БМВ и Хонда форума.Както казах,Хонда не са лоши коли,но и те си имат проблеми.Някои са специфични,други по-масови.И това,че ти и още 5-6 човека отричате за проблемите и ви се иска да ги няма,не означава,че ги няма.Както и при нас има хора,които отричат,че имали проблеми с "Мултитрошляка" и с "Маслояда".Не бъдете слепци,по-добре щее за вас
  • #41
    2 rate up comment 7 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    ...обсъждат проблеми,споделят опит,както и всички останали автомобилни сдружения.То бива да си кон с капаци,ама чак да "пожълтееш" от злоба не е добре.И
  • #40
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Във форума на HONDA тези, които пишат за разход на масло или са случили, на някой батал или са собственици на коли от края на 80-те, началото на 90-те години.Или в най-добрия случай някой Акорд или Сивик на 16-17години
  • #39
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/22968-sydiat-subaru-za-povishen-razhod-na-maslo/ прочетете по надоло
  • #38
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    доказано осъдени със субаро за прекомерен разход на масло в Америка затова дигнали гаранцията на автомобилите да компенсират клиентите , горките клиенти