IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda показа първия интелектуален автопилот

Системата ще дебютира при европейската версия на кросовъра CR-V

Honda показа първия интелектуален автопилот

Honda първа в света създаде системата Intelligent Adaptive Cruise Control (i-ACC), с която ще бъде оборудвана европейската версия на кросовъра CR-V, моделна година 2015, съобщават от японската компания.
Honda показа първия интелектуален круз-контрол
Първият интелигентен круз-контрол в света, както определиха японците технологията, може не само да поддържа безопасна дистанция спрямо движещия се отпред автомобил или останалите транспортни средства, движещи се в съседните платна, но и да предвижда опасността от евентуален сблъсък. И своевременно да се намеси за неговото предотвратяване.

Алгоритмите, с които работи Intelligent Adaptive Cruise Control, са разработени на базата на обширни изследвания на европейския начин на шофиране. Новата система може отрано - поне 5 секунди преди самия инцидент, да определи вероятността от сблъсък. Благодарение на това спирането на автомобила става по-плавно, а не рязко, както е при сегашните подобни системи.

Освен това на дисплея пред водача се появява икона, информираща го за причината, поради която автомобилът забавя своята скорост. Едва след това системата увеличава спирачното усилие, за да държи машината на безопасно разстояние от препятствието.
Honda показа първия интелектуален круз-контрол
Върху създаването на i-ACC е работил международен екип от специалисти на Honda, които са тествали системата по пътищата на Европа. Представители на германското подразделение на компанията твърдят, че новата технология праща круз-контрола на едно ново ниво, което предстои да бъде наречено "интелектуално безопасно". Според тях това е поредната крачка към създаването на ново поколение асистенти за шофьорите, което ще може да предвижда действията на другите участници в движението.

Европейската версия на Honda CR-V бе показана в края на 2014 г. Още първите бройки от модела ще бъдат оборудвани с технологията Intelligent Adaptive Cruise Control.

Снимки: Honda

0 от 500
  • #18
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дървото е запазена територия за бедните нещастни и некадърни Европейски кавали.От Япония идват най-високите технологии.В килиино училище ли си се учил?
  • #17
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Американците глобяват най-технологичните защото нямат какво да им противопоставят.Европейските некадърни тикви налагаха дълги години изкуствени мита за Японски автомобили.Или с две думи като не можеш да се противопоставиш с акъл и технология на най добрите въвеждаш административни мерки.Просто иначе си безпомощен.
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Интелектиален автопилот означава такъв, който се занимава с с умствен и творчески труд, а не да помага в управлението на автомобила.
  • #15
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Enzo ( преди 9 години )
    Това е публикация от днес в money.bg. Не е лошо да я попрочетете. През 80-те години на миналия век около 20 висши мениджъри на Мицубиши бяха осъдени в САЩ за подобно нещо... на различни наказания, вкл. затвор. Те така всеки производител става производител на надеждни коли... като криеш колко са НЕнадеждни."Правителството на САЩ заяви в четвъртък, че глобява "Хонда" с рекордните 70 млн. долара - най-голямото наказание на автомобилен производител. Причината е, че компанията не е обявила пред Националната администрация за безопасност по пътищата 1729 жалби за причиняване на наранявания и смърт, както и че не е съобщила за наличието на гаранционни искове в периода 2003 - 2024 година.Японската компания призна, че е осъзнала пропуска си през 2011 г., но е чакала три години, за да предприеме действия. Сега службата за безопасност налага двойна глоба - 35 милиона долара за пропуска на компанията да разкрие жалби за причиняване на смърт и телесна повреда, и друга в същия размер, че не е съобщила за искове по гаранцията и удовлетвореността на клиентите.Транспортният министър на САЩ Антъни Фокс заяви, че санкциите изразяват решимостта на правителството за твърда позиция срещу автомобилните производители, които прикриват от регулаторните органи информация за безопасността."Това, което не можем да и няма да толерираме, е производител, който не докладва проблеми, отнасящи се до изтеглени от пазара автомобили", каза Фокс.
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Д ( преди 9 години )
    Според данни на други журналисти от ранга на Аутомедия, автопилотът е интелектуален, защото, докато интелигентно автопилотира автомобила, поддържа ангажиращи разговори с шофьора, на интелектуално ниво, отговарящо на коефициента на интелигентност на последния.
  • #13
    2 rate up comment 7 rate down comment
    до този отдолу ( преди 9 години )
    Ко Каза? Май и ти не си вярваш.
  • #12
    22 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хонда и Тойота задават бъдещето в автоиндустрията. Всички останали ги следват и се мъчат да ги копират. колко успешно е друг въпрос...
  • #11
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "Honda показа първия интелектуален автопилот"Дошо? :))
  • #10
    7 rate up comment 19 rate down comment
    Кой колкото си може ( преди 9 години )
    Ауди RS7 хвърчи по пистата на пълен автопилот, хундата пък едва драпа с джипката.
  • #9
    20 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И най-голямата будала би разбрала, че на въпросното видео хората си правят реклама на гърба на Хонда. Взели кола 4х2, сложили и водещите колела на ролки и чакат да се мръдне. Е няма как да стане естествено. Добре е че има будали, които да се вързват на такива клипчета. Сега вярващите пуснете си други клипове с колата на сняг, на баири на офроуд да видите дали въпросното видео отговаря на истината!