IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият кросовър на Audi ще се казва TTQ

Германците не получиха правата върху марките Q2 и Q4

Новият кросовър на Audi ще се казва TTQ

Стана ясно името на новия член на семейството Audi TT – спортен кросовър в стил крос-купе, който ще се появи на пазара през 2017 г. Заради проблемите с компанията Fiat моделът на германския производител ще се казва TTQ, съобщава Carmagazine.
Audi избра смешно име на новия си кросовър
В Audi искаха да кръстят новия си спортен кросовър Q4, но това название принадлежи на Fiat. Италианците имат собственост и върху правата на името Q2, което принуди маркетолозите на немската марка да търсят нови варианти. И в крайна сметка се спряха на TTQ.

„Нямахме никакъв друг избор – обяснява пред изданието представител на Audi, пожелал анонимност. – Спряхме се на името TTQ, за да избегнем проблеми с концерна Fiat и за да запазим в името на автомобила буквата Q. Просто към нея прибавихме познатото на клиентите TT.“

Очаква се новият кросовър на Audi да бъде изграден на базата на концептуалния кросовър TT ofroad concept (на снимката), който бе показан на автосалона в Пекин преди година. Дължината на спортния всъдеход е 4390 мм, като разстоянието между двете оси достига 2630 м.

Моделът ще се предлага с 3 мотора – бензинови с мощност 230 и 310 к.с., както и турбо-дизел, развиващ 184 к.с. Не е изключено да се появи и версия с хибриден агрегат, като всички версии ще се произвеждат в завода на Audi в Дьор (Унг).

Кросовърът ще бъде по-евтин от версията Audi TT със свалящ се покрив. Тя се продава в Германия на цени от 37 900 евро.

Снимка: Audi
 

 

Тагове: audi tt audi q2 audi q4
0 от 500
  • #24
    2 rate up comment 3 rate down comment
    1111d ( преди 9 години )
    А можеха просто да ги кръстят Q1 sportback и съответно Q3 sportback.
  • #23
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ще ги купят и то барабар с двете наименованията, които им трябват, само трябва още някоя година да мине, та Фиат да глътнат една солидна порция вода и сами ще се предложат!
  • #22
    10 rate up comment 5 rate down comment
    667 ( преди 9 години )
    Много ясно ,че няма да могат да купуват от фиат каквото и да било. Аз бих предпочел да си купя сега новата Джулия,от колкото някво си ръбато ауди в същия клас. Защото съм фен на италианското
  • #21
    20 rate up comment 8 rate down comment
    666 ( преди 9 години )
    Преди време ВАГ тръбяха, че искат да купят ФИАТ, после тръбяха за АлфаРомео. Сега искат да купят само 2 наименования от тях, ама и това не могат :)
  • #20
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Уличен дрифтър ( преди 9 години )
    Любителите на копи-пейст-а навярно вече са забелязали, че Ауди са харесали формата на решетката на Тойота Такома и на други амер. джипове/пикапи.
  • #19
    12 rate up comment 10 rate down comment
    ССССР ( преди 9 години )
    Ако нямаше държавни инвестиции това недоразумение наречено (народен автомобил) отдавна нямаше да го има на хоризонта.
  • #18
    11 rate up comment 11 rate down comment
    do zoom in ( преди 9 години )
    Дошо,те Ауди ще се продават автомобилите си и без Q2 u Q4, но онези от Fiat няма как да продават буквичките Q2 u Q4 без автомобили.Освен на "оня с рулетката".
  • #17
    16 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Красота! Японските сувове изглеждат като каруци в сравнение с немските - Порше Кайен, БМВ Х6,АУДИ Q7, скоро TTQ и кросовъра на Бентли! Бедните оризари, какво друго им остава освен да се плюнчат!
  • #16
    19 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    На 80 000 км. и само проблемите, които си писал да има ще да е някакъв особен и невероятен случай при Ауди. Може и комшията ти нещо да е спестил от ремонтите. На тези км. вече са хвърлили я глава, я турбо, я скоросна кутия колите с четирите нули. А между големите проблеми има и съпътстващи, отнасящи се до електроника, окачване и бъгове в системата. За горенето на масло да не говорим, че там романи могат да се напишат. Дас Ауто!
  • #15
    9 rate up comment 10 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    "Автоматика нещо отказа."Хехехе,абе 80000 км. пак много е изкарал.Ако е от оня модел дето му казват "Мултитрошляк" тези километри са си направо героизъм.Карам Ауди и най-вероятно следващата ми кола пак ще е Ауди,ама наистина имат някои доста калпави разработки.Иначе това на снимката не изглежда лошо,а ако е и квадро още по-добре.