IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият кросовър на Audi ще се казва TTQ

Германците не получиха правата върху марките Q2 и Q4

Новият кросовър на Audi ще се казва TTQ

Стана ясно името на новия член на семейството Audi TT – спортен кросовър в стил крос-купе, който ще се появи на пазара през 2017 г. Заради проблемите с компанията Fiat моделът на германския производител ще се казва TTQ, съобщава Carmagazine.
Audi избра смешно име на новия си кросовър
В Audi искаха да кръстят новия си спортен кросовър Q4, но това название принадлежи на Fiat. Италианците имат собственост и върху правата на името Q2, което принуди маркетолозите на немската марка да търсят нови варианти. И в крайна сметка се спряха на TTQ.

„Нямахме никакъв друг избор – обяснява пред изданието представител на Audi, пожелал анонимност. – Спряхме се на името TTQ, за да избегнем проблеми с концерна Fiat и за да запазим в името на автомобила буквата Q. Просто към нея прибавихме познатото на клиентите TT.“

Очаква се новият кросовър на Audi да бъде изграден на базата на концептуалния кросовър TT ofroad concept (на снимката), който бе показан на автосалона в Пекин преди година. Дължината на спортния всъдеход е 4390 мм, като разстоянието между двете оси достига 2630 м.

Моделът ще се предлага с 3 мотора – бензинови с мощност 230 и 310 к.с., както и турбо-дизел, развиващ 184 к.с. Не е изключено да се появи и версия с хибриден агрегат, като всички версии ще се произвеждат в завода на Audi в Дьор (Унг).

Кросовърът ще бъде по-евтин от версията Audi TT със свалящ се покрив. Тя се продава в Германия на цени от 37 900 евро.

Снимка: Audi
 

 

Тагове: audi tt audi q2 audi q4
0 от 500
  • #4
    24 rate up comment 6 rate down comment
    zoom in ( преди 9 години )
    Аз предлагам да се казва QTK :-)Някак си по-ше се върже с таргетната клиентела...
  • #3
    14 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не знам защо плюете тази марка. Качествени са, красиви са. Аз ако имах пари бих купил едно ауди. Мой роднина има а5. Точно три годишно. 80 и няколко хиляди навъртяни. Чак сега почна да прави проблеми. Автоматика нещо отказа. Оправи го. Някаква помпа също направи проблем. Оправи я със собствени средства. И две три дреболии имаше. Има и малък харч на масло. Само това е. Колата е красива, сглобката е солидна. Вие сте завистливи.
  • #2
    13 rate up comment 23 rate down comment
    Ауди другое нет!!!! ( преди 9 години )
    ИМЕТО няма значение ние сме Ауди,ние ще надживеем Всичко и Всички!!!!!!!!
  • #1
    17 rate up comment 17 rate down comment
    kan4o ( преди 9 години )
    Немската "прецизност" отдавна не впечатлява с нищо!