IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota увеличава производството на Mirai

Водородната кола се приема по-добре от очакваното

Toyota увеличава производството на Mirai

Производството на първия в света масов водороден автомобил ще бъде увеличено, за да посрещне силния потребителски интерес, съобщават от Toyota. Моделът Mirai бе въведен на пазара в Япония през декември 2014 година, а през тази ще се появи в САЩ и Европа.
Toyota увеличава производството на Mirai
Само за месец в японската компания са получили над 1500 поръчки за модела, а планът предвижда през тази година да бъдат произведени едва 700 екземпляра от Mirai. Именно затова в Toyota са предприели мерки за увеличаване на производството, като през 2016 година конвейера ще напуснат 2000 коли, а през 2017 - 3000.

Първоначалният разчет на компанията е предвиждал през първата година да бъдат продадени едва 400 екземпляра от водородния модел на японския пазар.

За да се увеличи осезаемо интересът на клиентите към водородните коли, трябва да бъде изградена достатъчно удобна инфраструктура. Към момента сравнително голям брой станции за зареждане с водород има само в Япония, големите европейски страни, както и в някои части на Северна Америка. Именно затова в Toyota ще направят нов продажбен план на Mirai, който ще бъде съобразен именно с наличната инфраструктура на отделните пазари, както и с местната политика за екологичните автомобили, сочи информацията.
Toyota увеличава производството на Mirai
Представената в края на миналата година Toyota Mirai се произвежда в завода на компанията в Аити, Япония. Автомобилът се задвижва от електромотор, енергията за който се добива в резултат от химична реакция между кислород и водород. Мощността на мотора е 155 к.с., ускорението от място до 100 км/час става за малко над 9 секунди, а доускорението от 25 до 40 км/час отнема 3 сек. С напълно зареден резервоар с водород моделът може да измине 485 км. Самото зареждане отнема между 3 и 5 мин.

Цената на Mirai в Япония е 7 236 000 йени (приблизително 62150 долара), а на Стария континент се очаква да стартира от около 48 000 евро. Първият екземпляр от модела бе предоставен на премиера на Япония Шиндзо Абе.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota mirai
0 от 500
  • #14
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Nev ( преди 9 години )
    Към днешна дата в света има 358 такива станции, в Азия, Западна Европа, и Щатите със почти 2000 зарядни устройства. През Тази година, дори е планувано да се открият 2 станции в Сърбия, 2 в България и 3 в Румъния!"До "феновете" на тази така грозна кола. Защо не си я коментирате, колко е технична, красива и динамична, ..."Нека да ти припомня,че като пуснаха 1-та ел. кола съсщо нямаше динаика, спорт и.т.н. Я сега ми дай Еквивалентен седан с 4 врати, 700 к.с, и 3.1 сек от 0-100 км/ч като Тесла П85
  • #13
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Сър Пичук ( преди 9 години )
    Анонимен не ти прави чест със суперчарджъра се зарежда за 30 минути 5 е по малко от 30 а от мрежата за минимум 40 минути да ама в европа не всеки живее в къща.Второ суперчарджъра намалява живота на батерията трето за да има сменящи се заредени батерии трябва да има свръхпроизводство на такива а ако не си чувал батериите съдържат елементи които са канцерогенни демек замърсяват природата и трябва да се рециклират и тн пари от къде мъск работи на загуба.
  • #12
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Nev ( преди 9 години )
    Отдавна апелирам "ВСЕЗНАЕЩИТЕ" по малко акъл да ръсят във форума, защото освен че блестят с крещящата си неосведоменост, занимават с глупавите си изказвания, почиващи на техните представи от клипчета и слухове от кафенета повечето хора от форума! Ето поредния от доулу-цитат:"Откъде пари и за станции за зареждане засега само в калифорния има а в другата част на света ..."Ето ти линк от страницата на Тесла, да видиш колко станции има по света, а НЕ САМО В КАЛИФОРНИЯ!http://***.teslamotors.com/
  • #11
    5 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "кухата немска тиква" ще ти надуе мутрата ако те види някъде, а ти селчо *** , можеш ли да ми кажеш, защо споменаваш другите марки? ***, комплексите са ти прекалено много, а щом тази грозна кола ти харесва, мога да се досетя и ти какъв грозник си , късмет с жените, ще ти трябва смотан..
  • #10
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тесла могат да се зареждат също толкова бързо, а и ако направят зарядни станции, които махат стандартни батерии и слагат такива заредени на тяхно място, няма да отнема повече от минута две зареждането. Всичко е въпрос на това как ще се развие пазара и по-скоро мрежата за зареждане на двата вида авт. Ел. Автомобилите имат предимство, заради по-добрите динамични показатели и КПД и надеждност. Единственото, което трябва да се случи е да се унифицират батерийте, както за уредите - ААА,АА и т.н.
  • #9
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да не говорим че Тойота е голяма фирма и може да инвестира и развие тези коли а тесла работят на загуба какво ще развиват.Те едвам пускат втори модел джип още не е пуснат де.А и тези батерии кой ще ги рециклира мъск ли пари от къде.Откъде пари и за станции за зареждане засега само в калифорния има а в другата част на света докато тойота имат парите да ги направят.
  • #8
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Появи се кухата немска хралупа и почна да обяснява колко била грозна. Сега остава да обясни как това немците преди 100 г. са го измислили, но не го пущат, защото е строго секретно, няма пазар, никой не ги купува, ще ги пуснат, когато има инфраструктура и все такива подобни бисери. Найде ВАГонче, много си скромен днес! Дай по-смело! Пиши на воля! Опюй е хубаво тази грозна кола! Как е Гоуфа? Върви ли? Тройка или четворка караше, че съм забравил вече?
  • #7
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Сър Пичук ( преди 9 години )
    Бъдещето е на водородните коли имат голям пробег теслАта с тези 300-400км не може да се мери с тях.А и теслата се зарежда 30-40 минути кпй ще чака толкова.Бях чел че явно друг модел на тойота изминава над 800км с едно зареждане.
  • #6
    13 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Сега виждате ли каква ще е битката през следващите 10-15 години?Битката ще е между ел. автомобилите и водородните автомобили. А немците в нито едно от двете не са на ниво, освен мерцедес, които са в крак с водородните технологии и имат подобни готови модели.
  • #5
    8 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    До "феновете" на тази така грозна кола. Защо не си я коментирате, колко е технична, красива и динамична, а коментирате кола, коли , които дори не са споменати в статията. Някакви комплекси ли ви блъскат?