IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda вади цяло семейство двигатели VTEC Turbo

Новите агрегати ще бъдат налични още преди края на тази година

Honda вади цяло семейство двигатели VTEC Turbo

Японският производител Honda подготвя цяло семейство бензинови двигатели VTEC Turbo, съобщиха от компанията по време на автомобилното изложение в Детройт.
Honda вади цяло семейство двигатели VTEC Turbo
Тестова версия на новия Civic Type R, оборудвана с двигател VTEC Turbo. Снимка: Honda

Въпросните нови мотори ще бъдат налични още преди края на тази година, като ще бъдат с четири цилиндъра. Информацията е ограничена, но от Honda все пак поясниха, че агрегатите са продължение на новата серия Earth Dreams и предоставят изключителна динамика и нисък разход на гориво.

Производството на новите двигатели ще стартира по-късно тази година и ще се осъществява в завода на компанията в Охайо, САЩ.

Именно с двигател VTEC Turbo е оборудвано новото поколение на хечбека Civic Type R. При анонсирането на този модел от компанията съобщиха, че подготвят няколко такива мотора, имащи обем 1.0, 1.5 и 2.0 литра.

На сцената на автосалона в Детройт стана ясно също така, че Honda работи и върху редица нови модели, които ще се появят на пазарите до 2018 г. Тези автомобили също ще използват двигатели Earth Dreams. Сред тях ще бъдат изцяло електрически автомобил, plug-in хибрид и няколко хибрида, използващи новата технология на компанията с два или три електрически двигателя.

Тагове: earth dreams vtec turbo
0 от 500
  • #38
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Triforce ( преди 9 години )
    За това моите познати казват, че Ауди е бандитска кола. Като ги попитах "защо?" ми отговориха, че е с безкрайно скъпа поддръжка! Не бих отказал да карам Ауди А8, но с тези ремонти... по-добре нещо друго в този клас или Лексус.
  • #37
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Triforce ( преди 9 години )
    "Немския некадърен пияница може" - определено може повече от теб! Не знам къде бях писал, ама ходи тази пролет в Хановер на техническият панаир и пак ще си говорим!Виж какво правят Бош-Рексрот и пак пиши после, че нищо не правят немците.Не е хубаво да се пише против, когато не сте запознати! И аз не харесвам Тойота, ама нищо лошо няма да кажа за Хонда или Мазда. Когато един автомобил е добър за парите си, значи е добър!Естествено, ако искаш екстри, ще трябва да плащаш за тях и поддръжката им!
  • #36
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пръдливите немски *** може само да сънуват технологии от Хонда.Хонда прави наистина от косачки до бизнес самолети.И най съвършенния робот е техен.Немския некадърен пияница може само нафтови печки да пройзвежда и кюмбета на дърва и въглища.
  • #35
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Abe tuka samo bakshishi pishat mai.kakvo e tova vuzhvalqvane na teq kenefi me znam
  • #34
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Новото поколение Honda FCV Concept стъпи на северноамериканска земя по време на автомобилното изложение в Детрой. Концептуалният модел демонстрира екстериора и интериора в стиловата еволюция на следващия автомобил на марката с нулеви вредни емисии, който трябва да излезе в Япония през март 2016 г.Новият модел е с просторна кабина с място за до 5 души. Горивните клетки в FCV ще са с 33% по-компактни спрямо тези на FCX Clarity, като мощността на системата е повече от 100 кВт. Разходът е 3,1 кВт енергия на километър, което е с 60% по-малко спрямо сегашния сериен FCX Clarity. С едно зареждане на резервоара под високо налягане от 70 атмосфери колата ще има пробег малко повече от 700 км. Зареждането ще отнема около три минути. За същия период се зарежда резервоар на кола с двигател с вътрешно горене на бензин или дизел.FCV е с чисти, ясни линии. Специално е работено по аеродинамиката на автомобила. В интериора е постигната хармония между шофьора и колата му, като има дори повече пространство за пътниците, отколкото при FCX Clarity.Honda FCV направи световен дебют в Япония на 17 ноември 2014 г. Появата на автомобила е продължение на повече от десетилетие работа в разработката на нови технологии за задвижване. През 2002 г. Honda FCX стана първият сериен автомобил с горивни клетки в света. Той бе сертифициран от Американската агенция за опазване на околната среда (EPA) и Съвета за опазване на въздуха в Калифорния (CARB). FCX Clarity бе пуснат в продажба през 2008 г.
  • #33
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Каква хонда ве!Тея убийци ли!Аре марш!
  • #32
    10 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Гледам тука някакви пишман разбирачи се самонавиват колко е добро Японското.Явно сте от онея Българи, които никога не си признават кога са се минали и винаги си хвалят тяхното. После като сменят марката, новата става най-добра!Вижте, няма лошо да купувате евтини 20г Тъпоти, защото не можете да си позволите кола. Във всяка държава има неграмотна и бедна прослойка...на които им стига за евтина Японка. Не е срамно! Ама спрете да се унижавате тука като показвате на останалите нормални как живеете!
  • #31
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ако имаш предвид по посещения в сервизите никога нямат шанс даже да ги доближат.
  • #30
    27 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това с цигарата беше реклама, когато излезе първия дизел на Хонда 2.2 ICDTI. Мотора наистина няма никакви вибрации. Виждал съм го не само по клипове, но и на живо. Тогава редовно правеха демонстрации по шоурумовете на Хонда с цигара и работещ мотор. Тези, които се интересуваме от истинска техника сме го гледали, а тези, които гледат немско-китайските трошляци не само не са го гледали, но и не са го и чували. коне с капаци.
  • #29
    5 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    След това постави една цигара вертикално нагоре върху капака на клапаните и при запален мотор цигарата не падаше.Нямаше грам вибрация. Това от кой филм беше? Или минутка за реклама. Направо скри Бентлито с паунда...