IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързата Tesla срещу Lamborghini Aventador

700 к.с. срещу 700 к.с.

Най-бързата Tesla срещу Lamborghini Aventador

Tesla Model S не е поредната скучна екологична кола. Американският електрически седан вече доказа, че е много бърз, при това в битка със спортни икони като BMW M5, Dodge Viper SRT 10 и дори Lamborghini Gallardo. Сега обаче застава пред нещо наистина сериозно - флагманът на Lamborghini.

Драг състезанието противопоставя най-бързата версия на Tesla Model S - P85D, и Lamborghini Aventador LP 700-4. На пръв поглед двете коли изглеждат коренно различни - едната е луксозен електрически седан, а другата суперспортно купе с V12 двигател. Не липсват обаче и прилики.

И Tesla Model S P85D, и Lamborghini Aventador LP 700-4 имат мощност от 700 к.с., както и задвижване към четирите колела. Близки са и официалните им времена за спринт от място до 100 км/час - около три секунди. Aventador разполага с въртящ момент от 690 Нм при 5,500 об/мин, докато Model S има цели 930 Нм от 0 об/мин. Теглото обаче е в полза на италианската суперкола - тя тежи с цели 386 кг. по-малко.



Авторът на видеото, който твърди, че притежава и двете коли, разяснява, че електрическата кола държи преднина на Aventador до около 80 мили в час (приблизително 130 км/час). След това нещата се обръщат и флагманът на Lamborghini буквално се изстрелва напред. Гонката не продължава още дълго, най-малкото защото P85D развива максимални 250 км/час.

Тъй като не става ясно дали състезанието се провежда на определено разстояние или до определена скорост, няма как да бъдем категорични коя от двете коли е победител. Трябва обаче да признаем постижението на Tesla. Надали има друг сериен седан, който може да се противопостави на автомобил като Aventador.

Видео: Youtube / Rego Apps

0 от 500
  • #39
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Амиго по-долу, пропуснал си една много малка, но съществена подробност. Видеото показава драг рейс, т.е кой по-бързо ще дръпне на старта и продължи да ускорява и това в случая, поне 10 секунди след старта е Теслата, а не Авентадора! Никой не го интересува кой ще развие по-голяма скорост на 15-та секунда например! Та в случая, ти или трябва да сложиш по-голям диоптър, или трябва да спреш да викаш на черното бяло! :)
  • #38
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Ауто ( преди 9 години )
    Ето ти колко пада пробега на Тесла Ес само, с единичния двигател и по-неефективните батерии, след макс ускорение до 200 км/ч.https://***.youtube.com/watch?v=Usay0lOAooI
  • #37
    10 rate up comment 12 rate down comment
    айде стига вече ( преди 9 години )
    Ти возили ли си се в тролей, а! Какво толкова се впечатляваш от ускорението на една ел. кола, ами то тролея, който е 10 тона ускорява по-бързо от много коли! Много ясно, че първоначално Теслата ще изпревари Авентадора, това веднага ми стана ясно преди още да съм пуснал клипа! Но след като Авентадора го дръпна с над 50-70 метра и всичко стана ясно (само на тебе още не е) и Авентадора наби спирачки, стоповете му светнаха и рязко намали и чак след 2 сек. Теслата го настигна и го задмина!
  • #36
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ами изгледай пак внимателно клипа, особедно часта, където дават кабината на Авентадора! Там много отчетливо се чуват как се вдигат оборотите, дори в началото се виждат над 7000, и се изреждат една след друга скоростите и въпреки всичко, Ламбото минава Теслата на 9-10 секунда след старта! Там най-вероятно са на около 200 км/ч поне, и никой не коментира, че чак след това, Авентадора задминава най-накрая! Ударението тук е, че Теслата има убийственно ускорение, а дори не е супер спортист като Ламбо!
  • #35
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    резултата е споренАйде сега ново 20-се, е как е спорен резултата, айде стига с тия майтапи де! Авентадора наби спирачките и чак след това Теслата го изпревари, то се вижда, какво му е спорното на очевадното! Друг е въпроса, че като екологична кола Теслата е супер, но все пак да не забравяме, че производството на батерии не идва от нищото, ами се излъчват в атмосферата също много вредни вещества
  • #34
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В продължение на долния си коментар, нека да ти го разбия по-простичко. Сравняват един седан, със един "уж" суперспортен автомобил! Казвам "уж" защото очевидно Теслата поставя нови стандарти кое е спортно! Вместо да се види една лесна и категорична победа на сусперспортиста 2-3 пъти по скъп от Теслата, резултатът е доста спорен, или поне не категоричен! Та този тънък момент именно ти е леко убягнал! Момента с върхови и модерни технологии, и обикновен мощен ДВГ в двуместна улекотена коруба!
  • #33
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "Аз ли нещо не съм разбрал от долните коментари, но защо ми се струва, че някой смятат че Теслата била победител?! "Анонимен ,да, определено нещо ти не си разбрал! Определено не си разбрал, че правят драг на голям, луксозен, 7 местен, четириврат седан, с 400 кг по-тежък от супер спортния, супер скъп, супер шумен, бълващ един куп вредни газове Авентадор, и резултата е спорен! Т.е всички тези факти наваяват на един въпрос, ами ако от Тесла решат да направят спортен автомобил? :))
  • #32
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз ли нещо не съм разбрал от долните коментари, но защо ми се струва, че някой смятат че Теслата била победител?! Няма такъв филм! Авентадора си я отнесе с лекота и наби спирачките вижда се как стоповете светкат и Авентадора веднага забави и Теслата след това го изпревари! Вярно че Теслата дръпна в първите метри, но това е нормално за ел. кола, но после нещата си идват на място! Още е рано ел. колите да се съревновават с ДВГ, е само с изключение на началната скорост,но после батериите рухват!
  • #31
    7 rate up comment 2 rate down comment
    До Бавареца ( преди 9 години )
    "само че ако си прави такива ластици по магистралата - ще стигне до Пловдив и останали само 10% от батерията. и това е проверен факт за модел 85 S."Баварец, ти правиш ли разлика между Модел Ес 85 и Модел Ес 85 Д. Втория е с два ел. двигателя и подобрена с около 40% батерия. Освен това, задния двигател е 400+ к.с а предния е 250 + к.с ако се не лъжа, и системата за задвижване товари различно двигателите, с цел спестяване на капацитета, т.е в дадено случай може по-мощния да ускорява и.т.н
  • #30
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    НА ЛАМБОТО Е 0.19