IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-големият фен на Mustang в Европа

Белгиецът Аделберт Енглер притежава всичко свързано с култовата американска кола

Най-големият фен на Mustang в Европа

Ford Mustang е истинска легенда в САЩ, но тук в Европа познаваме модела най-вече от изявите му в киното. Това обаче не означава, че на Стария континент няма фенове на легендарния американски "pony-car". Най-големият от тях се казва Аделберт Енглер и притежава колекция от над 5500 умалени версии на автомобила, съобщава Ford Europe.
Най-големият фен на Mustang в Европа
Белгиецът се запалва по Mustang именно когато купува първото си умалено копие на колата. Колекционерската му страст продължава и с редица пълноразмерни екземпляри от всички поколения и модификации на Mustang. Аделберт Енглер притежава дори шише уиски във формата на Ford Mustang, както и украсена с мини копия на колата коледна елха.

"Трудно мога да изразя какво изпитвам към Mustang. Със сигурност това е любов, също толкова силна, каквато съм изпитвал към жена", споделя Енглер пред Ford Europe.

Белгиецът, който има център за реставрация и ремонт на Ford Mustang в градчето Золдер, твърди, че притежава най-голямата колекция в Европа, която може да бъде видяна от всеки.

"Повечето колекционери държат количките в кутията, за да имат по-голяма стойност при евентуална препродажба. Аз съм ги поставил във витрина и всеки ден ги разглеждам и показвам на хората", казва Енглер.

Мъжът наскоро е реконструирал гаража на къщата си, за да може да събере както автомобилите Mustang, така и техните умалени копия.

За разлика от предшествениците си, новото поколение на Ford Mustang ще се продава официално в Европа от началото на 2015 г. Предлаганите мотори са два - 2.3-литров EcoBoost с 314 к.с. и 5.0-литров V8 с 418 к.с. Американската компания дори пусна предварителна партида от 500 бройки, която бе разграбена за само 30 секунди.

Тагове: ford mustang
0 от 500