IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche не вижда смисъл да прави конкурент на Tesla Model S

Според германците засега комбинацита между спортен и електрически модел е невъзможна

Porsche не вижда смисъл да прави конкурент на Tesla Model S

Porsche не вижда смисъл в създаването на конкурент на електрическите модели на Tesla и най-вече на нейния Model S. Това заяви шефът на отдела за изследвания и разработки на германския производител Волфганг Хатц пред Autocar.
Porsche не вижда смисъл да прави конкурент на Tesla Model S
Инженерът потвърди, че през 2016 г. Porsche ще пусне на пазара новото поколение на модела Panamera, който ще се предлага в няколко модификации. Сред тях обаче няма да има такава, която да се задвижва изцяло от електричество, тъй като според Хатц създаването на такъв автомобил в момента е невъзможно.

„Porsche прави спортни автомобили, което кара клиентите да имат определени очаквания към тях – обясни Хатц. – Да, Tesla Model S е прекрасен автомобил, но за съжаления спортната тръпка, която предоставя, изчезва също толкова бързо колкото заряда на батериите. Докато новите технологии не разрешат този проблем, ние дори няма да обсъждаме възможността за създаването на подобна машина.“

Все пак в Porsche вече разработват напълно електрически автомобил. От 2011 г. компанията работи съвместно с правителството на Германия върху електрически Boxter. Според Хатц обаче проектът е на съвсем ранен етап и изобщо не може да се говори за евентуалното пускане на такава машина в серийно производство.

„Ние сме сред лидерите в тази област благодарение на технологията plug-in, използвана при хибридните модели и нашите клиенти са доволни от ползите, които тя им носи. Затова и именно хибридните модели са в центъра на нашето внимание в този момент“, обясни позицията на компанията Хатц.

Снимка: Porsche

 

 

 

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #5
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Я, двама смешници вече са се *** тука!
  • #4
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Еми имат си турбо дизели, това, че ти не знаеш си е твой проблем.
  • #3
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Нормално за компания, част от майката VW - те обещават рекламират, че правят нови технологий и конглокентни модели и накрая казват... е ми то няма смисъл бе, още му е рано. За хибридите така говореха преди 5 години, когато тойота продаваше повече приуси от гоуфа , сега все още не са готови с конглокентен хибрид с нисък разход. Имат някъв хибрид, който така се води на джетата ама той харчел с тоя 1.4 дв. около 7-8 хаха еми мерси :) Истината, е че технологично са многоооо назад от иноваторите.
  • #2
    17 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Еми няма смисъл когато не могат защо да се излагат!На тях силата им е в свинемобилите.
  • #1
    14 rate up comment 14 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    A za6to ne napraviat niakoi turbo diesel,nali bili mnogo byrzi i tyrseni v Evropa muhahahahaha