IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche не вижда смисъл да прави конкурент на Tesla Model S

Според германците засега комбинацита между спортен и електрически модел е невъзможна

Porsche не вижда смисъл да прави конкурент на Tesla Model S

Porsche не вижда смисъл в създаването на конкурент на електрическите модели на Tesla и най-вече на нейния Model S. Това заяви шефът на отдела за изследвания и разработки на германския производител Волфганг Хатц пред Autocar.
Porsche не вижда смисъл да прави конкурент на Tesla Model S
Инженерът потвърди, че през 2016 г. Porsche ще пусне на пазара новото поколение на модела Panamera, който ще се предлага в няколко модификации. Сред тях обаче няма да има такава, която да се задвижва изцяло от електричество, тъй като според Хатц създаването на такъв автомобил в момента е невъзможно.

„Porsche прави спортни автомобили, което кара клиентите да имат определени очаквания към тях – обясни Хатц. – Да, Tesla Model S е прекрасен автомобил, но за съжаления спортната тръпка, която предоставя, изчезва също толкова бързо колкото заряда на батериите. Докато новите технологии не разрешат този проблем, ние дори няма да обсъждаме възможността за създаването на подобна машина.“

Все пак в Porsche вече разработват напълно електрически автомобил. От 2011 г. компанията работи съвместно с правителството на Германия върху електрически Boxter. Според Хатц обаче проектът е на съвсем ранен етап и изобщо не може да се говори за евентуалното пускане на такава машина в серийно производство.

„Ние сме сред лидерите в тази област благодарение на технологията plug-in, използвана при хибридните модели и нашите клиенти са доволни от ползите, които тя им носи. Затова и именно хибридните модели са в центъра на нашето внимание в този момент“, обясни позицията на компанията Хатц.

Снимка: Porsche

 

 

 

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #25
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Не, че не виждат смисъл горките, не виждат как да направят такова нещо.СОЦваген не разполага с такава технология.
  • #24
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Nev ( преди 9 години )
    От Порше да вземат да се разкарат възможно най-бързо от ВАГ, защото определено не им действа добре! Преди се плаеха, че се наложи да сменят направо цял двигател, сега си привикват обратно 918 Спайдърите заради некачественни компоненети на шасито! Те вече конженциаонална кола не могат да направят достатъчно надеждна, камо ли с Тесла да тръгнат да се състезават! Въобще, Порше от легендарна марка, уверено върви към масовка!
  • #23
    9 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    излиза, че тук има доста хора карали порше 991 турби, ферари, ламборгини и тесла. бре бре да се неначуди човек...
  • #22
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И да Лексъс е по-добрия вариант, тъй като харчи с по 4-5 литра по-малко от дизелов кайен в града, върви повече от дизеловия кайен и не бълва канцерогенни *** от ауспуха. А хибрида на Порше какъв е? Само по значката може да се различи, разлика в разхода няма или има ама в посока нагоре!Смешни сте като се пънете да защитавате компания и техните хибриди, като преди 3 години те сами казаха, че хибридите нямали бъдеще. Ся обаче се оказа, че са бъркали жестоко и пак мажат с глупости и PR...
  • #21
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    хАхаха ама вие се пръскате от яд а? Като пуснат статия от ВАГ ( порше ауди шкода) ,че ще правят модел като Тесла и свършихте 15 пъти на монитора, ама сега газ пикаете и пак от 10 кладенеца вода носите, че е нормално порше си знаели.АХахХАхаха и ДА Поршето има мноооого голям турбо лаг особенно 911-ката. Всеки карал 911 турбо и ферари например или ламбо с атмосферен дв, да не говорим за ел. автомобил знае, че разликата е огромна и другите се изстрелват докато поршето има 1-2 секунди ЛАГ!
  • #20
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Всъщност от троше казват: няма смисъл да се напъваме, така и така сме на век назад от Тесла в ел.технологиите!А и първо фаровете трябва да си пооправим. ахахаха
  • #19
    17 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    със сигурност всяко порше има повече спортна тръпка от Тесла.. то е ясно. и пазара го показва. но в БГ има експерти дето знаят повече - и това е ясно. точно заради такива експерти все глупости стават тука - я белене я друго. хем знаят - хем обиждат. клета майка българия...
  • #18
    17 rate up comment 4 rate down comment
    до ах-ха-ха ( преди 9 години )
    Поредният ***,карал Тесла С и Порше Турбо,че даже му е останало време да се посмее.Този сайт е пълен с фЕатаджии и други чикиджии.Тук-там и някой баровец със стар Сивик с още по-архаичен дизелов двигател.
  • #17
    12 rate up comment 4 rate down comment
    speedart ( преди 9 години )
    https://***.youtube.com/watch?v=KQ9NVz_LKj8....Мале това Порше как го чакаш да тръгне с тоя лаг...леле
  • #16
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    хахАхАхАхахах Порше да говори за спортна тръпка ... боже те тия с техните турбо двигатели с огромен турбо лаг говорят за спортна тръпка.Теслата когато я натиснеш няма нито забавяне нито лаг, просто излиташ .. може би това са имали предвид, че им се губи тръпката от това да СЕДИШ В МНОГО СКЪПИ СЕДАЛКИ С КРАК ДО ЛАМАРИНАТА И ДА ЧАКАШ ПОРШЕТО ТИ ДА ВЗЕМЕ ДА ТРЪГНЕ ДА ВЪРВИ!!! Изключителна тръпка, която се губи при ел. автомобилите ДА!