IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Русия вече се бият за нови коли

Обезценяването на рублата доведе до масово изкупуване на останалите в салоните автомобили

В Русия вече се бият за нови коли

Жители на руския град Мурманск стигнаха до физическа саморазправа, за да решат кой ще получи последния останал наличен автомобил в местен салон. Това съобщи изданието FlashNord, което се позовава на информация от правоохранителните органи в града.
В Русия вече се бият за нови коли
Снимка: Ройтерс

Според информацията двама клиенти едновременно проявили интерес към изложен нов автомобил Kia. Спорът прераснал в схватка с юмруци, като в крайна сметка победителят си тръгнал от салона с новата кола.

От местното представителство на Kia категорично отричат да е имало бой в салона им, но от полицията твърдят, че в момента върви разследване на инцидента. Вече са иззети записите от охранителните камери, които трябва да покажат какво точно се е случило.

Рязкото обезценяване на рублата спрямо долара и еврото накара руснаците да започнат масово изкупуване на нови автомобили. От своя страна повечето дилъри затвориха автосалоните си, а самите производители прекратиха доставката на машини за Русия, тъй като работят на загуба. В Заполярието обаче голяма част от новите коли още се продават на старите си цени и това накара много клиенти да се насочат именно към Мурманск и другите големи градове в региона.

Още по темата:
Автомобилни компании спряха продажбите си в Русия
Пазарът на автомобили в Русия спря


 

 

 

 

0 от 500
  • #1
    21 rate up comment 11 rate down comment
    хлм ( преди 9 години )
    юруш на маслините! в интерес на истината санкциите спрямо русия ще имат положителен ефект за отрасъла. вместо да разчитат толкова много на внос, може да наблегнат на родното производство. това се отнася и за другите отрасли, които разчитат на голям внос. проблемът на руската икономика е че до сега разчитаха на износа на природни богатсва и суровини. ако затворят цикъла и започнат да произвеждат крайни продукти с тези суровини, няма да имат стигане...