IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Русия вече се бият за нови коли

Обезценяването на рублата доведе до масово изкупуване на останалите в салоните автомобили

В Русия вече се бият за нови коли

Жители на руския град Мурманск стигнаха до физическа саморазправа, за да решат кой ще получи последния останал наличен автомобил в местен салон. Това съобщи изданието FlashNord, което се позовава на информация от правоохранителните органи в града.
В Русия вече се бият за нови коли
Снимка: Ройтерс

Според информацията двама клиенти едновременно проявили интерес към изложен нов автомобил Kia. Спорът прераснал в схватка с юмруци, като в крайна сметка победителят си тръгнал от салона с новата кола.

От местното представителство на Kia категорично отричат да е имало бой в салона им, но от полицията твърдят, че в момента върви разследване на инцидента. Вече са иззети записите от охранителните камери, които трябва да покажат какво точно се е случило.

Рязкото обезценяване на рублата спрямо долара и еврото накара руснаците да започнат масово изкупуване на нови автомобили. От своя страна повечето дилъри затвориха автосалоните си, а самите производители прекратиха доставката на машини за Русия, тъй като работят на загуба. В Заполярието обаче голяма част от новите коли още се продават на старите си цени и това накара много клиенти да се насочат именно към Мурманск и другите големи градове в региона.

Още по темата:
Автомобилни компании спряха продажбите си в Русия
Пазарът на автомобили в Русия спря


 

 

 

 

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не се карайте,специално колите им са доста зле,не може да има сравнение Самара,Алеко,просто са мнооого зле.От към военна техника и космически технологии няма спор -добри са.
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    като не стават от ккъде пишеш бе мИшОк
  • #9
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    AЕЦ ЛИ! СКРИЙ СЕ БЕ, МИШОК! ОЩЕ ПОМНИМ ЧЕРНОБИЛ. ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ
  • #8
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ще затворят цикъла ама друг път. За някои неща със сигурност ще стане, но за високо технологичните едва ли. То хубаво ресурси много, но технологии от 70-та. Нефта и газа евтини, а парите почват да привършват...поне ще си карат ладички на воля
  • #7
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Бият се я..! ( преди 9 години )
    Зер после само лада/рено ги чака! А това кола ли е!?
  • #6
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дошо, капацитета ти е прекалено малък, за да казваш кой какво можел да произведе. Най-малкото в момента в който пишеш глупостите си го правиш с енергия от АЕЦ, който познай от кой е направен! понеже го раздаваш много интелигентен ми кажи с какви двигатели са совалките на НАСА, които ги спряха, защото им било скъпо. Познай с какви ракети си качват спътниците в космоса НАСА! Вземи малко се образовай момче, преди да пишеш дежурните си тъпотии. Направо не знам как си фен японското. Излагаш се!
  • #5
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо до хлм ( преди 9 години )
    Това с затварянето на цикъла и нямането на стигане го слушаме от 70години от и са си все същите некадърници.Едно ножче за бръснене не могат да произведат
  • #4
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    След Вторатаа световна война и двете страни са с големи загусби. Германния е вруин. Виж сега къде са германците и къде са руснаците. Само това сравнение като направя, и .... баси!
  • #3
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дано се стегнат, защото в момента реалната икономика им е като на държава от Третия свят, според аналив във в.Die Welt. Но не вярвам да се случи. Учил съм там 5 години го познавам. Те са калпав по условие, като нация. Огромни ресурс и изключително нисък КПД като човешки фактор.
  • #2
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това е тъжната действтелност от 21 век в Русия. Тове е едон от редкте сучай в който се гордея, че слъм българн.