IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Fabia e „Кола на годината в България“

Ford Courier победи при вановете, а Nissan X-Trail е първи в категория 4х4

Skoda Fabia e „Кола на годината в България“

Skoda Fabia е „Кола на годината“ в България в традиционния конкурс, организиран от „Прес Авто Клуб България“. Автомобил на компанията от Млада Болеслав печели наградата за втора поредна година, след като преди 12 месеца триумфира Skoda Octavia.
Skoda Fabia e „Кола на годината в България“
Моделът на чехите (на снимката) успя да спечели надпреварата в конкуренция с BMW 2-Series Coupe, Citroen C4 Cactus, Mercedes-Benz C-Class, Mini Hatch, Audi A7 Sportback и Hyundai Genesis. Последните 2 модела отпаднаха преди финалния кръг.
Skoda Fabia e „Кола на годината в България“
Управителят на "Еуратек", която е представител на Skoda за България - Иван Тодоров, благодари на присъстващите на церемонията за направения избор.

В категорията на моделите със задвижване 4х4 първото място е за Nissan X-Trail, който успя да изпревари BMW X4, Great Wall H6, Opel Insignia Country Tourer и Mercedes-Benz GLA.
Skoda Fabia e „Кола на годината в България“
Директорът по операциите на "Рено-Нисан България" Камен Илчев получава наградата за победата на Nissan X-Trail при моделите със задвижване 4х4.


За първото място при „Ван на годината“ спориха два автомобила, като в крайна сметка Ford Courier успя да изпревари BMW 2-Series Active Tourer.
Skoda Fabia e „Кола на годината в България“
Бранд-мениджърът на Ford - Владимр Каменов, си тръгна с отличието на Courier, който бе избран за №1 сред вановете.


С награди си тръгнаха още 3 модела. В категорията „Градски автомобил“ спечели Mini Hatch, а в „Премиум“ победител е Audi A7 Sportback. За „Зелен автомобил на годината“ бе избран задвижвания на метан Volkswagen Golf TGi.
Skoda Fabia e „Кола на годината в България“
Всички победители в конкурса позираха за обща снимка след края на церемонията.


Конкурсът „Кола на годината“ се организира за 18-и път от „Прес Авто Клуб България“, в който членуват 47 журналисти от различни български медии.

Снимки: Любомир Асенов, "Авто Прес Клуб България"

 

 

 

 

Тагове: skoda fabia
0 от 500
  • #9
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Статистик до Анониме ( преди 9 години )
    Фолксваген Голф 1.2 TSI струва малко над 28 хиляди. За толкова пари можеш да купиш Опел Астра и Пежо 308! Мазда 3 е около 5 хиляди по-скъпа базово, което от своя страна няма никакво логично обяснение, освен алчността на японците - нищо в Маздата не е по-добро спрямо Голфа, а Маздата вероятно и гние сериозно като по-старият си модел! И къде точно е по-скъп Голфа, който е кола на годината в половината свят?!
  • #8
    17 rate up comment 2 rate down comment
    картошо ( преди 9 години )
    на кой му пука коя кола на годината ще изберат в България, освен на представителите на марките, които цоцат парички от компаниите майки.
  • #7
    15 rate up comment 9 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Skrabna vest za Do6kyyy
  • #6
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Класацията си е наред. Разбира се че Шкода, Ц-класс и А7 са в различни класове. Първо наградите за кола на годината са в класове(така е във всички класации, не само в българската) като после генерално печели кола на годината един от тези автомобили, като разбира се наградите обикновено отиват за по практчните автомобили а не в разточителни лимуьини. В противен случай винаги трябва да печелят лимузините на Ролс-Ройс, Бентли, БМВ, Ауди, Мецедес...
  • #5
    23 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Миналата година пак беше шкода. Не ви ли прави впечстление, че все шкоди, фв разни списания, класации изкарват на първи места. Ауди пък яко се рекламира от филмовата индустрия. Това за мен си е чиста пропаганда. Един голф с нищо не е по добър от една мазда, опел или пежо. Цената му е надут
  • #4
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пълен смях.... какво повече.
  • #3
    19 rate up comment 5 rate down comment
    до първия ( преди 9 години )
    Колега по твоята логика бюджетните автомобил нямат никакъв шанс разбира се че никой нормален човек не би предпочел шкода пред мерцедес ако има парино защо шкодата в своя ценови клас да не се отличава от останалите повече отколкото мерцедеса с във високия
  • #2
    14 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Зелена кола на годината гоуф на метан? хАхах смях, че той харчи тоя метан като невидял, егати зеленията.
  • #1
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    шкода е кола на годината но въпреки това не е спечелила градска кола на годинатаосвен това какво го хвалят това мини което противоречи с идеята на мини от една страна и отдруга не се е променило съществено от 16 години