IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda спира европейския Accord през 2015 г.

Мястото на седана ще бъде заето от два нови модела

Honda спира европейския Accord през 2015 г.

Компанията Honda е взела решение да спре производството на европейската версия на модела си Accord в началото на 2015 г. Неговото място на различните пазари ще бъде заето от новите седани Acura TLX и Honda Spirior, съобщи топ мениджърът на компанията Стивън Колинс пред Car Advice.
Honda спира европейския Accord през 2015 г.
Слухове за подобни намерения се чуваха от доста време, но за първи път са официално потвърдени от представител на компанията. Колинс бе категоричен, че стратегията на Honda да предлага две версии на Accord като цяло е била успешна, но настоящата ситуация на световните пазари е наложила промяната.
Honda спира европейския Accord през 2015 г.
Според топ мениджъра причината за решението не е в падащите продажби на модела в Европа, а в пускането на новата Acura TLX. Тя от своя страна вече замени на пазара в САЩ седана TSX, така че на практика на европейския и на американския пазар ще се предлага един автомобил.
Honda спира европейския Accord през 2015 г.
В Китай също предстои промяна, като се очаква до дни да бъде обявено пускането в серийно производство на Honda Spirior. Тя бе показана като концептуален модел през април и също ще заеме мястото на досегашния Accord за местния пазар.

Снимки: Honda

Тагове: honda accord acura tlx
0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Кодошо ( преди 9 години )
    Ново дрънчене ли чувам? Като оня "качествения" хонда леген с нажежаема жичка на предните фарове и при над 5 метра дължина с цели 380 литра багажниЧЕ, дето се провали с гръм и трясък с 15 продажби в Европа!Така е, когато германците настъпват - оризарите бягат! Ха ха ха!
  • #1
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Акорд ( преди 9 години )
    Според статията, те всъщност смятат да я заместят в Европа с Acura TLX, която не изглежда като да е някакъв изостанал модел - напротив :) Все пак е интересно колко *** коментара ще предизвика една такава статия...