IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda спира европейския Accord през 2015 г.

Мястото на седана ще бъде заето от два нови модела

Honda спира европейския Accord през 2015 г.

Компанията Honda е взела решение да спре производството на европейската версия на модела си Accord в началото на 2015 г. Неговото място на различните пазари ще бъде заето от новите седани Acura TLX и Honda Spirior, съобщи топ мениджърът на компанията Стивън Колинс пред Car Advice.
Honda спира европейския Accord през 2015 г.
Слухове за подобни намерения се чуваха от доста време, но за първи път са официално потвърдени от представител на компанията. Колинс бе категоричен, че стратегията на Honda да предлага две версии на Accord като цяло е била успешна, но настоящата ситуация на световните пазари е наложила промяната.
Honda спира европейския Accord през 2015 г.
Според топ мениджъра причината за решението не е в падащите продажби на модела в Европа, а в пускането на новата Acura TLX. Тя от своя страна вече замени на пазара в САЩ седана TSX, така че на практика на европейския и на американския пазар ще се предлага един автомобил.
Honda спира европейския Accord през 2015 г.
В Китай също предстои промяна, като се очаква до дни да бъде обявено пускането в серийно производство на Honda Spirior. Тя бе показана като концептуален модел през април и също ще заеме мястото на досегашния Accord за местния пазар.

Снимки: Honda

Тагове: honda accord acura tlx
0 от 500
  • #12
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Zakriiivvaaaaiiii
  • #11
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пич по твоята логика, щон даден модел се купува яко, а друг не значи единия е супер, а другия ***. И пак казвам това е за пазара на Японски коли в ЕС, а в Америка, а в Япония? А в Австралия? А по света? А Дачия са конкУрент на VW да, за там е сравнението - карирани седалки скапана тапицерия, гадна пластмаса - евтини каруци за придвижване от А до Б. А продажбите на Дачия разстат главоломно спрямо VW - демек по твойта логика VW са мизерни и пред фалит.
  • #10
    28 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А извинявай по тази логика Ауди какво е? Шкода с кожени седалки.Ай не ми говори само, че VW имали двигатели разнообразни. Предпочитам да имам избор от 5 здрави надеждни и мощни двигателя, пред това да имам 10 двигателя, като опция, но всичките от тях до един да са с дефекти и да са като спънати магарета. По-добре едно нещо направи добре, а не 15 зле. Това е и е правилната логика
  • #9
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Stenlo ( преди 9 години )
    Да здравословни са харчат се като топъл хляб косачките затова ги спират от производство хахаха
  • #8
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Номера да сложиш на хондата кожени седалки и дая кръстиш Акyра, може да мине само в щатите, там се лтжат лесно и нямат такива изисквания към лукса.
  • #7
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пич - трябваше поне да знаеш, че Дачия не е пряк конглокент на Хонда"моделите на АкУра зад океана, уникални мощни,луксозни.." - с по 1 най-много 2 двигателя за модел, срещу поне 6-7 различни ДВГ при VW, Опел, Пежо, Рено и т.н.Да не говорим, че тези хонда-мотори 90% са бензинови със съответния разход и т.н.
  • #6
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Мазда дошо постави рекорд с доказания ракопричинител дизела. Или той щом е японски газовете му са даже здравословни и се преоръчват от СЗО.
  • #5
    5 rate up comment 14 rate down comment
    така де ( преди 9 години )
    тоя акорд с "цели" 2 мотора не е мръднал технологично през последните 10 години, а това е цял пазарен век, колкото и в началото да е бил добър даден продукт
  • #4
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Кодошо ( преди 9 години )
    Доше - кога ще ти уври кратуната, че не ти и аз а ПАЗАРА определя коя стока/кола какво представлява, а!??Че когато се предлагат уж нови коли с допотопни "екстри" и некадърни решения, негово величество ПАЗАРА наказва незабавно! Факти малкия, факти - след легена и акорда се спомина, пък нека хамериканските меринджеи на *** да дрънкат врели некипели! ;-)
  • #3
    18 rate up comment 3 rate down comment
    до Кодошо ( преди 9 години )
    Че си пишеш едни и същи тъпотии е ясно, но все пак да те питам: Твърдиш, че Хонда Акорд е некачествен автомобил, така ли?