IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата партида Volvo XC90 бе разграбена за 47 часа

Шведите са продавали по 7 бройки в минута

Първата партида Volvo XC90 бе разграбена за 47 часа

Компанията Volvo разпродаде всичките 1927 бройки от специалната модификация на новото поколение на всъдехода XC90. Версията носи името First Edition и е посветена на пускането на модела на пазара. Всичките машини от нея бяха разграбени за 47 часа.
Първата партида Volvo XC90 бе разграбена за 47 часа
XC90 First Edition. Снимка: Volvo

От шведския производител съобщиха, че по-голямата част от автомобилите са били запазени от клиенти още в първия час, след като на сайта на Volvo е започнало приемане на поръчките. По време на най-високия интерес компанията е продавала по 7 всъдехода в минута.

Всяко XC90 First Edition е обзаведено със специална табела в салона с индивидуалния номер на машината. Всички всъдеходи от серията са в черен цвят, като са оборудвани с 21-цолови джанти, кожен салон с елементи от истинско дърво и аудиосистема Bowers&Wilkins с мощност 1400 вата.

Желаещите да купят автомобил от първата партида можеха да избират между два варианта на двигател – бензинов или дизелов. Първият е с турбина и механичен компресор и развива 320 к.с., а вторият е би-турбо с мощност 225 к.с. Трансмисията на XC90 First Edition е 8-степенен автомат.

Още по темата:
Това е новото Volvo XC90



 

Тагове: volvo xc90 first edition
0 от 500
  • #20
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Знаеш лш кога домашното ти кино ще е 2200W? Точно никога.Знаеш ли колко вата е пиковото озвучение в дискотека? Пиково значи, когато музиката е на макс. 1000вата. Ти изкара твоето домашно кино два пъти и кусур отгоре на дискотечно озвучение!! Предполагам, че домашното ти кино реално се сътои от 5 колонки от по 2-3 вата и един Субуфър 10-тина вата. Ти ако надуеш 2200 вата дори за кратко със сигурност ще получиш трайни увреждания на слуха. Тия ватове за нищо ги нямате. А за 1400вата в автомобил, трябва някой много сериозно да ти подмени цялото окабеляване, захранване и мощни бушони, които да не изгорят на секундата. И пък ме съмнява да се стигне до 1400 вата. Направо не ми се мисли как ще го храниш усилвателя с ток.
  • #19
    5 rate up comment 6 rate down comment
    L. ( преди 9 години )
    Хахаха! "Елементи от истинско дърво" - има си хас да е изкуствено засадено!
  • #18
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Много е съмнителна тази новина. До сега Волво имаха спад в продажбите, и изведнаж, чудо! Който иска да вярва. За мен е партенка. Баси оризарката!
  • #17
    11 rate up comment 0 rate down comment
    L. ( преди 9 години )
    Туй с ватовете да не е като онова с разхода?
  • #16
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Hi-End ( преди 9 години )
    Много "разбирачи" тук бе! Ама май колкото и с колите...Та в къщи домашното ми кино (първото би-ампинг в БГ) е със СУМАРНА синусова мощност RMS(Root mean square) 2200W, като от тях 1250W се падат на SUB(Velodyne DD18).Ако говорим за МУЗИКАЛНАТА мощност (както в случая с това Волво), то цифрите отиват над 4500W...И да мощността не е гаранция за качество, но е НЕОБХОДИМО условие!
  • #15
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Колегата долу е прав - тия 1400 В не значат абсолютно нищо - нито е електрически, нито е механичен, нито в музикален смисъл. Няма нито един добър начин за означаване на мощността на колона, но този със сигурност е най-безсмисленият.
  • #14
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Никола Тесла ( преди 9 години )
    Bowers&Wilkins, никой не ги сравнява с китайски ментета! Китайските ментета се дават за пример, как всички в тази индустрия (независимо от марката) действат по един и същи начин, като дават някакви ватове за неща без никаква стойност при слушането на музика. Прави разлика!
  • #13
    14 rate up comment 3 rate down comment
    thebrainless ( преди 9 години )
    Bowers&Wilkins да ги сравниш с китайски ментета ...И това доживях :))Колата изглежда солидна и хубава, дано успеят от Volvo
  • #12
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Никола Тесла ( преди 9 години )
    Върхова синусоидална мощност или RMS синусоодална мощност или т.нар. пикова мощност. Това е удвоената RMS синусоодална мощност, която може да осигури усилвателя и е измерена с електронен уред за променлив ток. Тази мощност няма абсолютно никакво практическо значение и е без значение каква и е стойността за качествен и силен звук. Ползва се за рекламна цел и търговска цел.
  • #11
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Минчо ( преди 9 години )
    Хубаво е да се прави разлика между звукова и електрическа мощност!За тези 1400W, определено става дума за електрическа мощност!