IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Климатикът „убива“ предимствата на хибридите

В по-топли райони разходът на гориво може да нарасне с около 10%

Климатикът „убива“ предимствата на хибридите

Компанията за анализи Emissions Analytics проведе изследване, което доказва, че климатичните системи на хибридните автомобили оказват голямо влияние върху техния разход на гориво и по този начин до голяма степен неутрализират предимството им спрямо машините, задвижвани с бензинови или дизелови двигатели.
Климатикът „убива“ предимствата на хибридите
Тестовете, направени от експерти на компанията, показват, че при пътуване с включена климатична система разходът на гориво в смесен цикъл се увеличава средно с 6.1%. За сравнение при бензиновите автомобили този резултат е 3.8%, а при дизелите – 4.6%. Най-сериозна е разликата в регионите с горещо време, където климатикът работи постоянно.

При движение в града на хибриден автомобил с работещ климатик неговият разход на гориво се увеличава с цели 10%, твърди Emissions Analytics. При пътуване по магистрала или извънградско шосе тази цифра може да спадне до 2.8%.

Авторите на изследването не съобщават какви модели хибриди са използвали за проучването си. Но все пак уточняват, че допълните консуматори на енергия се отразяват на разхода на гориво при всеки автомобил.

Снимка: Autonews

0 от 500
  • #8
    7 rate up comment 11 rate down comment
    FordFiesta ( преди 9 години )
    Айде де, разхода скачал 1-2 литра на нормален автомобил! Е, ние трева не пасем все още, а караме автомобили с климатици. Лично при мен климатика почти не вдига разхода на гориво. Може би една от причините за това е, че при ускорение и натоварване на мотора климатика изключва за известно време и след това възстановява работата си. На практика разликата е може би 200-500 грама. един и същи маршрут - с климатик през цялото време и пълен товар - 6.9 л/100
  • #7
    12 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хихихи, поредните партенки от дизеловото лоби във Вурстланд. Пръдливите вурстове не можаха друго да измислят и плашат вече клиентите си с климатиците на хибридите, че видите ли много щели да горят. Баси партенката за ***. Като знаят какъв им е таргета на кочините, които продават е нормално да ги пускат подобни глупости.
  • #6
    14 rate up comment 15 rate down comment
    Хибридния ( преди 9 години )
    При движение в града на хибриден автомобил с работещ климатик неговият разход на гориво се увеличава с цели 10%, твърди Emissions Analytics.--------------Приус в града харчи под 4/100.Значи с климатика ще харчи под 4,4/100 по данни от статията,а в действителност разхода скача около 0,2/100.Климатика на Приус е електрически и не се влияе от работата на ДВГ,а от заряда на батерията. Има и соларен панел на тавана,който ти го захранва.На нормален автомобил разхода се качва с 1-2 л./100.
  • #5
    16 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Зле,зле, пак са по добре от швабските хибриди. :D
  • #4
    15 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Или казано по друг начин-заслужава ли си да се минеш със хибрид,трошльота и хонда са пълен шит,нали Дошке???
  • #3
    14 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    До първия *** ... ти май забравяш че и швабите правят хибриди. Ама тъй като те лъжат повече с разхода смятай при тях ще скочи двойно. Ахахаха.
  • #2
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    !!!! Какво е това? Също както руснаците дето финиширали втори, а пък американците предпоследни.!?! Нещо от рода: Две гарги летели, особенно втората.
  • #1
    9 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ха-ха, е това е златна новина за ВАГонетките! Разбира се че върху по-ефективна система за задвижване като хибридната, загубите от климатик ще са относително по-високи. Също както руснаците дето финиширали втори, а пък американците - предпоследни.