IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Prius Plug-in записа рекорд на "Нюрбургринг"

Хибридът измина Северната дъга със среден разход от 0.4 л/100 км

Toyota Prius Plug-in записа рекорд на

Хибридът Toyota Prius Plug-in записа необичаен рекорд за преминаване на Северната дъга на "Нюрбургринг".

Toyota Prius Plug-in записа рекорд на

По принцип на пистата в Германия автомобилите от всякакви класове се надпреварват за най-висока скорост или най-бързо преминаване, но в случая японската компания избра трасето, за да покаже икономичността на своя модел.

Хибридът успя да измине разстоянието от 20.7 км със среден разход на гориво 0.4 л/100 км. Времето за една обиколка на машината, управлявана от пилота Джон Клифърд, бе 20 минути и 59 секунди, а средната скорост - 64 км/ч.

Toyota Prius Plug-in записа рекорд на

От Toyota твърдят, че цялото разстояние е изминато почти без да бъде активиран двигателя с вътрешно горене, но въпреки това е спазено главното правило, за да бъде зачетено постижението. А именно - по време на цялата обиколка скоростта на автомобила да не пада под 60 км/ч.

Toyota Prius Plug-in записа рекорд на

За рекорда е бил използван Prius Plug-in, чиято аеродинамика е била подобрена от заводското тунинг ателие на японците TRD. Машината е оборудвана с 18-цолови джанти с гуми с размер 225/40, на самият силов агрегат, развиващ 136 км/ч., не е променян.  

Снимки: Toyota

Тагове: toyota prius plug-in
0 от 500
  • #20
    6 rate up comment 15 rate down comment
    до долния ( преди 9 години )
    абе мани го вагенското фенче - то остана единствения германски нафтов фен на планетата - пере го сачмата яко
  • #19
    10 rate up comment 11 rate down comment
    До Баровеца ( преди 9 години )
    Не знам как смяташ, че не се е наложила, при положение, че в световен мащаб за миналата година фамилията автомобили Приус имат повече продажби от Голф? Ако гледаме пък хибириди общо, то Тойота за миналата година е продала 1.279 милиона? И това е неуспешно налагане на пазара????
  • #18
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ако я тикаха разхода щеше да е още по нисък!
  • #17
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    вагенското фенче днеска пак е в мензис - вместо 90% от коментарите е написал 99% - баси смешното лапе просто дано да го блъсне трамвая докато пешеходеца смешен
  • #16
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Баровеца ( преди 9 години )
    Prius се изплаща само при много навъртяни километри. Тогава пък идва въпроса дали изобщо ще издържи на това натоварване? Ако не издържи има гаранция, така че тойота да му мисли. Но пък хората, които ползват колите ежедневно със стотици изминати километри искат лукс, удобство и високи скорости. А тази тойота е като спънато магаре, вози неприято и удоволствието от шофиране е нулево. И така се връщаме в началото че това е или кола-такси, или кола за запален еко фен. Затова и не се наложи на пазара.
  • #15
    5 rate up comment 12 rate down comment
    doc ( преди 9 години )
    Abe karaite si sus zdrave nemskite korita i ne komentiraite visokotehnologi4nite avtomobili
  • #14
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ето това е Тъпота,високотехнологичен шит,в крайна сметка даваш повече пари и си мислиш ,че си на дабавера.А ,реално с тези пари можеш да си купиш прекрасна и мощна кола и ти остават за гориво ,поне за 5-6 години, е кажете ,кое ще изберете.Кола с 200 к.с. или това недоразумение,което се води икономично.
  • #13
    21 rate up comment 4 rate down comment
    аман от хибриди ( преди 9 години )
    Японският автомобилен гигант Honda ще изтегли от пазара 175 000 хибридни коли, заради открита грешка в софтуера на блока за управление на двигателя. Засегнати са компактният Honda Fit и новият кросоувър Vezel, пуснати пред последните 12 месеца, съобщи компанията, пише. GreenTech.bg.Грешката в софтуера може да причини ускорение на автомобила, без намесата на водача. В последните няколко месеца са регистрирани 11 подобни инцидента с автомобили на Honda. Добрата новина е, че няма пострадали при тези инциденти.Honda е първият производител на автомобили, които изтегля от пазара свои модели заради софтуерна грешка, която води до внезапно ускорение на колата, съобщи EE Times, позовавайки се на експерти в областта на автомобилната електроника.В периода 2009 - 2010 г. Toyota изтегли около 9 млн. машини - повече от годишния обем на продажбите, поради дефект в *** за газта. Компанията обаче обвини за това разработчиците на *** и изтривалката.По информация от Honda, обновяването на софтуера на бракуваните автомобили в сервизите на компанията отнема около 90 минути. За сравнение, толкова време продължава и ъпдейтът на софтуерната платформа в електромобилите на Tesla, но обновлението там е възможно по безжичен път, без посещение в сервиз.Ройтерс припомня, че не за първи път хибридът Honda Fit попада в сервизна кампания. Предишните проблеми бяха свързани със скоростната кутия на колата.През първата половина на 2014 г. Honda пусна 121 764 броя Fit, което е с 69% повече спрямо същия период на предходната година. Хибридите заемат две трети от всички продажби на Fit.
  • #12
    17 rate up comment 9 rate down comment
    не е много лошо ( преди 9 години )
    Като се има в предвид,че е изминала/пропълзяла/ цялата отсечка,без да се е развалила или привикана в сервиза за поредната сервизна акция.
  • #11
    15 rate up comment 11 rate down comment
    много лошо ( преди 9 години )
    Даже и 20 км. не са могли да изминат само на електричество!Е.ати куцата кола!